نگاه به شرق به معنای وابسته بودن نیست 👈نمونههای موفق از روابط استراتژیک ایران و روسیه
قدیری ابیانه👈 نگاه به شرق به معنیک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است ایران و روسیه منافع مشترک و همسویی در سطح جهانی دارند که همکاری دو کشور در موضوع سوریه نمونهای از همکاری موثر ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل است.
۲۲ تیر ۱۳۹۷: محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل استراتژیک و سفیر اسبق ایران در مکزیک در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم در باره اهمیت نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به رئیس جمهور روسیه و سفر اخیر علی اکبر ولایتی مشاور بین الملل رهبر انقلاب انقلاب روسیه گفت: ایران همواره به دنبال ارتباط با کشورهای مختلف بوده است البته در این بین ما رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسیم و سیاستهای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی را نیز قبول نداریم.
وی افزود: ما در چهل سال گذشته به دنبال بهبود و گسترش روابط با همه کشورهای دنیا مانند چین، روسیه و کشورهای اروپایی بودهایم. البته روسیه و چین اخیرا مواضع بهتری به سود ما داشتهاند و در مقابل زیاده خواهیهای آمریکا ایستادهاند، لذا امروز بیش از گذشته میتوان روابط بهتری با روسیه و چین برقرار کرد.
قدیری ابیانه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر نگاه به شرق و گسترش روابط ایران با این کشورها، تصریح کرد: البته نگاه به شرق به معنای وابسته بودن به این کشورها نیست بلکه به معنای گسترش روابط تجاری و مسائل استراتژیک با آنها است. جمهوری اسلامی ایران مستقلترین کشور جهان است و طبیعتا تمام کشورهای مستقل هم روابطشان با سایر کشورها را بر اساس منافعشان تنظیم میکنند. منافع ما با روسیه و چین در بسیاری از موارد در سطح جهانی همسو است که نمونههای متعددی از این روابط را میتوانیم مثال بزنیم.
این کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: در موضوع برجام روسها با آمریکاییها مخالفت کردند و در حالی که غربیها فروش هواپیمای مسافربری به ایران را تحریم کرده بودند روسها فروش هواپیمای مسافربری به ایران را پیشنهاد دادند. یا در زمانیکه ما در تحریم تسلیحاتی به سر میبردیم، روسها با فروش سامانه S-300 به ایران علیرغم تاخیرهایی که بوجود آوردند موافقت کردند. همچنین تاسیسات هستهای بوشهر را که پیش از انقلاب آلمانیها کار ساخت آن را شروع کرده بودند و بعد از انقلاب آن را رها کردند را روسها بر عهده گرفتند.
قدیری ابیانه با بیان اینکه امروز زمینه برای گسترش روابط با چین و روسیه بیش از پیش فراهم شده است خاطر نشان کرد: سفر آقای ولایتی به روسیه بیانگر تشخیص درست موقعیت فعلی سیاستهای مستقلانه نظام در گسترش روابط با چین و روسیه به عنوان دو عضو مهم شورای امنیت است.
وی با اشاره به همکاری موثر ایران و روسیه در بحران سوریه، گفت: ایران و روسیه تا به حال همکاری مثبت و همسویی در مقابله با تروریسم و سیاستهای آمریکا در سوریه با یکدیگر داشتهاند و در این موضوع هم شاهد بروز و ظهور همکاری مشترک ایران و سوریه بودهایم.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به طرح برخی موضوعات مانند خروج روسیه از سوریه و یا در خواست روسیه برای خروج ایران از سوریه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی سیاستهای مستقلانهای دارد و گسترش روابط ما با روسیه تا جایی امکان پذیر است که منافع مشترک داشته باشیم که تاکنون در موضوع سوریه همکاری خوبی با روسیه داشتهایم. هیچکدام از این دو شایعه صحت ندارد و مقامات روسیه هم بر قانونی بودن حضور ایران در سوریه تاکید کردهاند.
قدیری ابیانه ادامه داد: البته قانونی بودن حضور ایران در سوریه بستگی به موافقت یا مخالفت روسیه ندارد بلکه به خاطر درخواست دولت قانونی سوریه از ایران برای حضور در این کشور است و تا هر وقت هم که دولت سوریه بخواهد و ما هم حضورمان را مطابق با منافع ملی خودمان بدانیم در آنجا خواهیم ماند و همه این را میدانند که حضور ایران در سوریه بستگی به موافقت هیچ کشوری جز دولت قانونی سوریه ندارد.
tasnimnews.com/fa/news/1397/04/22/1774791