پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

پنجشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۱، ۰۹:۵۱ ب.ظ

۰

اقتصاد فعلی ایران اقتصاد استراحتی است

پنجشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۱، ۰۹:۵۱ ب.ظ

 نشسست سیاسی بصیرتی با موضوع اقتصاد مقاومتی با سخنرانی دکتر محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس عالی وزارت امور خارجه و عضو شورای بین الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر برگزار شد.

در این برنامه که به همت روابط عمومی، بسیج دانشجویی شهرستان رامسر،بسیج دانشجویی و دفتر فرهنگ اسلامی واحد رامسر و با حضور مسوولین محلی ،روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، اساتید، کارکنان و دانشجویان برگزار شد پس از خیر مقدم دکتر خلعتبری رییس واحد رامسر به حضار، میهمان برنامه به شرح و بسط موضوع اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: لازمه ی شناخت صحیح اقتصاد مقاومتی دست یافتن به شناخت درست از شرایط و واقعیت های موجود کشور و همچنین موضع گیری های دشمن است و اگر این شناخت وجود نداشته باشد نمی توانیم کاری از پیش ببریم.

دکتر قدیری ابیانه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درآمد بالای نفتی کشور به خصوص در سه سال اخیر با طرح این پرسش که چرا با درآمد بالای نفتی همچنان شاهد مشکلات عدیده ی اقتصادی هستیم در پاسخ گفت: علیرغم گمانه زنی هایی که درباره ی سهم هر ایرانی از 50 هزار تومان تا 10 میلیون تومان از درآمد نفت در همین جلسه مطرح شد اما با توجه به آمار رسمی صادرات میتوان به یقین گفت که میزان صادرات نفت به ازای هر ایرانی در هر ماه کمتر از یک بشکه خواهد بود . این رقم در بودجه سال 1391 ماهانه 67 هزار تومان است. علاوه بر این کل بودجه ی عمومی کشور به ازای هر ایرانی در هر ماه 183 هزار تومان هزینه می شود. اما ما با این مبلغ چه کردیم؟

وی در ادامه با اشاره به ضرورت توزیع عادلانه بودجه افزود: با قرار دادن این مبالغ در اختیار مردم به صورت نقدی نمی توان خواسته ی ملت را تامین کرد. ما باید به سمت تولید ثروت برویم و چاره ای هم جز این نداریم. اما چون این بودجه ی توهمی در اختیار حاکمیت است همه چیز را از حاکمیت میخواهیم. پس جایگاه ما به عنوان یک شهروند ایرانی کجاست؟

دکتر قدیری ابیانه در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به اعلام سال همت مضاعف و کار مضاعف از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1389 افزود: اگر ما همان زمان به این شعار عمل می کردیم حالا مجبور نبودیم درباره ی اقتصاد مقاومتی حرف بزنیم. اکنون نیز اگر بحث اقتصاد مقاومتی را جدی نگیریم به زودی اقتصاد ریاضتی به ما تحمیل خواهد شد. مردم و به خصوص قشر دانشجو نباید منتظر باشند تا دولت برای آنان کار ایجاد کند؛ بلکه خود باید کارآفرین باشد و حتی برای دیگران نیز فرصت اشتغال ایجاد کند. اما در عمل دانشجو تبدیل به منبعی برای سرمایه گذاری دولت تبدیل شده و هرساله سهم 4 یا 5 نفر از نفت را برای تحصیل او هزینه می کند بدون اینکه این سرمایه گذاری بازگشت داشته باشد. این موضوع درخصوص کارکنان دولت نیز صدق میکند چرا که حقوق 600 هزار تومانی یعنی سهم ده نفر از درآمدهای نفتی به عنوان حقوق به او داده میشود اما کار مفید او روزانه یک ساعت است. در بخش خصوصی هم اوضاع خیلی بهتر نیست و تنها روزانه 2 ساعت و اندی کار مفید انجام می شود. ما هم اکنون اقتصاد استراحتی را در کشور اجرا می کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی نحوه ی هزینه ی بودجه اشاره کرد و با انتقاد از شیوه ی توزیع یارانه ها پرداخت و با بررسی موضوع نرخ گذاری بنزین در بازار جهانی و بازار ایران پرداخت و با اشاره به تصور غلط عامه درخصوص ایجاد گرانی و صدمه به قشر کم درآمد به عنوان پیامد گرانی بنزین گفت: باور عمومی این است که اگر بنزین گران شود همه ی اقلام مصرفی گران می شوند و فقرا زیر دست و پا له میشوند در حالی که در دنیا همگان چه در کشورهای فقیر و چه غنی نه تنها قیمت سوخت را می پردازند بلکه بابت مصرف سوخت مالیات از جمله به خاطر آلوده سازی محیط زیست و آلودگی هوا نیز می پردازند. اما در ایران به خاطر پرداخت یارانه ی سوخت یارانه بیشتر به کسانی پرداخت میشود که بیشتر بنزین استفاده میکنند. به این ترتیب یارانه ی سوخت از جیب محرومان تهیه و به جیب ثروتمندان ریخته می شود.

دکتر قدیری کم کاری و ضعف وجدان کاری و فرهنگ کار را یکی از دلایل اصلی گرانی و فقر برشمرد و افزود: تقلب در کشور ما نهادینه شده است به نحوی که جعبه میوه ای نیست که زیر و روی آن یکی باشد و کالاها متقلبانه عرضه میشود به همین دلیل بازاری پیدا نمیکند و در نتیجه ایجاد رفاه نمی کند. موفقیت اقتصاد مقاومتی در گرو ایجاد اشتغال و افزایش تولید ملی است.

وی با حمایت از مرحله ی اول طرح هدفمندی یارانه ها گفت: اجرای این طرح تا کنون موجب صرفه جویی 31 میلیارد دلاری در مصرف سوخت شده است.

دکتر قدیری با اشاره به تحرکات مفسدان اقتصادی گفت: اگر کسی امروز کم کاری کند و از کار خود بدزدد اگر دستش برسد اختلاس میلیاردی هم می کند. حمایت کشورهای غربی از دزدان و مفسدان اقتصادی ایرانی به خاطر این است که به اقتصاد کشور لطمه بزنند و برای دزدان بیت المال مصونیت ایجاد کنند. اگر بازار ما مملو از کالای چینی است این فقط تقصیر دولت نیست که این کالا وارد می شود، کالای چینی ارزان است و قاچاق میشود و مردم هم آن را می خرند. کالاهای چینی بسیاری از کشورهای قدرتمند را هم زمینگیر کرده است. اگر حاکم کشور امام معصوم هم باشد ولی مردم به وظیفه خودشان عمل نکنند نتیجه مطلوب حاصل نمی شود. اسلام به ما میگوید بهترین تفریح کار است اما ما میگوییم بهترین کار تفریح است. ما باید به شکرانه ی نعمت های خدادادی بیشتر کار کنیم نه اینکه آن را به فرصتی برای استراحت تبدیل کنیم. باید کار بیشتر را سرلوحه ی زندگی خود قرار دهیم.

   تاریخ: پنجشنبه 1391/11/12, 18:40

    نویسنده: علیرضا علی نیا

۹۱/۱۱/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">