قدیری ابیانه: نباید به ملاقات احمدی نژاد با قذافی ایراد گرفت
امروز ما باید یک بسیج بزرگ در ایران راه بیندازیم و از این طریق در کشورهای انقلاب کرده حضور پیدا کنیم. مثلا صنایع نفتی ما باید فورا در لیبی حضور پیدا کرده و در سازندگی آنجا مشارکت کند...
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه خبری آتی نیوز 16 آبان 1390؛ محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی و سفیر سابق ایران در کشورهای استرالیا و مکزیک با اشاره به سیاست ایران در قبال انقلاب های منطقه گفت: امروز ما باید یک بسیج بزرگ در ایران راه بیندازیم و از این طریق در کشورهای انقلاب کرده حضور پیدا کنیم. مثلا صنایع نفتی ما باید فورا در لیبی حضور پیدا کرده و در سازندگی آنجا مشارکت کند.
قدیری افزود: ما اگر در مناقصات لیبی شرکت کنیم، در هر صورت به نفع ما خواهد بود. چون در صورت برنده نشدن هم کشورهای غربی مجبور می شوند قیمت خود را پایین تر بیاورند که این مسئله هم به نفع ما خواهد بود و هم به نفع کشور انقلابی لیبی. اما متاسفانه من تا امروز نشنیدم که هیئت های اقتصادی ما به این کشورهای انقلاب کرده رفته باشند.
وی با اشاره به روابط دیپلماتیک ایران و لیبی در گذشته یادآور شد: برخی افراد ایراد می گیرند که چرا آقای احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور ما در گذشته با قذافی ملاقات کرده است، این ایراد بی خود است، در حال حاضر ما تنها دولت مردم سالار دینی در جهان هستیم و اگر قرار باشد ما با دولت های پاکی مثل خودمان رابطه داشته باشیم، دیگر با هیچ کشوری نمی توانیم ارتباط برقرار کنیم. به عنوان مثال عربستان یک کشور پادشاهی است و ما نوع حکومت آنها را قبول نداریم اما آیا می توانیم با آنها رابطه دیپلماتیک نداشته باشیم؟ قطعا نمی توانیم. پس دیدار دیپلماتیک با سران این کشورها در شرایط عادی اشکالی ندارد.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به حکومت دیکتاتوری قذافی در لیبی گفت: قذافی در ابتدای کارش با کودتا علیه سلطنت به حکومت رسید و گرایش های اسلامی داشت. اما به تدریج قدرت او را به فساد کشاند و در سال های اخیر نیز تحت فشارهای غرب تقریبا تسلیم شده و در مقابل مردم معترض به خشونت های سنگینی روی آورده بود. درحالیکه خواسته ما این است که در همه ی کشورها مردم بتوانند نوع حکومت و مسئولینشان را خودشان انتخاب کنند، هر چند که نمی توانیم دخالت سیاسی در این کشورها داشته باشیم.
قدیری ابیانه تصریح کرد: ما هم با خشونت های قذافی مخالف بودیم و هم با دخالت ناتو در این کشور. چرا که ناتو در ظاهر با شعار حمایت از مردم وارد لیبی شده بود اما در باطن موضوع این بود که آنها برای پیاده کردن سیاست های خودشان به انجا آمدند و در حال حاضر هم به فکر نفت آن هستند و قصد بیرون رفتن ندارند.
وی همچنین تاکید کرد: ما با کشتن قذافی در این مقطع مخالف بودیم چون معتقدیم که او باید زنده می ماند و محاکمه می شد و پاسخ اعمال خود را می داد و نیز سرنوشت امام موسی صدر را برای ما مشخص می کرد