اقتصاد مقاومتی، تنها راه خروج از اقتصاد استراحتی ایران است
سفیر سابق ایران در کشورهای مکزیک و استرالیا گفت: اقتصاد کنونی ایران، اقتصاد استراحتی بوده و تنها راه حل بیرون آمدن از آن، اقتصاد مقاومتی می باشد و در غیر این صورت اقتصاد ایران، تبدیل به اقتصاد ریاضتی می شود.
به گزارش ندای گناباد، “دکتر محمد حسن قدیری ابیانه” دیشب (چهارشنبه 5 آذر) در همایش سیاسی ایران امروز، ایران فردا که در سالن کوثر دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با حضور دانشجویان مراکز آموزش عالی و جمعی از مسئولین شهرستان برگزار شد، یکی از محاسن کشور را داشتن منابع عظیم نفتی عنوان کرد و افزود: دولت با صادرات این منبع، برخی از نیازهای کشور را برطرف می کند اما این درآمد به ازای هر ایرانی به گونه ای نیست که مردم توقع داشته باشند، دولت تمامی نیازهای زندگی روزمره آنان را برآورده نماید.
وی با اشاره به میزان صادرات نفت در بودجه مصوب سال ۹۱ گفت: سرانه هر فرد ایرانی از صادارت نفت در بودجه مصوب سال ۹۱، حدود ۶۷۰ هزار ریال در هر ماه بوده که علا نیز محقق نشد و در دو سال اخیر با توجه به تحریم های صورت گرفته این سرانه کمتر از این مبلغ است.
سفیر سابق ایران در کشورهای مکزیک و استرالیا در این همایش که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد، توهم نفتی را یکی از مشکلات کنونی جامعه ایرانی دانست و افزود: بسیاری از قضاوت های منفی که در خصوص مدیریت های کلان کشور صورت می گیرد، ناشی از توهم مردم و حتی برخی از مسئولین نسبت به درآمدهای نفتی می باشد و این سبب شده که مردم مطالبه گر شوند و برآورده نمودن تمامی نیاز های خود را دولت بدانند.
قدیری ابیانه اقتصاد کنونی ایران را، اقتصادی استراحتی عنوان کرد و افزود: اقتصاد ایران با وجود روحیه مطالبه گری مردم، میزان کار کارکنان و تعطیلات مناسبتی، اقتصاد استراحتی است و در صورتیکه این روند ادامه داشته باشد، تبدیل به اقتصاد ریاضتی خواهد شد.
وی راه حل عدم ورود به اقتصاد ریاضتی را اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: ایران اسلامی در حال حاضر در جنگ اقتصادی با دشمنان قرار دارد و مردم نباید فقط منتظر کار از سوی مدیران باشند بلکه باید خود وارد صحنه کار و تلاش شوند تا پیشرفت در جامعه محقق گردد و بی شک نهاد بسیج یکی از نهادهای موفق در این عرصه تاکنون بوده است.
قدیری ابیانه ادامه داد: اگر به بیانات ۶ سال اخیر مقام معظم رهبری در خصوص تمرکز بر تولید داخلی از سوی مردم و مسئولین توجه می شد و تولید داخلی رونق پیدا می کرد، دشمن به خود جرات تحمیل جنگ اقتصادی علیه ایران اسلامی پیدا نمی کرد و با شرایط کنونی و با همت و کار و تلاش مردم، بدون شک تحریم ها حذف شدنی است.
کارشناس عالی علوم استراتژیک در خصوص امید بعضی از افراد و مسئولین به برقراری رابطه با آمریکا به منظور رفع مشکلات اقتصادی گفت: انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی تا ۱۳ آبان ماه سال ۱۳۵۸ با امریکا رابطه داشت و پس از آن جاسوسی های آنان نقش برآب شد و این رابطه به اتمام رسید.
قدیری ابیانه ادامه داد: در قرارداد ژنو نیز آمریکایی ها به این موضوع اشاره نمودند و خواستار سفارت در ایران شدند چراکه آمریکا فقط به دنبال جاسوسی از ایران اسلامی و ضربه زدن به منافع ایران برای دستیابی به منافع خودشان می باشند و آنان هیچگاه دلسوز مردم ایران اسلامی نیستند.
سفیر سابق ایران در کشورهای مکزیک و استرالیا نتیجه مذاکرات ۱+۵ با ایران را راه حل خروج از وضعیت اقتصاد کنونی ندانست و افزود: اگر مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ به نتیجه برسد و تمام تحریم ها برداشته شود، شرایط ایران مانند قبل از تحریم ها می شود و بازهم نمی توان به درآمد نفتی برای امورات کشور اکتفا نمود و مردم باید خود تلاش و کوشش نمایند.
قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه هر دانشجو با تخصصی که فرا میگیرد باید کار "ایجاد" کند نه اینکه به دنبال "یافتن" کار باشد گفت: سرانه هزینه یک دانشجو دانشگاه علوم پزشکی گناباد سالانه ۱۱۰ میلیون ریال (بدون احتساب ارزش تاسیسات و زیر ساختها) می باشد که توسط دولت برای هر دانشجو هزینه میشود.
وی ادامه داد: من معتقدم که همه دانشگاه ها باید پولی باشد و بداند که باید هزینه آ« را بدهد و اگر ندارد به او وام بدهند تا وقتی صاحب درآمد شد وجوه هزینه شده را پس بدهد تا به جای طلبکاری نسبت به ملت احساس دین کند.