پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

سه شنبه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳ ق.ظ

۰

نقشه تجزیه کشورهای اسلامی منطقه از جمله ایران

سه شنبه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳ ق.ظ

خبرگزاری فارس: باید به دنبال سایکس پیکو جدید در خاورمیانه بود/ شیعیان، سنی‌ها و کردها باید از هم جدا شوند/ می‌توان با داعش مذاکره کردمقام سابق وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی در رویترز:

باید به دنبال سایکس پیکو جدید در خاورمیانه بود/ شیعیان، سنی‌ها و کردها باید از هم جدا شوند/ می‌توان با داعش مذاکره کرد

یک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی که در خبرگزاری رویترز منتشر شده، بار دیگر طرح تجزیه کشورهای خاورمیانه بر اساس قومیت و مذهب را مطرح کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «پتر فن بورن» مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی که روز دوشنبه در خبرگزاری رویترز منتشر کرده، بار دیگر به طرح تجزیه خاورمیانه، که پیش از این هم از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده بود، پرداخته و آن را تنها راه حل برای پایان دادن به بحران‌های کنونی دانسته است.

وی مطلب خود را با این عبارت آغاز کرده است: «وقت آن است که قراردادی را که خاورمیانه را شکل داد، بار دیگر به مذاکره بگذاریم.»

او با اشاره به شکل‌گیری قرارداد «سایکس-پیکو» در سال 1916 که اراضی تحت تسلط امپراطوری شکست خورده عثمانی را به مرزهای امروز تقسیم‌بندی کرد، نوشته است که مشکل اصلی آن قرارداد این بود که اراضی سنی‌ها، شیعیان و کردها را از هم جدا نکرد.

فن بورن که در یادداشت قبلی خود تقسیم بندی عراق به سه بخش و استقرار نیروهای حافظ صلح در این کشور را پیشنهاد کرده بود، نوشته است که با توجه به رخدادهای ماه‌های گذشته، اکنون به یک قرارداد سایکس پیکو جدید که مناطق مختلف خاورمیانه را بر اساس خطوط قومیتی و مذهبی تقسیم‌بندی کند، نیاز است. 

او نوشته است که سایکس پیکو اول، با هدف استعمارگری و همچنین رسیدن به ثبات در منطقه شکل گرفت. به گفته وی، یکی دیگر از اهداف آن قرارداد ایجاد «کشور کردستان» بود، که البته هیچ‌گاه محقق نشد.

وی با برشمردن بحران‌های منطقه، مدعی شده است که تنها راه برای پایان دادن به وضعیت فعلی که ریشه آن در حمله سال 2003 آمریکا به عراق است، انجام مذاکره برای رسیدن به خطوطی جدید و حل کلان مسئله است. او تأکید کرده که این اقدام باید با موافقت آمریکا، روسیه و ایران انجام شود. 

این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که تا سال 2012 هم در دولت این کشور مشغول به فعالیت بود، از این هم فراتر رفته و پیشنهاد مذاکره مستقیم با داعش را مطرح کرده است. وی نوشته است: «افراد، برای رسیدن به صلح، باید با دشمن خود مذاکره کنند.»

وی افزود: «از دل این مذاکرات جدید، باید کردستانی ظهور کند که اراضی آن از ترکیه، عراق، احتمالا ایران و سوریه گرفته شده است. (بشار) اسد به عنوان نایب روسیه در قدرت می‌ماند. نفوذ ایران در بخش شیعی عراق افزایش می‌یابد. سرزمین سنی‌ها، هم که مجموعه سیاسی "دولت اسلامی" را هم در بر می‌گیرد، باید از طریق سیاست خلع ید از بغداد، تضمین شود.»

او در پایان مدعی شده است که چنین راهکاری به رسیدن به ثبات در خاورمیانه و جلوگیری از بروز یک جنگ گسترده، منجر خواهد شد. 

در سال 2006 هم جو بایدن، معاون کنونی رئیس‌جمهور آمریکا، در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز نوشت راه پایان دادن به درگیری‌ها در عراق، ایجاد سه منطقه کاملا خودمختار شیعی، سنی و کردی در عراق ذیل یک دولت فدرال است.

۹۴/۱۲/۱۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">