پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

شنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۱۳ ب.ظ

۰

این مصوبه به معنی آغاز برداشت آمریکا از اموال و دارایی های عربستان سعودی در آمریکا است.

همزمان با تصویب این طرح که دولت اوباما تصویبش را منجر به خطر افتادن امنیت آمریکایی‌ها در خارج از ایالات متحده خوانده بود، گروهی از سناتورهای آمریکا در پی تصویب طرحی برآمده‌اند که فروش سلاح به عربستان را محدود خواهد نمود و در چارچوب این طرح قصد دارد، مانع از اجرایی شدن قرارداد یک میلیارد دلاری فروش تسلیحات میان دولت‌های آمریکا و عربستان شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ 
با وجود لابی گسترده عربستان و عدم همراهی دولت آمریکا، مجلس نمایندگان آمریکا به طرحی رای داد که مطابق با آن به قربانیان یازده سپتامبر و بستگان قربانیان اجازه داده شده تا از عربستان سعودی به محاکم قضایی آمریکا بابت نقش در این حملات شکایت کنند و از این حکومت عربستان غرامت دریافت کنند و اکنون با تایید نهایی کنگره، این مصوبه روی میز رئیس جمهور آمریکا رفته است؛ طرحی که اوباما هشدار داده بود در صورت تصویب توسط کنگره وتو خواهد کرد.
 
به گزارش «تابناک»؛ سنای آمریکا در ماه مه طرحی تحت عنوان «قانون عدالت علیه حامیان تروریسم» را تصویب کرده بود که مطابق با آن، اگر هرگونه نقش دولت عربستان در حملات یازده سپتامبر اثبات شود، خانواده‌های قربانیان اجازه دارند که از این دولت شکایت کنند. ساعتی پیش مجلس نمایندگان آمریکا نیز به اتفاق آرا این طرح را تصویب کرد تا کنگره ایالات متحده، شرایط سختی پیش روی عربستان قرار داده باشد.
 
پانزده تن از نوزده هواپیماربایی که در حملات یازده سپتامبر نقش داشتند، شهروندان عربستان سعودی بودند و مطابق با سند 28 صفحه‌ای که چندی پیش از طبقه‌بندی خارج شد، هواپیمارباها با مسئولان حاکمیت عربستان از جمله بندر بن سلطان سفیر وقت عربستان در آمریکا ارتباط نزدیک داشتند و حتی کمک‌های مالی دریافت کرده‌اند. بندر بن سلطان که رابطه بسیار نزدیکی با جورج دبلیو بوش رئیس جمهور وقت آمریکا داشت، پیش از این رئیس سازمان اطلاعات عربستان بود.
 
با وجود آنکه بخش وسیعی از این اسناد که درباره نقش مقامات سعودی بود سانسور شده بود اما بخش‌های منتشر شده نیز نقش مقامات عربستانی در رقم خوردن حمله تروریستی یازده سپتامبر را نشان می‌دهد. در صورت امضاء توسط رئیس جمهور، محاکم قضایی آمریکا با شکایت قربانیان حادثه یازده سپتامبر می‌توانند دستور دسترسی محاکم قضایی به بخش‌های محرمانه اسناد نقش مقامات سعودی در حمله تروریستی یازده سپتامبر را بدهند. قبلاً «تابناک» متن کامل بخش‌های آزاد شده از این اسناد طبقه بندی شده را ترجمه و منتشر کرده بود.
 
حق شکایت خانواده‌ قربانیان یازده سپتامبر از عربستان تصویب شد 
کنگره آمریکا در حالی دو روز پیش از پانزدهمین سالگرد حملات یازده سپتامبر -روزی که نزدیک به سه هزار آمریکایی کشته شدند- این طرح برای امضاء توسط رئیس جمهور و قانونی شدن به کاخ سفید می‌فرستد که باراک اوباما قبلاً هشدار داده بود در صورت تصویب این طرح، وتو خواهد کرد و در همین راستا اکثریت دموکرات‌ها به این طرح رای منفی دادند و با سیاست رئیس جمهور آمریکا همراهی کردند.
 
در زمان ارائه اولیه این طرح به کنگره آمریکا، روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که عادل الجبیر وزیر امورخارجه عربستان پیام تهدیدآمیز حکام عربستان را راساً به کاخ سفید ابلاغ کرد که در صورت تصویب چنین لایحه‌ای، 750 میلیارد دلار از دارایی‌های عربستان را در خاک آمریکا خارج خواهتد کرد اما مدتی بعد عادل الجبیر این تهدید را رد کرد و تاکید کرد عربستان چنین قصدی ندارد.
 
همزمان با تصویب این طرح که دولت اوباما تصویبش را منجر به خطر افتادن امنیت آمریکایی‌ها در خارج از ایالات متحده خوانده بود، گروهی از سناتورهای آمریکا در پی تصویب طرحی برآمده‌اند که فروش سلاح به عربستان را محدود خواهد نمود و در چارچوب این طرح قصد دارد، مانع از اجرایی شدن قرارداد یک میلیارد دلاری فروش تسلیحات میان دولت‌های آمریکا و عربستان شوند؛ طرحی که در صورت تصویب، ضربه سنگینی به دولت اوباما خواهد زد.
 
عربستان نگران بیش از آنکه پرداخت چند میلیارد دلار غرامت برای حوادث یازده سپتامبر باشد، نگران تبعات بین‌المللی محکومیت این کشور به عنوان حامی حمله به برج‌های دوقلوی منهتن است. باراک اوباما مطابق با برنامه قبلی روز چهارشنبه هفته جاری برای دیدار با پادشاه عربستان و به ریاض پایتخت عربستان خواهد رفت و احتمالاً مهم‌ترین بحث در این ملاقات، قرار گرفتن عربستان در معرض یک تهدید قضایی بزرگ و افزایش فشار قانون گذاران آمریکا بر این سعودی‌ها است.
ملاحظات: 

این مصوبه به معنی آغاز برداشت آمریکا از اموال و دارایی های عربستان سعودی در آمریکا است.

۹۵/۰۶/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">