پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

دوشنبه, ۱ اسفند ۱۴۰۱، ۰۱:۰۹ ق.ظ

۱

در مورد صادرات نفت آیا می‌دانید که:

دوشنبه, ۱ اسفند ۱۴۰۱، ۰۱:۰۹ ق.ظ

به نام خدا در مورد صادرات نفتی آیا می‌دانید که:

√ یک سال صادرات نفت به ازای هر تبعه عربستان برابر است با نزدیک به 30 سال یک تبعه ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک کویتی برابر است با بیش از یک قرن (124 سال) یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک قطری برابر است با بیش از دو قرن (219 سال) یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک اماراتی برابر است با نزدیک به یک قرن و 40 سال (۱۴۰ سال) یک ایرانی.

📥 دریافت فایل  PDF

https://bayanbox.ir/info/9191519311892906349

📥 دریافت فایلWord

 محاسبات فوق با توجه به جمعیت بومی کشورها و میزان صادرات نفت در مقایسه با جمعیت حدود ۸۵ میلیون نفری ایران و صادرات تحقق‏یافته یعنی روزانه حدود یک میلیون بشکه انجام شده است.

 اگر این مقایسه با میزان صادرات نفت ایران مطابق با بودجه مصوب ۱۴۰۱ یعنی روزانه ۱,۴۰۰,۰۰۰ بشکه انجام گیرد، نتایج زیر به دست می‌آید: 

√ یک سال صادرات نفت به ازای هر تبعه عربستان برابر است با بیش از 21 سال صادرات نفت یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک کویتی برابر است با بیش از ۸۸ سال یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک قطری برابر است با بیش از یک‌ونیم قرن (151 سال) یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک اماراتی برابر است با حدود یک قرن صادرات نفت یک ایرانی.

  اگر تحریم‌ها برداشته شود و ایران بتواند روزانه ۲,۳۰۰,۰۰۰ بشکه به میزان پیش از تحریم صادر کند، نتایج زیر حاصل می‌شود:

 √ یک سال صادرات نفت یک تبعه عربستان برابر است با نزدیک به 13 سال صادرات نفت یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک کویتی برابر است با بیش از نیم قرن (قریب به ۵۴ سال) یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک قطری برابر است با نزدیک به ۹۵ سال یک ایرانی.

√ یک سال صادرات نفت یک تبعه امارات برابر است با نزدیک به بیش از ۶۰ سال صادرات نفت یک ایرانی. 

 


داده‌های آماری

■ شایان ذکر است جمعیت بومی عربستان حدود ۲۲ میلیون نفر، کویت و امارات حدود ۱,۴۰۰,۰۰۰ نفر و قطر معادل ۴۰۰,۰۰۰ نفر است.

■ میزان صادرات نفت روزانه در عربستان 7,700,000 بشکه، کویت ۲,۰۵۰,۰۰۰ بشکه، امارات ۲,۳۰۰,۰۰۰ بشکه و قطر 970,000 بشکه است.

■ جمعیت ایران حدود ۸۵ میلیون نفر و میزان صادرات روزانه در بودجه ۱۴۰۱ که محقق نشده است، روزانه ۱,۴۰۰,۰۰۰ بشکه پیش‌بینی شده بود که به ازای هر ایرانی کمتر از نصف یک بشکه در هر ماه می‌شود.

■ صادرات نفت ایران به روزانه یک میلیون بشکه رسیده است که به ازای هر ایرانی حدود یک‌سوم یک بشکه می‌شود.

■ اگر تحریم‌ها رفع گردد و ایران بتواند مانند قبل از تحریم روزانه ۲,۳۰۰,۰۰۰ بشکه صادر کند، سهم هر ایرانی ماهانه ۸۱ درصد یک بشکه می‎شود. 

■ 14ونیم درصد صادرات نفت، سهم شرکت نفت برای هزینه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای است.

■ درصد بالایی هم سهم صندوق توسعه ملی است.

■ میزان تولید نفت ایران در اواخر سال 1401 به روزانه ۲,۶۰۰,۰۰۰ بشکه رسیده است؛ یعنی به ازای هر نفر ۹۱ صدم یک بشکه در هر ماه؛ به عبارتی کمتر از یک بشکه در هر ماه به ازای هر ایرانی نفت تولید می‌گردد. 

آمارهای فوق همگی از اینترنت استخراج شده است.

■ ایران نزدیک به 20 برابر امارات متحده عربی و بیش از200 برابر قطر وسعت و 60 برابر امارات و بیش از 200 برابر قطر جمعیت دارد

 

تصور جامعه از درآمدهای نفتی

تصور جامعه ما از درآمدهای نفتی و سایر درآمدها متأسفانه ده‌ها، صدها و حتی گاه هزاران برابر دور از واقعیت است. این تصور اشتباه عواقبی را در اذهان عمومی در پی داشته است. 

در حالی که مردم جهان، چه در کشورهای فقیر و چه ثروتمند، می‏دانند که باید هزینه‏های دولت و اداره کشور را با پرداخت مالیات تأمین نمایند، مردم در ایران بر این باورند که حکومت و دولت باید نیازهای آنها را تأمین کند. نقش دولت و مدیریت در ذهن مردم بسیار بزرگ‌تر از واقعیت جلوه‌گر شده و نقش خود مردم در امور کمرنگ ارزیابی می‌شود و به همین علت، رفع هر مشکلی و نیاز اقتصادی را صرفاً از مدیریت طلب می‌کنند و برای خود در آن نقشی قائل نیستند. این تصور موجب بروز تنبلی اجتماعی شده و درنتیجه مطابق معیار جهانی، ما ایرانیان بعد از مردم کشورهای نفت‌خیز عربی منطقه، جزو تنبل‌ترین ملت‌های جهان هستیم.

امام علی (ع) می‌فرمایند: «بهترین تفریح کار است»؛ حال آنکه باور عمومی این است که «بهترین کار تفریح است».

 

خود تحریمی

متأسفانه ایران علاوه بر تحریم خارجی، دچار «خودتحریمی» نیز می‏باشد. کشورهای غربی و هم‌پیمانانشان ایران را تحریم کرده‌اند و تا می‌توانند مانع صادرات محصولات ایرانی به خارج می‌شوند؛ در عین حال بسیاری از مردم با خرید کالاهای خارجی، چه کالاهای قاچاق و چه کالاهایی که از مبادی رسمی وارد شده‏اند و چه کالاهای تولیدشده در کشورهای تحریم‌کننده مردممان و چه غیر از آن و ترجیح آن به کالاهای ساخت داخل به تولید و اشتغال در کشورمان لطمه می‌زنند.

خودتحریمی برای کشوری با جمعیت 85 میلیونی ایران حتی از تحریم خارجی زیان‌بارتر است.

 

رسالت رسانه‌های گروهی

رسانه‌های گروهی باید این موضوع را برای مردم روشن کنند که خرید کالاهای هر کشوری به نفع اقتصاد، اشتغال و ارزش ژول کشور تولید کننده و به ضرر اقتصاد، اشتغال و ارزش پول ملی ایران تمام می‌شود.

برای کالاهای خارجی ارز از کشور خارج می‌شود، هرچند خریدار برای خرید آن ریال پرداخت می‌کند.

نیاز ایران به ارز خارجی یکی از عوامل مؤثر در کاهش ارزش پول ملی است. به همین دلیل است که مقام معظم رهبری بارها بر ضرورت ترجیح کالاهای داخلی در مقایسه با خارجی تأکید کرده‌اند. از سوی دیگر هرچه درآمد ارزی ایران بیشتر باشد، ارزش پول ملی افزایش می‌یابد.

هر اندازه مردم در مصرف گاز و برق و بنزین صرفه‌جویی کنند، دولت می‌تواند با صادرات آن به قیمت ده برابر قیمت عرضه داخل کشور درآمد کسب نماید. با صادرات نفت سفید درآمدی 100 برابری و با صادرات گازوئیل درآمدی 50 برابری حاصل می‌گردد.

 

ایران جزو مسرف‌ترین ملت‌ها

گفتنی است قیمت عرضه داخلی نفت سفید در داخل کشور کمتر از یک دلار در بشکه و در مورد گازوئیل کمتر از دو دلار در بشکه است؛ این در حالی ست که ما ایرانیان در زمینه سوخت، جزو مسرف‌ترین ملت‌های جهان هستیم؛ به نحوی که اخبار حاکی از نیازمندشدن ایران به واردات بنزین شده است.

ساعات مفید کاری در ایران جزو پایین‌ترین‌ها و میزان تعطیلات مناسبتی سالانه جزو بالاترین‌ها در دنیاست که باید بین‌ دو تعطیلی و تعطیلی‌های مکرر به دلیل آلودگی هوا و سرما را هم به آن افزود.

 

یارانه پنهان یکصد میلیارد دلاری 

طبق اظهارات مسئولان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یارانه‌های پنهان در کشورمان ناشی از تفاوت قیمت تمام‌شده با قیمت عرضه آن در داخل به صد میلیارد دلار در سال رسیده است و این یعنی به ازای هر ایرانی 100 دلار در هر ماه اختصاص می‌یابد.

این مقدار یارانه هیچ انعکاسی در بودجه‌های مصوب سالانه نداشته و ندارد که به معنای شفاف‌نبودن بودجه است.

این مبلغ بیش از چهار برابر درآمد صادرات نفت و بیش از پنج‌ونیم برابر سرمایه سالیانه‌ای است که قرار است هر ساله و طی 25 سال در ایران سرمایه گذاری کند.  

مسلم است، تا سبک اقتصادی و زندگی مردم اصلاح نشود، روند مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور ادامه خواهد یافت بلکه تشدید خواهد شد.

ضرورت ایجاب می‌کند تحول فکری و رفتاری در همه مردم حاصل گردد و این مقدور نیست مگر اینکه رسانه‌های گروهی، افکار عمومی را به اصلاح سبک زندگی سوق دهند که لازمه آن، آگاهی همگان بر نقش تک‌تک ایرانیان در بهبود یا وخامت اوضاع عمومی کشور است و مقدمه لازم برای آگاهی مردم از اندازه درآمدهای کشور و توهم‌ز‌دایی از تصورات عمومی در این باره است.

 

محمدحسن قدیری ابیانه - اسفند 1401            دانلود متن word   و PDF در www.ghadiri.ir/post/7441

 @GHADIRI1404                         @GOZIDEHA1404                              www.ghadiri.ir

 

لطفا این متن را تکثیر و در اختیار دیگران قرار دهید.

۰۱/۱۲/۰۱

نظرات  (۱)

با سلام. مطالب مفیدی بود. اگر منابع هم ذکر می شد طبعا مفید تر بود. اگر همین تحقیق در مورد معادن و سایر درآمدهای غیر نفتی هم انجام شود تحلیل روشن تری از درآمدهای کشور بدست می دهد. همیچنین پبشنهاد می شود که انحمن تخبگان اسلام تحقیقی در خصوص اسراف منابع در ایران با برخی از کشورهای مشابه یا حتی پیشرفته انجام دهد و راهکارهایی را نیز ارائه نماید. عملا به صورت کاربردی نیز مورد استفاده عموم قرار می گیرد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">