پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

جمعه, ۱۷ آبان ۱۳۹۲، ۰۶:۲۱ ب.ظ

۰

دلایل بی رغبتی جوانان به ازدواج
مردم از دولت انتظار دارند که مسکن و هزینه های درمان آنها را تامین کند
در کشور ما متأسفانه یک نوع تنبلی اجتماعی حاکم شده که مردم توقع دارند نیازهای معیشتی آنها از جمله مسکن و درمان را دولت تأمین کند

کارشناس عالی مدیریت استرات‍ژیک و نویسنده کتاب زن در اسلام و غرب معتقد است: در کشور ما متأسفانه یک نوع تنبلی اجتماعی حاکم شده که مردم توقع دارند نیازهای معیشتی آنها از جمله مسکن و درمان را دولت تأمین کند.

دکتر «محمدحسن قدیری ابیانه» عصر چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا، با اشاره به هشدار مقام معظم رهبری نسبت به خطرات پیری جمعیت کشور، اظهار داشت: متأسفانه افراد جامعه بجای کارآفرینی و تولید به افراد مطالبه گر تبدیل شده اند و وقتی بحث افزایش جمعیت در کشور مطرح می شود، مردم انتظار دارند که دولت خود به تنهایی امکانات و تسهیلات لازم را برای آنها فراهم سازد.

وی افزود: کشورهای دارای وسعت کوچکتر از ایران و فاقد منابع و امکانات نظیر ژاپن با 200 میلیون نفر جمعیت در بهترین وضعیت اقتصادی نسبت به سایر کشورها از جمله ایران قرار دارند که این امر در مرحله اول به فعالیت و تلاش و در گام بعد به قناعت و فرهنگ صرفه جویی آنها برمی گردد.

این کارشناس استراتژیک اظهار داشت: وقتی صحبت از افزایش جمعیت در کشور می شود، بسیاری از افراد تصور می کنند که با این درآمد نفتی و بودجه می توان معیشت لازم برای را برای ایران تأمین کرد اما نباید به نفت یا بودجه عمومی برای تأمین معیشت چشم دوخت بلکه کار و تلاش مردم است که می تواند پیشرفت و تحول در جامعه را تحقق بخشد.

قدیری ابیانه که درباره دلایل بی رغبتی جوانان به ازدواج سخن می گفت، افزود: متأسفانه سیستم آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور به گونه ای نیست که نیروهای کارآفرین پرورش دهد به طوری که دانشجو یا فارغ التحصیل دانشگاه های ما از ازدواج و فرزندآوری بیم دارند اما در مقابل تحصیلکردگان در مقاطع متوسطه و رشته های کار و دانش به دلیل تسلط بر امور فنی، از اتکا به نفس بیشتری برخوردار بوده و زودتر تشکیل خانواده می دهند.

قدیری ابیانه افزود: از سوی دیگر، باید عرف های غلط جامعه نظیر تعیین مهریه های بالا و برگزاری مراسم با هزینه های گزاف را که به مانع بزرگی در ازدواج جوانان تبدیل شده تغییر دهیم و این امور را تسهیل کنیم.

وی گفت: دانشگاه های ما متأسفانه طوری شده که اکثر دانشجویان را دختران تشکیل می دهند و تعداد دختران بیش از پسران است و این برای دختران قابل قبول نیست که با پسرانی ازدواج کنند که مدارج تحصیلی شان از آنها کمتر است.

این کارشناس استراتژیک ادامه داد: در حقیقت نیمی از دختران دانشجو نمی توانند با دانشجویان یا فارغ التحصیلان پسر ازدواج کنند که در نتیجه ازدواج آنها به تأخیر افتاده و یا به طور کل تعداد زیادی از آنها از سن ازدواجشان می گذرد و پیردختری گریبانگیر آنها می شود که این امر نیز به طور قطع در باروری و موالید جامعه تاثیر منفی می گذارد.

وی تغییر در ترکیب جمعیتی دانشگاه ها را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید اصلاحات فرهنگی زیادی در این زمینه صورت گیرد تا جوانان بخصوص دختران ترغیب به ازدواج شوند.

وی درباره ضرورت اصلاحاتی در سیاست های افزایش جمعیت و ترغیب جوانان به ازدواج، گفت: متاهلین باید در استخدام ها در اولویت قرار گیرند و ادارات امکانات بلااستفاده خود بخصوص سالن های نمایشی را که از آنها کمتر بهره گیری می کنند را برای برگزاری مراسم عروسی در اختیار جوانان قرار دهند.

قدیری ابیانه، یکی از موانع موجود بر سر راه جوانان در امر ازدواج را نبود مسکن عنوان کرد و افزود: باید ساخت مسکن کوچک در کشور مجاز شده و ترویج یابد؛ همان طور که در کشور های اروپایی چنین است.

وی افزود: یک زوج می توانند زندگی خود را در یک مسکن کوچک شروع کنند بنابراین باید در قوانین شهری، مسکن، مالیات و ثبت اسناد اصلاحاتی صورت گیرد که به ساخت این نوع منازل کمک کند.

قدیری ابیانه، ایجاد مراکز همسریابی را یکی دیگر از سیاست های تشویقی برای کمک به افزایش جمعیت عنوان کرد و گفت: مراکز همسریابی، که به طور سالم اداره شوند باید به فعالیت بپردازند. مثلا هیئات مذهبی در هر محله می توانند کمیته ازدواج تشکیل دهند و دختران و پسران مجرد محل را شناسایی و در ایجاد پیوند زناشویی و تأمین جهیزیه آنها مشارکت کنند.

۹۲/۰۸/۱۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">