پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

پنجشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۱، ۰۲:۲۸ ب.ظ

۰

سرانه کار مفید سالانه در ایران، ژاپن و کره

پنجشنبه, ۱۴ دی ۱۳۹۱، ۰۲:۲۸ ب.ظ

روزنامه جام جم در گزارشی نوشت:

 سرانه کار مفید در کشور کره جنوبی سالانه حدود 2400 ساعت و در کشور ژاپن 1900 ساعت است و این در حالی است که سرانه کار مفید‌ ‌‌در ایران سالانه تنها 800 ساعت است.

البته باید توجه داشت که کشورهای عربی در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا کمترین ساعت کاری سرانه را دارند به طوری که این میزان در کشور کویت 600 ساعت و در کشور عربستان 750 ساعت است که این امر ناشی از دسترسی این کشورها به ذخایر نفتی و درآمدی است که از فروش نفت به دست می‌آورند.

در برخی از کشورها نظیر کشور آلمان رشد منفی جمعیت موجب شده است که ‌جمعیت سالمند نسبت به جمعیت جوان افزایش یافته و در نتیجه شاهد روند کاهش ساعات کار مفید سرانه باشند.

متوسط ساعات کار افراد شاغل در کشور انگلیس که در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، بیشترین ساعات کار را داشته است، حدود 41 ساعت در هفته است، اما در کشور آلمان متوسط ساعات کار هفتگی 40 ساعت و در کشورهای فرانسه و ایتالیا به ترتیب 39 و 38 ساعت است.

دو کشور ژاپن و آمریکا با داشتن متوسط ساعات کاری هفتگی 42 ساعت از جمله کشورهایی هستند که بیشترین متوسط ساعات کار را دارند.

در سال‌های اخیر ساعات کار هفتگی در کشور ژاپن کاهش یافته است و این در حالی است که در این کشور همچنان افراد شاغل ساعات طولانی از شبانه‌روز را برای انجام کار اختصاص می‌دهند و کمتر به تفریح توجه می‌کنند، اما در این کشور در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ساعت کاری افراد به 8 ساعت کاهش می‌یابد، اما روزهای دیگر هفته معمولا ساعت کاری از 8 صبح شروع شده و تا ساعت 10 شب ادامه دارد، اما مردم کره جنوبی همچنان با داشتن متوسط ساعت کاری سالانه 2400 ساعت،پرکارترین و فعال‌ترین مردم دنیا هستند که متوسط ساعت کاری آنها حتی از کشوری مانند آمریکا هم حدود 400 ساعت بیشتر است.


روزهای تعطیل

روزهای کاری هفته و تعطیلات تا پایان هفته با توجه به شغل افراد و فرهنگ حاکم بر کشورهای مختلف، ‌متفاوت است. در اغلب کشورهای اروپایی و آمریکایی، روزهای کاری هفته از دوشنبه تا پنجشنبه یا شنبه است و روز پایانی هفته یا دو روز پایانی هفته به اوقات فراغت و انجام کارهای شخصی اختصاص پیدا می‌کند.

اما در کشورهای مسلمان نخستین روز کاری هفته از شنبه یا یکشنبه آغاز می‌شود که به ترتیب تا روز چهارشنبه یا پنجشنبه ادامه خواهد داشت. در کشور ما پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلی آخر هفته محسوب می‌شود در حالی که در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس جمعه و شنبه دو روز تعطیلی آخر هفته است، علی‌رغم این که کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا بیشترین متوسط ساعات کاری سالانه را دارند از نظر میزان بهره‌وری در مقایسه با کشورهایی مانند نروژ، ایرلند یا بلژیک در سطح پایین‌تری قرار دارند. بررسی‌های انجام شده نشان داده است که میزان بهره‌وری کشورها با ساعت کار نسبت معکوس دارد. به این معنی که افزایش ساعت کاری نمی‌تواند به معنی بهره‌مند شدن از شرایط بهتر برای زندگی افراد باشد نتیجه این امر بیش از هر چیز مستلزم تشویق کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه‌های مختلف است.


ایران کشوری با بیشترین روزهای تعطیلی

اگرچه معمولا روزهای تعطیل، تغییر‌ خوشایندی در روند زندگی افراد شاغل محسوب می‌شو‌د، اما افزایش روزهای تعطیل موجبات نگرانی کارشناسان اقتصادی را فراهم می‌کند. براساس بررسی‌های انجام شده، کشور ایران از بیشترین میزان تعطیلات رسمی برخوردار است و این در حالی است که اگرچه تعداد روزهای تعطیلی به کل روزهای سال در ایران حدود 4‌/‌0 است در برخی از کشورها این رقم به کمتر از 1‌/‌0 می‌رسد. برای مثال کشور ایرلند و سنگاپور از جمله کشورهایی هستند که تعطیلات رسمی آنها در مقایسه با دیگر کشورها بسیار ناچیز است.

البته علاوه بر ایران کشورهایی نظیر چین، مصر، هند، تایلند و ترکیه نیز از جمله پرتعطیلی‌ترین کشورهای دنیا هستند. برای مثال در کشور چین علاوه بر تعطیلات آخر هفته برخی روزهای سال نیز به برگزاری مراسم سال نو، جشنواره بهاری یا روزهای ملی در تقویم این کشور به عنوان روزهای تعطیل در نظر گرفته شده است که با در نظر گرفتن تعطیلات سالانه که معمولا برای مدت زمان یک یا دو هفته به صورت توافقی در ادارات، شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف تعیین می‌شود این تعطیلات حدود 16 روز از سال را به خود اختصاص می‌دهد.

در کشور هند تعطیلات سالانه برای افراد شاغل در بخش خصوصی 15 تا 20 روز است که این تعطیلات شامل حال افراد شاغل در بخش دولتی نمی‌شود. در کشور اندونزی به مناسبت عید سعید فطر، پس از پایان ماه رمضان تعطیلات یک هفته‌ای در نظر گرفته می‌شود که از طولانی‌ترین تعطیلی‌های این کشور محسوب می‌شود. جالب است بدانید که برخلاف قانون کار، کشور ما که سالانه 30 روز مرخصی استحقاقی و 30 روز مرخصی استعلاجی را برای هر فرد کارمند مجاز می‌داند در کشور تایلند حد مجاز مرخصی سالانه برای هر کارمند ‌40 روز است که 10 روز آن تعطیلات رسمی کشور است و 10 روز از آن به عنوان مرخصی استحقاقی و 20 روز به مرخصی استعلاجی اختصاص پیدا می‌کند.


البته 13 روز از سال نیز به عنوان تعطیلات مذهبی و ملی در نظر گرفته شده است که به مجموع تعطیلات کارمندان تایلندی افزوده می‌شود. این کشور نیز یکی از پرتعطیلی‌ترین کشورهای دنیاست. تعطیلات رسمی کشور ترکیه تنها 13 روز در سال است و در این کشور 3 روز به عنوان تعطیلات ملی در نظر گرفته می‌شود.

علاوه بر این دو جشنواره مذهبی نیز در ترکیه برگزار می‌شود که در مجموع روزهای تعطیلی این کشور را شامل می‌شوند. در کشور کره جنوبی در سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی از تعطیلات ملی کاسته شده و به موازات آن روزهای بیشتری به عنوان روزهای مجاز مرخصی برای کارمندان در نظر گرفته شده است.

‌در این کشور علاوه بر دو روز پایانی هفته که کارمندان تعطیل هستند در دو روز دیگر منتهی به تعطیلات پایان هفته، ساعت کاری افراد از 16 ساعت به 10 ساعت کاهش می‌یابد.

بنابراین همان‌طور که می‌بینید در اغلب کشورها علاوه بر تعطیلات آخر هفته، روزهایی از سال به سبب برگزاری اعیاد، جشن‌ها و مراسم ملی و مذهبی تعطیل است.

‌در کشورهای صنعتی همواره تلاش می‌شود تا بیش از پیش از میزان تعطیلات سالانه کاسته شود در این کشورها تعطیلات سالانه اغلب کمتر از یک هفته است.

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۸۹

۹۱/۱۰/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">