پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

پنجشنبه, ۳۰ آبان ۱۳۹۲، ۰۲:۱۰ ب.ظ

۱

اصحاب رسانه حقیقت اقتصاد مقاومتی را در جامعه بازگو کنند

گروه اجتماعی: قدیری ابیانه با تأکید بر نقش رسانه در تبیین حقیقت اقتصاد مقاومتی گفت: رسانه‌ها می‌توانند به‌عنوان مهم‌ترین عامل در انتقال فرهنگ درست مصرف کردن، بیشترین تأثیر را بر افکار عمومی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از خراسان جنوبی، محمدحسن قدیری‌ابیانه، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور و سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک، گواتمالا، بلیز و استرالیا امروز، 29 آبان در نشست خبری با اشاره به اینکه تحریم‌های مختلفی ‌علیه ایران اجرا شده است، گفت: مؤثرترین تحریم‌ها خودتحریمی است، به این معنا که دلیل اصلی تحریم‌ها خودمان هستیم به‌عنوان مثال اگر بخواهیم کالایی را بخریم در انتخاب آن به کیفیت و قیمت آن بسیار توجه می‌کنیم و اگر کالا خارجی باشد آن را می‌خریم و خرید این نوع کالاها به اقتصاد کشور خودمان ضربه می‌زند.

اقتصاد کشورمان نیاز به حمایت مردم دارد

‌وی با اشاره به اینکه اقتصاد کشورمان نیاز به حمایت مردم دارد، افزود: در مواردی که افراد کالای خارجی را بر کالای ایرانی ترجیح می‌دهند باعث کاهش اشتغال در کشور و افزایش نیازمندی ما به ارز خارجی می‌شوند.

قدیری عنوان کرد: مردم در رویارویی با مسائل نظامی بسیار خوب عمل کردند اما برخورد آنها با مسائل اقتصادی چندان مناسب نبوده و باید این احساس را در جامعه ایجاد کنیم که مصرف کالاهای خارجی موجب بیکاری جوانان کشورمان می‌شود و بیکاری آنها باعث عقب افتادن ازدواج و در نتیجه فساد در جامعه می‌شود.

فرهنگ کار و وجدان کاری در جامعه افزایش یابد

وی تأکید کرد: فرهنگ کار و وجدان کاری در جامعه ما باید افزایش یابد و اگر این فرهنگ در جامعه ما نهادینه شود کشور از توطئه‌های دشمنان در امان می‌ماند، اما متأسفانه در دستگاه‌ها ساعت کار مفید بسیار کم است و این یک ضعف کاری برای کشور ما است.

قدیری ابیانه با بیان اینکه باید در برابر تحریم‌ها ایستادگی کرد، گفت: یکی از راه‌ها، افزایش فرهنگ کار در جامعه کاهش نیازهای ارزی و بهبود تولیدات داخلی در کشور است.

هدف استعمار تحمیل سیاست‌ها و عقاید خود بر دیگر ملت‌ها است

وی تصریح کرد: هدف استعمار تحمیل سیاست‌ها و عقاید خود بردیگر ملت‌ها به‌ویژه ایران است که این موجب می‌شود ما از فرهنگ اصلی خود فاصله بگیریم.

قدیری با اشاره به اینکه اگر فرهنگ کار و بهره‌وری، همت و کار مضاعف و اقتصاد مقاومتی تحقق یابد دیگر دشمن امیدی به تحریم‌ها ندارد، اظهار کرد: ما باید تلاش خود را دوچندان کنیم تا شاهد پیشرفت جامعه و کشورمان باشیم، چراکه عامل موفقیت و پیشرفت در جامعه قناعت در مصرف و دوری از اسراف است.

مردم سبک زندگی خود را اصلاح کنند

وی ادامه داد: مردم باید زندگی خود را اصلاح کنند، همان‌طور که اسلام می‌گوید بهترین تفریح کار است باید آن را در زندگی نهادینه کرد اما باور اکثر مردم این است که بهترین کار تفریح است و کسانی که باید این فرهنگ‌سازی را انجام دهند خود دچار معضل فرهنگی هستند.

قدیری خاطر نشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند مهم‌ترین عامل برای انتقال این فرهنگ باشند و بیشترین تأثیر را بر افکار عمومی داشته باشند، اکنون اقتصاد کشور ما یک اقتصاد استراحتی است نه یک اقتصاد مقاومتی و اصحاب رسانه می‌توانند حقیقت این اقتصاد را بازگو کنند.

چهار شنبه 29 آبان 1392

۹۲/۰۸/۳۰

نظرات  (۱)

۰۱ آذر ۹۲ ، ۱۰:۰۲ خزانه خالی

سردبیر روزنامه رسالت با درج تحلیلی نوشت: وزیر محترم اقتصاد و دارایی اخیرا در باب دریافت‌ها و پرداخت‌های مربوط به قانون هدفمندی یارانه‌ها گفته است «در سال جاری باید 42 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت شود اما درآمد حاصل از افزایش حامل‌های انرژی در سال جاری حداکثر 28 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. دولت مجاز است حداکثر 50 درصد از درآمد هدفمندی را به خانوارها اختصاص دهد یعنی از این رقم 14 هزار میلیارد تومانی می‌تواند یارانه پرداخت نماید. فاصله بین 14 تا 42 هزار میلیارد تومان باید خارج از قانون هدفمندی یارانه‌ها تامین شود.»

وی می‌افزاید: قانون هدفمندی یارانه‌ها چیست؟ منابع این قانون از کجا تامین و این منبع چگونه برآورد می‌شود؟ قانون هدفمندی یارانه‌ها فروش نفت خام در داخل را که تا پیش از این قانون در داخل در بودجه سنواتی صفر بوده جزء منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها محسوب می‌کند! مطابق قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت فروش نفت خام و میعانات گازی 95 درصد فوب خلیج‌فارس تعیین شده است و قیمت فروش گاز طبیعی در داخل 75 درصد متوسط قیمت گاز طبیعی صادراتی پس از کسر هزینه‌های انتقال، مالیات و عوارض تعیین شده است. علاوه بر نفت و گاز سخن از افزایش قیمت آب و برق و... در این قانون آمده که بدون شک می‌تواند جزء منابع حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها باشد. شرکت ملی نفت روزانه بیش از 5/1 میلیون بشکه نفت خام به شرکت پخش و پالایش می‌فروشد، قبل از قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت فروش برای عوام مجهول و برای خواص مجهول‌تر بود لذا در بودجه سنواتی اصلا به آن اشاره نمی‌شد و برخلاف تبصره 38 قانون بودجه سال 58 منابع حاصل از آن جزء درآمدهای شرکت ملی نفت محسوب می‌شد و نهادهای نظارتی نیز چشم و گوش خود را بر این تخلف بسته بودند.
محمد کاظم انبارلویی اضافه کرد: شرکت پخش و پالایش از 1/5 میلیون بشکه نفت خام تحویل گرفته روزانه خود بیش از 17 فرآورده نفتی تولید می‌کرد و علاوه بر برطرف کردن نیازهای داخل به فرآورده‌های نفتی، میلیاردها دلار از این فرآورده‌ها را نیز به خارج صادر می‌کرد. اینکه شرکت ملی نفت یا شرکت ملی پخش و پالایش طرف حساب دولت در تأمین منابع هدفمندی یارانه‌هاست یا نه، بنده اطلاعی ندارم. اگر شرکت ملی نفت باشد باید منابع حاصل از فروش نفت خام در داخل را وفق تبصره ماده یک قانون هدفمندی یارانه‌ها در اختیار دولت برای تأمین منابع قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار دهد. اگر پخش و پالایش است باید وجوه ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را در اختیار دولت قرار دهد تا وفق قانون هدفمندی یارانه‌ها به پرداخت‌های مورد نظر در این قانون عمل شود. نگاهی به صورت‌های مالی شرکت ملی نفت ایران در سال 91 نشان می‌دهد در این سال شرکت ملی نفت، بیش از 817 هزار میلیارد ریال نفت خام به شرکت پالایش و پخش فروخته است. این مبلغ از مبلغ فروش نفت خام صادراتی هم بیشتر است که درآمد حاصل، از خرده‌فروشی آن در داخل کشور محقق شده است.
وی تصریح کرد: فروش نفت در داخل همه ساله با توجه به بازار روزافزون مصرف آن در داخل متغیر و رو به رشد است. بهترین دلیل این ادعا آنکه همین 817 هزار میلیارد ریال در سال 91 در سال 90 به مبلغ 724 هزار میلیارد ریال بود. صد البته در سال 92 از رقم 817 میلیارد ریال فراتر خواهد رفت. البته ممکن است با راه‌اندازی برخی پالایشگاه‌ها میزان فروش نفت در داخل از 1/5 میلیون بشکه در روز هم فراتر رود. همچنین براساس صورت‌های مالی شرکت ملی نفت ایران در سال 91 فروش میعانات و مایعات گازی رقم نجومی بیش از 24 هزار میلیارد تومان می‌باشد. آقای طیب‌نیا می‌گوید منابع حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری 28 هزار میلیارد تومان است. ایشان این رقم را مستند به آمار کدام نهاد رسمی می‌گوید؟ مستند بنده یادداشت‌های توضیحی صورت‌های مالی در سال مالی منتهی به 30 اسفند 91 شرکت ملی نفت است که به امضای اعضای هیئت مدیره از جمله وزیر نفت رسیده است که سازمان حسابرسی هم قاعدتاً طبق معمول بر آن مهر تأیید خواهد زد. مستند جناب آقای طیب‌نیا چیست؟
در ادامه این تحلیل آمده است: حال اگر منابع حاصل از فروش گاز طبیعی در داخل به مبلغ 9957 میلیارد ریال و فروش گاز صادراتی به خارج به مبلغ 87 هزار میلیارد ریال را به همین مبلغ بیفزاییم تکلیف اظهارات وزیر محترم اقتصاد و دارایی چه می‌شود؟ همچنین اظهارات بی‌حساب و کتاب برخی نمایندگان محترم مجلس در باب منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در جریان بررسی لوایح و طرح‌ها در این باب چه می‌شود؟ طبق قانون مسئولیت وصول و ایصال منابع درآمدی دولت به عهده عالی‌ترین مقام مسئول در وزارتخانه‌هاست. سؤال این است که چرا وزیر نفت برای تأمین منابع هدفمندی یارانه‌ها این مبالغ نجومی را به وزارت امور اقتصادی و دارایی نمی‌دهد؟ از سوی دیگر وزیر اقتصاد و دارایی که دادش از کمبود منابع قانون هدفمندی یارانه و کسری فاحش آن به آسمان بلند است چرا در انتقال سهم هدفمندی یارانه‌ها از این مبلغ عظیم از طریق برداشت از حساب‌های تمرکز وجوه نفت (حساب‌های شرکت ملی نفت مفتوحه نزد خزانه به حساب‌های تمرکز وجوه درآمد عمومی نزد خزانه) تعلل می‌ورزد؟
انبارلویی می‌نویسد: جناب آقای وزیر اقتصاد و دارایی! همین سه عدد و رقم کلیدی را کنار هم بگذارید، خواهید دید در سال 92 بیش از 30 هزار میلیارد تومان مازاد درآمد حاصل از منابع قانون هدفمندی یارانه‌ها خواهید داشت. متأسفانه خزانه‌دار کل کشور نمی‌داند با این مازاد چه کند یا ممکن است مجاز به هزینه کردن این منابع مازاد نباشد؟! در طرح این مطلب به سایر منابع مالی قانون هدفمندی یارانه‌ها مثل آب و برق و نان و هزینه‌های پستی اصلا اشاره نشده بلکه فقط به سه قلم انفالی آن اشاره رفته است. برخی نهادهایی که مسئول تأمین منابع هدفمندی یارانه‌ها به وظیفه خود عمل نمی‌کنند و منابع درآمدی دولت را در بنگاه‌های خود بلوکه می‌کنند. شرکت ملی نفت با قانونی کردن سهمی از نصاب درصد ارزش فروش نفت خام به خود در بودجه سنواتی و ندادن سود شرکت و مالیات حقه، به درآمد عمومی خزانه در صف اول این بی‌انضباطی مالی قرار گرفته است. اگر دیگر بنگاه‌های اقتصادی دولت هم با تاسی به بزرگترین بنگاه اقتصادی دولت همین مسیر را بروند نتیجه‌اش این می‌شود که هر سال با کسری بودجه بیشتری مواجه شویم.


ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">