پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

سه شنبه, ۳ دی ۱۳۹۲، ۰۷:۲۹ ب.ظ

۰

مطالب زیراظهارات جناب آقای دکتر علی لاریجانی است که آمار فشرد و خلاصه اما مهمی را در مورد وضعیت جمعیتی کشور بیان کرده اند.

اینکه 24 میلیون نفر در سن ازدواج قرار گرفته اند آمار مهم و قابل توجهی است.

این یعنی ازدواج 12 میلیون زوج یعنی نیاز به 12 میلیون سرپناه. ساختن این همه سرپناه در فاصله کوتاه حتی با هزینه خود آنها مشکل است. بدون حل مسئله مسکن هم ازدواج پا نمی گیرد. قدیم ها همینکه خانواده یک اطاق از خانه خود را به زوج جدید اختصاص می دادند احساس خوشبختی می کردند اما اکنون فرهنگ تغییر یافته است بدون اینکه به همین میزان توقعات رشد اقتصادی افزایش یافته باشد.

لذا باید از طرفی بر رشد اقتصادی افزود و از طرف دیگر باید فرهنگ را اصلاح کرد. در غرب زوج های جوان زندگی مشترک را در خانه های استیجاری  20 متری آغاز می کنند که با مبلمان کم جا و تا شود قابل قبول است. اما در ایران زوج ها حتی یک خانه 40 متری را کوچک تلقی می کنند. حتی شهرداری ها هم اجازه ساخت چنین خانه هایی را نمی دهند. در غرب خانه دار بودن یعنی بتوانند خانه ای را هرچند 20 متری اجاره کنند حال آنکه در ایران مستاجر بودن معنی خانه دار بودن را نمی دهد و بلکه مالکیت خانه ملاک خانه دار بودن محسوب می گردد.

برای حل این معضل باید به سمت ساخت خانه های 20، 25، 30، 35 متری و 40 متری پیش رفت و برای چنین خانه هایی مزایایی قائل شد.

کسی که خانه اش 20 متر است وسیله نقلیه اش هم الزاما خودرو شخصی نیست لذا نباید آن را بهانه ای برای تحمیل هزینه های ایجاد پارکینگ خودرو نمود.

معافیت مالیاتی برای ساخت و ساز و معاملات ملکی این نوع خانه ها  می تواند به این امر کمک کند. بدینسان، افراد می توانند زندگی مشترک را در خانه های 20 متری آغاز کنند و سپس وقتی بچه دار شدند خانه مناسب تری را اجاره یا خریداری نمایند.

در این صورت با کوچکتر شدن بخشی از ساخت مسکن با همین متراژ ساخت بنا در کشور می توان خانه های مستقل بیشتری را ساخت بدون اینکه به هزینه ها اضافه شود. آنها هم که نمی توانند خانه بزرگتری بخرند خرید این خانه برایشان آسانتر خواهد شد.

ساخت مبلمان های کم جا رونق خواهد گرفت. مشکل ازدواج از جانب مسکن رو به حل شدن می رود و زوج ها می توانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند. طبیعتا وقتی منزل کوچک بود جهیزیه آن نیز کوچکتر و کم هزینه تر خواهد شد.

http://www.patogh98.com/uploads/2012/06/227435_1124.jpg

متن خبر به شرح زیر است:

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به هرم سنی جمعیتی کشور، گفت: 20سال آینده جمعیت کشور سالخورده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر علی لاریجانی امروز با حضور در سالن همایش‌های پیامبر اعظم وزارت کشور با اشاره به سوم دی روز ثبت احوال گفت: آمارهای اطلاعاتی جمعیتی کشور که در یک قرن گذشته به دست ‌آمده بسیار مهم است و باید کاملا این آمار درک شود.

وی  تصریح کرد: در یک قرن گذشته جمعیت کشور از 9 میلیون نفر به بالای 75 میلیون رسیده که رشد 8 برابری جمعیت را نشان می‌دهد.

رئیس مجلس ادامه داد: البته این افزایش جمعیت در سالهای مختلف متفاوت است از سال 1330 جمعیت رشد صعودی خود را آغاز کرده در دهه 35 تا 45 نرخ رشد جمعیت 3.1 بود که رشد پرشتابی بود.

وی افزود: در دهه 45 تا 55 که تنظیم خانواده باب شده بود نرخ رشد به 2.7 درصد و در دهه 55 تا 65 که مصادف بود با انقلاب اسلامی که رویکردهای جمعتی تغییر کرد رشد جمعیت به نرخ 3.9 رسید که نرخ نسبتا بالایی است.

لاریجانی گفت: اگر رشد جمعیت با همان نرخ 3.9 درصد ادامه پیدا میکرد جمعیت کشور هر 18 سال یکبار دو برابر می‌شد.

وی تصریح کرد: در سال 67 مجددا بحث جمعیت موضوع مهمی شد و در سطح سران کشور مورد بحث قرار گرفت و سپس با مردم در میان گذاشته شد. اما نرخ رشد جمعیت در دهه 65 و 75 به حدود دو درصد و مابین سالهای 75 تا 85 به 1.6 رسید و این کاهش در سال 1390 به حدود 1.4 درصد رسید که معلوم شد در این سالها رشد جمعیت بیش از حد دچار ایست شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر جمعیت کل جهان را حدود 7 میلیارد در نظر بگیریم و آخرین جمعیت آماری کشور که در سال 92 اعلام شد حدود 77 میلیون نفر است می‌توان گفت که حدود 1 درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می کنند که رتبه ایران در جهان را 18 و در آسیا پس از پاکستان و هند در رتبه سوم قرار داده است.

لاریجانی ادامه داد: این نرخ رشد 1.6 درصدی وضعیت ما را در یک سنین دچار مخاطره می‌کند در حال حاضر جمعیت زیر 15 سال ما 23.4 درصد یعنی 17.5 میلیون نفر است. جمعیت 15 تا 29سال یعنی جمعیت جوان ما 31.5 درصد یعنی 23.7 میلیون نفر است. جمعیت میان سال یعنی 30 تا 64 ساله‌ها 39.3 درصد است که حدود 29.5 میلیون نفر هستند که نشان می‌دهد ثقل جمعیتی ما روی جمعیت میان سال است اگر سالمندان بالای 65 سال را که 5.7 درصد جمعیت یعنی 4.2 میلیون نفر را نیز به آن اضافه کنیم جمعیتی که از میان سال به بالا هستند که 34 میلیون (44 درصد) جمعیت ما را تشکیل می‌دهند بنابراین هرم سنی جمعیت نشان می‌دهد 20 سال آینده جمعیت حالت سالخورده می‌گیرد.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: بر همین اساس کارشناسان معتقدند اگر در 100 سال آینده تغییراتی در سیاست جمعیتی کشور شکل نگیرد رشد جمعیت منفی می‌شود که می‌تواند در راه توسعه و شرایط اجتماعی کشور مشکلاتی را به وجود آورد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب دو سال پیش تاکیداتی را درباره این موضوع داشتند و شوراهای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصمیماتی را  اتخاذ کرد و دولت هم لایحه‌ای به مجلس ارائه کرد که در مرحله نهایی است.

رئیس مجلس با بیان اینکه تنها با قانون گذاری نمی‌توان رشد جمعیت کشور را بالا برد، گفت: رسانه‌ها و بخش‌های دولتی با مشوق‌هایی که ایجاد می‌کنند باید تلاش کنند زاد و ولد در کشور افزایش پیدا کند که این امر نیاز به اهتمام ویژه ملی دارد تا هرم جمعیتی کشور به نحو مناسبی ساماندهی شود.

لاریجانی با بیان اینکه در سال حدود 1 میلیون و 400 هزار نفر در کشور متولد می‌شوند و بیش از 800 هزار نفر ازدواج می‌کنند، تصریح کرد: میانگین سن ازدواج مردان به 27.1 سال و خانم‌ها به حدود 23 سال رسیده که این از آسیب‌های مهم است. اگرچه در این راه عواملی همچون مسائل اقتصادی و درس خواندن‌ وجود دارد اما حدود 23.8 میلیون نفر از افراد جامعه در سن ازدواج هستند ولی زمینه‌ها و برخی فرهنگ‌ها و رسوم‌ها موجب شده شرایط ازدواج فراهم نشود که باید درباره این موضوع تامل شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: برای متوازن کردن جمعیت جامعه تشکیل خانواده از رویکردهای مهم است.

لاریجانی با اشاره به آمار طلاق در کشور گفت: سالانه حدود 140 هزار طلاق در کشور ثبت می‌شود که این بدان معناست به ازای هر 6 ازدواج یک طلاق ثبت می شود البته در برخی استان‌ها وضعیت بدتر است و برخی استانها شرایط مناسبی دارند و این در تراز کشوری که محب اهل بیت است و از سنت‌های دینی پیروی می‌کند مناسب نیست.

وی تصریح کرد: بیشتر آمار طلاق در سال اول یا تا سال پنجم ازدواج رخ می‌دهد که این نشان  می‌دهد در سال اول همفکری مناسبی برای تشکیل خانواده صورت نگرفته که تبدیل به نقصان بزرگی به نام طلاق شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ا دامه داد: امیدواریم دولت جدید که بر مبنای عقلانیت و تدیبر استوار شده در بحث ازدواج و بالارفتن سن آن و آمار طلاق با رویکردی مناسب بیاندیشد و تمام عناصر را برای اصلاح کشور بسیج کند.

رئیس مجلس همچنین با اشاره به روز ملی ثبت احوال، ‌گفت: سازمان ثبت احوال سازمان کم سر و صدایی است که همه تحولات هویتی و جمعیتی را پیگیری می‌کند. این سازمان در نظام جمعیتی ما بسیار مهم است و اگر بتواند شرایط بهره‌گیری از اطلاعات جمعیتی را فراهم کند بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

لاریجانی با اشاره به تحولات اخیر سازمان ثبت احوال با مکانیزه کردن و الکترونیکی کردن ثبت احوال خاطرنشان کرد: این کار لازمی بود که باید انجام می‌شد تا این سازمان بتواند در نظام برنامه‌ریزی موفق‌تر باشد تا خدمات رسانی به شکل ساده‌تری انجام شود. الکترونیکی کردن دریافت و انتقال اطلاعات کار بزرگ و ارزشمندی است که باید از آن تشکر کرد. اگر کارت هوشمند افراد هم تحقق پیدا کند زمینه‌ای مهم برای استفاده چندگانه از این کار فراهم می‌شود.

رئیس مجلس اضافه کرد: ما هم در مجلس کمک خواهیم کرد چون می‌دانیم این امر رفت و آمد مردم را تسهیل می‌کند و استفاده‌های بهینه‌ای از آن خواهد شد.


small home design 140 Small Home Design

http://www.takfars.ir/wp-content/uploads/2013/11/myccaprt08.jpg

۹۲/۱۰/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">