بیتوجهی خسارتبار دولت به هشدار مورخ در ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ قدیری ابیانه در مورد خطر مصادره اموال ایران در خارج
اخیرا حکم مصادره یک میلیارد و ششصد میلیون دلار ایران در بانک لوکزامبورگ صادره شد.
مقامهای دولت باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا مدیریت تلاشها برای مصادره 1.6 میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی ایران را که در لوکزامبورگ نگهداری میشود به عهده دارند.
ولی نقش دولت ایران در مصادره اموال ایران چقدر است؟
قدیری ابیانه در مورد خطر مصادره اموال ایران در خارج هشدار داده بود و این سوال را مطرح کرده بود که " نگه داشتن پول در خارج از کشور در چنین شرایطی منطقی نیست، گفت: بانک مرکزی باید بگوید اگر به واسطه تحریمها و یا احکام دادگاههای آمریکا بخشی از اموال ایران مصادره شود، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟"
توجه شما را به مصاحبه قدیری ابیانه که د رتاریخ 17/11/1395 جلب مینمایم:
خطر مصادره اموال بانک مرکزی در خارج از کشور وجود دارد. بانک مرکزی تمهیدات جدی اتخاذ کند
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد حسن قدیری ابیانه، با اشاره به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه اخیر تلویزیونی، اظهارداشت: آقای سیف گفت ما میتوانیم پول کشور را اگر غیردلاری باشد به داخل منتقل کنیم، اما این پولها در خارج از کشور میماند تا معاملات خارجی با آنها انجام شود و به همین دلیل با انتقال پول به داخل کشور مخالف هستیم.
وی افزود: این حرف زمانی درست است که ما تحریم نباشیم، یا اینکه خطر مصادره اموال وجود نداشته باشد، اما وقتی دادگاههای آمریکایی حکمی را صادر کردند که میلیاردها دلار از اموال ایران در بانکهای خارجی مصادره شد، این نشان میدهد نباید به این رویههای بینالمللی در چنین شرایطی اعتماد کرد.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به تجربه مصادره اموال ایران گفت: حتی قبل از اینکه ایران تحریم شود، مصادره اموال انجام شده و لذا منطقی نیست پولها را در معرض مصادره قرار دهیم. دادگاه آمریکا حکم مصادره بیش از ۲ میلیارد دلار از اموال ایران را صادر کرد و به مناسبت حادثه انفجار برجهای دوقلو حکم مصادره ۱۰ میلیارد دلار از داراییهای ایران را صادر کرد در حالی که ایران هیچ نقشی در آن ماجرا نداشت.
وی افزود: دادگاه آمریکا برای خانواده نظامیان رژیم صهیونیستی که سرزمینهای اشغالی به دست جهادگران فلسطینی کشته شدند، به استناد اینکه ایران از فلسطینیها حمایت میکند، حکم برای مصادره اموال صادر کردند.
قدیری ابیانه با تاکید بر اینکه بنابراین نگه داشتن پول در خارج از کشور در چنین شرایطی منطقی نیست، گفت: بانک مرکزی باید بگوید اگر به واسطه تحریمها و یا احکام دادگاههای آمریکا بخشی از اموال ایران مصادره شود، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
سفیر اسبق ایران در استرالیا، گفت: یک زمانی به رئیس کل بانک مرکزی دولت اصلاحات گفتم اموال ایران در خارج از کشور در معرض تهدید و مصادره است و شما باید فکری به حال آن کنید. او گفت اموال به نام بانک مرکزی است و مصادره اموال بانک مرکزی غیرقانونی و بیسابقه است. من به او گفتم آیا تجاوز به کشورها قانونی است که آمریکا انجام میدهد؟
وی با اشاره به واکنش عربستان به حکم دادگاه آمریکا گفت: وقتی دادگاه آمریکا حکم به دریافت غرامت برای زیان دیدگان حادثه ۱۱ سپتامبر داد، عربستان تهدید به خارج کردن سرمایههای خود از آمریکا کرد اما ایران هیچ واکنش جدی نشان داد.
قدیری ابیانه تصریح کرد: البته اگر خطر تحریم و مصادره وجود نداشته باشد، بهتر است داراییهای بانک مرکزی در خارج از کشور نگهداری شود اما وقتی سایه مصادره و تحریم وجود دارد، باید تمهیداتی برای مصون کردن این اموال از مصادره اندیشید.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه به صلاح نیست اموال ملت ایران را در معرض غارت قرار دهیم، اظهارداشت: به نظر میرسد این اظهارات رئیس کل بانک مرکزی ناشی از اعتماد وی به قواعد بینالمللی است و هنوز این یقین به وجود نیامده که آمریکا برخلاف اصول بینالملل عمل میکند و اموال کشورها را مصادره و غارت میکند.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه رئیس کل بانک مرکزی نباید چنین ریسکی را به جامعه ایران تحمیل کند، گفت: منابع ارزی اگر به داخل کشور منتقل شود بهتر از این است که توسط آمریکاییها مصادره شود.
منبع: خبرگزاری فارس