مصاحبه ایرنا با قدیری ابیانه در مورد شهید رئیسی
🌍مصاحبه ایرنا با قدیری ابیانه در مورد شهید رئیسی
سوال ۱: چرا سانحه هلی کوپتر رییس جمهوری و هیات همراه توسط مقامات ارشد جهان مورد پیگیری قرار گرفت؟
قدیری ابیانه میگوید: ایران یک کشور بسیار مهم منطقه است و کسی نمیتواند آن را نادیده بگیرد. از طرفی با عملیات وعده صادق، ایران از یک قدرت برتر منطقهای به یک ابرقدرت نظامی تبدیل شد و به طور طبیعی این سانحه مورد توجه دوستان و دشمنان قرار گرفت و این امر طبیعی است.
البته رییس دستگاه دیپلماسی ما و چند تن از عزیزان هم به شهادت رسیدند اما البته این شهادتها هیچ خللی در پیشرفت مسایل کشور نخواهد داشت. پیشتر هم فاجعههای دیگری تجربه کردیم مثل فاجعه ۷ تیر و شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یارانش، شهادت شهید رجایی، شهید باهنر و درگذشت امام که فاجعه بسیار بزرگی بود اما دیدیم که سریع جایگزین انتخاب شد و کارها روال خود را در همان مسیر ادامه دادند.
این بار هم معاون اول وظایف ریاست جمهوری را برعهده خواهد گرفت و ظرف ۵۰ روز انتخابات باید برگزار شود و همه مسئولان هم هر جا هستند، کاری را که بر عهده داشتند را متوقف نمیکنند بلکه با تلاش بیشتر سعی میکنند آن کارها را به سرانجام برسانند.
سوال ۲: آیا شهادت رییس جمهور تاثیری جدی در سیاست خارجی ایران خواهد داشت؟
قدیری ابیانه: خیر. از ویژگیهای آیت الله رییسی این بود که به خط مشی چه داخلی و چه خارجی مطرح توسط مقام معظم رهبری اعتقاد راسخ داشت و براساس آن عمل میکرد. سیاست خارجی ما هم بر همین اساس شکل گرفته بود. باز ظرف ۵۰ روز باید یک رییس جمهور انتخاب کنیم. اگر رییس جمهوری که انتخاب کنیم که مانند آقای رییسی باشد و پایبند به ولایت باشد، همین سیاستها ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر کسی باشد که وابستگی ذهنی به غرب داشته و مرعوب و مجذوب غرب باشد، خللی در این سیاستها وارد خواهد شد. امیدوارم این بار هم مردم از میان نامزدها، صالحترین فرد را انتخاب کنند و ملاک صلاحیت هم عمل در چارچوب نظام و خط مشی امامین انقلاب باشد.
سوال ۳: افق همکاریها و مناسبات ایران با کشورهای منطقه و جهان چگونه خواهد بود؟
قدیری ابیانه میگوید: ما همیشه سعی کردهایم با کشورهای همسایه ارتباطات خوبی داشته باشیم، اما به طور معمول اینطور بود که کشورهای قدرتمند مانند آمریکا و انگلیس که نفوذ زیادی داشتند، بیجهت دولتها را از ما میترساندند و سعی میکردند رابطه آنها را با ما خدشهدار کنند و حتی از ما بترسانند در حالیکه ما هیچ وقت قصد ضربه زدن و یا ترساندن و یا دخالت در امور داخلی آنها را نداشته و نداریم.
ما در پی پرتابهای موشکی اخیر که به وعده صادق معروف است، شاهد مواضعی هستیم. دولتها فهمیدند که این برای ما مقدور است که دشمن را آن هم از یک فاصله دور مورد هدف قرار دهیم و البته آن هم با اعلام قبلی، بنابراین امکان حمله ما به مناطق نزدیکتر برای ما ممکن و مقدور است.
بنابراین، بسیاری فهمیدند، داشتن رابطه با آمریکا و یا اسراییل نمیتواند امنیت آنها را حفظ کند. همانطور که یک مقام اماراتی گفته است: ایران کشور قدرتمندی است و بهتر است با این کشور گفت وگو شود و روابط را گسترش دهند. در واقع، رخدادهای اخیر نشان داد که ارتباط با آمریکا یا اسراییل نمیتواند امنیت ایجاد کند، بلکه ناامنی هم به همراه میآورد. به عبارتی این کشورها فکر میکردند وجود پایگاههای نظامی اسراییل و آمریکا برایشان امنیت به همراه خواهد داشت.
ما معتقدیم امنیت کشورهای منطقه و خلیج فارس توسط خود کشورها قابل تامین است و دولتهای منطقه در این زمینه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و به نظر من این کار را هم خواهند کرد. بنابراین، با شهادت شهید رییسی و امیرعبداللهیان سیاست خارجی ما ادامه خواهد یافت و روند بهبودی روابط با کشورهای منطقه هم ادامه خواهد داشت.
https://irna.ir/xjQCps
@Gozideha1404