بهرهوری در نظام اداری ایران پایین است
قدیریابیانه کارشناس ارشد مسائل استراتژیک و اقتصادی گفت: میزان بهرهوری و فرهنگ کار در نظام اداری کشور به شدت پایین است.
محمدحسن قدیری ابیانه در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: بهره وری را می توان در سیستم اداری به دو شکل برون و درون سازمانی تعریف کرد.
وی همچنین اظهارداشت: سازمان ها ضمن ارتقای بهره وری لازم در فضای درونی باید بتواند در حوزه وظایف خود نیز موجب بهره وری شوند.
این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک و اقتصادی گفت: سازمانی که نتواند بهره وری لازم را در درون خود ایجاد کند بدون شک در حوزه وظایف برون سازمانی خود نیز تحول آفرین نخواهد بود.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر شاخص بهره وری و کار مفید در دستگاه های اجرایی بسیار پائین است از اینرو ضرورت دارد مسئولان گام های بلندی در این مسیر بردارند.
قدیری ابیانه اظهارداشت: هم اکنون تعداد نیرو در دستگاه های اجرایی بسیار زیاد و در برابر تعداد ساعات کار بسیار کم است.
وی به رادیو اقتصاد توضیح داد: مطابق گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ساعات کار اداری دستگاه های دولتی تنها 22 دقیقه در روز است.
این کارشناس ارشد استراتژیک و اقتصادی گفت: جدا از پائین بودن ساعات کار مفید در سیستم اداری وضعیت بهره وری انرژی نیز تعریف چندانی ندارد.
وی افزود: افزایش میزان بهره وری از کلیدی ترین عوامل موفقیت هر جامعه بویژه در بخش های اقتصادی است.
قدیری ابیانه ادامه داد: کار مفید و بالا بردن کارایی کارکنان کشور از برنامه های اساسی که باید به صورت جدی مورد توجه برنامه ریزان در زمینه های مختلف قرار گیرد.
وی گفت: کوچک سازی بدنه اجرایی و کاهش حجم نیروی انسانی در ادارات دولتی یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه است که مسئولان و برنامه ریزان باید به مقوله مورد نظر توجه ویژه داشته باشند.
این کارشناس اقتصادی افزود: توجه اینکه امروزه با ورود نظام اتوماسیون (ماشینی) و انجام کارها در کمترین زمان ممکن دیگر نیازی به انبوه نیروی انسانی در ادارات نیست.
وی ضمن انتقاد از استخدام های بی رویه که به صورت مادام العمر در کشور انجام می شود، اظهار داشت: زمانی که فرد به آینده خود با استخدام رسمی در اداره ها اطمینان دارد اغلب کمترین بازدهی را از خود نشان می دهد.
قدیری ابیانه در مصاحبه با رادیو اقتصاد یادآور شد: برای افزایش بهره وری و میزان کار مفید در کشور تاکید بر چند نکته همچون فرهنگ سازی، آموزش ، اصلاح رویه استخدامی موجود و توجه به بخش خصوصی بسیار ضروری به نظر می رسد.
برنامه «روی خط اقتصاد» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 60 دقیقه به تهیه کنندگی « سید وحید موسوی و حمید رضا کجوری» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه کردن مخاطبان بر روی موج افام ردیف 98 مگاهرتز قرار میگیرد وعلاقه مندان میتوانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.
8tag.ir/news/3211066047456887247-10412625799392509168