پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

يكشنبه, ۲۳ تیر ۱۳۹۲، ۰۱:۱۵ ب.ظ

۶

اخیرا اقای عباسی پیشنهاد تشکیل سربازی برای زنان را مطرح کرده اند. از آنجا که بنده نیز با این پیشنهاد و دلایل ارائه چنین پیشنهادی را قبول دارم به درج این مصاحبه می پردازم و البته قبل از آن ذکر نکاتی را لازم می دانم.

احتمالاً یکی از دلایلی که خداوند ارثیه پسر را دو برابر دختر قرار داده است این است که با توجه به وظیفه مرد برای تأمین هزینه همسر و فرزندان، مرد بتواند تشکیل خانواده دهد. این امر به نفع دختران نیز می باشد زیرا مردانی که به خواستگاری می آیند نیز دو برابر دختران ارث می برند و لذا می توانند به خواستگاری آنها بیایند و بدینسان این امر به کمک ازدواج هم دختران و هم پسران منتهی می شود.

سربازی برای پسران است لذا آنها ناچار می شوند به سربازی رفته و چون موفقیت در کنکور دانشگاه ها به مقدار زیادی به محفوظات داوطلبان بستگی دارد و در دوران سربازی بسیاری از این محفوظات از بین رفته و یا کم رنگ می شوند، عملا از قبولی در کنکور باز می مانند در حالی که دختران اگر در کنکور قبول نشوند می توانند بدون وقفه به تحصیل ادامه داده و بالاخره در کنکور قبول شوند و بدینسان تعداد دختران در دانشگاه ها دو برابر شده و عواقبی را در بر خواهد داشت که آقای عباسی به خوبی به آن اشاره کرده اند.

اگر ارث پسران دو برابر دختران است تا زمینه اقتصادی ازدواج فراهم گردد، قاعدتا باید تعداد پسرها لااقل در دانشگاه ها دو برابر دختر ها باشد تا تناسب مناسبی ایجاد شود.

یکی از راهکارها این است که همانطور که برای خانواده شهدا سهمیه ای در نظر گرفته شده، برای کسانی که سربازی را طی کرده اند امتیازاتی برای ورود به دانشگاه و استخدام قائل شوند. در استخدام پسرها انجام وظیفه سربازی شرط است لیکن برای استخدام دخترها چنین شرطی وجود ندارد.

مثلا می توان فرضا مقداری امتیاز نمره ای برای سربازی رفته ها به نمره کنکور آقایان اضافه شود. قطعا خانم ها آن را تبعیض قلمداد خواهند کرد و به آن اعتراض خواهند نمود. پس چاره کار این است که در سربازی هم تبعیضی روا نشود و خانم ها هم دوران سربازی یا خدمت وظیفه را طی کنند. طبیعتا دوران سربازی برای خانم ها باید داوطلبانه و غیر اجباری و نوع خدمت وظیفه شان هم باید متفاوت از سربازی باشد. مثلا کارهای غیر نظامی در دستگاه نظامی، یا کار در دستگاه های بهداشتی، درمانی، آموزش و پرورش و یا کارهای اداری و خدماتی در سایر دستگاه های دولتی. البته نوع کار آنها باید طوری باشد که در شهری که در آن زندگی می کنند و نزد خانواده به خدمت مشغول باشند و بتوانند هر روز به خانه خود بروند و زندگی پادگانی نداشته و نیازی به اقامت شب هنگام در محل خدمت نداشته باشند مگر در موارد استثناء مثل بیمارستان ها. در این صورت آنها هم از امتیاز آقایان سربازی رفته باید بهره مند گردند.

البته در کنکور بین کسانی که برای اولین بار در کنکور شرکت می کنند نباید تفاوتی بین دختران و پسران قائل شد مگر در رشته هایی که ویژگی های خاصی دارد، مثل مامایی که باید ویژه دختران باشد. یا برخی رشته ها مثل کار در معادن که باید عمدتا ویژه پسران باشد.

با همه این وجود بهتر است شرایطی فراهم شود که دختران ازدواج را بر رفتن به سربازی ترجیح دهند.

 

 

پیشنهاد عباسی برای تشکیل سربازی زنان

۱۳۹۲/۰۴/۲۳

طرح "فرزند کمتر زندگی بهتر" که در رژیم طاغوت به ایران ابلاغ شده و پس از انقلاب متوقف شده بود در سال 1370 تحت عنوان "وازکتومی" و "توبکتومی" رایگان مجددا توسط دولت وقت و وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفت که در اثر آن امروز با کاهش جمعیت مواجه شدیم.

به گزارش پارس ،"حسن عباسی" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران درباره تهدیدات کاهش جمعیت و اثرات آن بر امنیت ملی و تامین نیروی انسانی به عنوان یکی از فاکتورهای کلیدی در تولید قدرت ملی اظهار داشت: مسئله جمعیت که در مباحث استراتژیک از آن با نام منابع انسانی یاد می‌شود، یکی از مولفه‌ها و شاخصه‌های "قدرت ملی" است.

وی ادامه داد: گاهی منابع مادی شامل منابع زیرزمینی و روزمینی به‌عنوان مولفه‌های قدرت ملی کشورها محسوب می‌شود که منابع زیرزمینی خود شامل نفت، گاز، مس، نیکل، کروم و همچنین منابع روزمینی شامل رودخانه‌ها و آب‌های روزمینی، ظرفیت کشاورزی و.... است.

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: گاهی منابع علمی و تکنولوژییک بسیار بالا و یا تجهیزات نظامی و نیروهای مسلح و حتی گاهی خود سرزمین به علت وضعیت ویژه‌ای که دارد به‌عنوان شاخص و مولفه قدرت ملی محسوب می‌شود چنانکه کشورهای شیلی، ژاپن و بحرین جزو کشورهای آسیب‌پذیر محسوب شده و در مقابل روسیه، کانادا، چین و ایران دارای شکل سرزمینی بسیار استراتژیک هستند چرا که عدم تنگنای جغرافیایی و میزان برخورداری از ساحل، این کشورها را به موقعیت و جایگاه ویژه‌ای رسانده است.

عباسی نوع ساختار حکومت را از دیگر شاخص‌های قدرت ملی دانست و تصریح کرد: چنانچه امروز به علت عدم وجود ولی فقیه در کشور مصر به‌عنوان یک منبع عظیم قدرت سیاسی شاهد کودتای ارتش هستیم به‌طوری که در اثر وجود توازن میان تظاهرات خیابانی طرفداران دو جناح مخالف، هیچ‌ یک از طرفین حاضر به کوتاه آمدن از مواضع خود نبود بنابراین ارتش در جهت ایجاد تعادل در کشور کودتا کرده و قانون اساسی را ملغی کرد.

وی ادامه داد: اما در کشور ما هر چه قدر این توازن میان جریان‌های مختلف ایجاد شود، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد چرا که طی 34 سال گذشته شاهد بودیم بیش از 10 مرتبه کشور به سمت وضعیت کنونی مصر پیش می‌رفت اما هر بار ولی فقیه به‌عنوان فصل‌الخطاب کارکرد خود را نشان داده و با آرام‌سازی طرفین سیستم را اصلاح کرده است.

 

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: منابع انسانی به‌عنوان یکی از منابع قدرت ملی خود شامل مولفه‌های جمعیت منابع انسانی، سلامت نیروی انسانی، سطح آموزش و پرورش، آموزش عالی و برخورداری این نیروی انسانی از شادی، نشاط و تفریح است بنابراین در کنار سایر مولفه‌های نیروی انسانی، کثرت جمعیت نیز به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت ملی محسوب می‌شود.

عباسی ادامه داد: جمعیت در منابع انسانی دارای متغیرهایی است که به تبع آن تعریف می‌شود و به شرط آن که جمعیت سالم، عالم و برخوردار از فرهنگ، هنر و تفریح باشد، کثرت جمعیت به‌عنوان مولفه قدرت ملی ارزیابی می‌شود چنانکه در کشور هند جمعیت زیاد وجود دارد اما این جمعیت فاقد مولفه‌های فوق است بنابراین جمعیت زیادی که گرسنه و فاقد آموزش عالی، تفریح و سلامت باشد هیچ گونه فایده‌ای نداشته و تنها در صورت برخورداری جمعیت از سایر مولفه‌ها، نیروی انسانی می‌تواند به عنوان شاخص قدرت ملی محسوب شود.

وی ادامه داد: چنانچه رشد جمعیت از حد مطلوب بالاتر یا پایین‌تر رود، تبدیل به تهدید خواهد شد به‌طوری که اگر سرعت زاد و ولد زیاد شود در حالی که جامعه نتوانسته باشد به همان نسبت زیرساخت‌هایی از جمله مدرسه، خانه، ورزشگاه، خوراک، شغل و توسعه ایجاد کند در نتیجه جمعیتی که افزوده می‌شود به خاطر کمبود منابع فقیر خواهد ماند.

عباسی افزود: در چنین شرایطی به دلیل اینکه حکومت نخواهد توانست برای افراد امکانات کافی فراهم آورد، مشکلات روحی روانی ایجاد خواهد شد. در مقابل چنانچه سرعت رشد جمعیت کم باشد نیز جامعه با تهدید روبه رو می شود بدین معنا که اگرچه جامعه از سلامت، رفاه و آموزش خوبی برخوردار است اما به لحاظ آن که جمعیت تنک شده و از نیروی انسانی کافی بهره‌مند نیست، قدرت ملی تضعیف می‌شود.

این کارشناس مسایل استراتژیک رشد موزون جمعیت در منابع انسانی را باعث رسیدن به قدرت ملی دانست و بیان داشت: تنها در صورتی که از طرفی سرعت و تعداد زاد و ولد در حد معمول باشد و از سوی دیگر با زیاد شدن جمعیت به همان میزان سلامت‌، آموزش، تفریح و امید به زندگی بالا باشد، این افزایش جمعیت منجر به تقویت قدرت ملی خواهد شد در غیر آن، به صورت معکوس عمل خواهد کرد.

وی افزود: منابع انسانی دارای نظامی است که در صورت صدمه خوردن یکی از اعضای خانواده این نظام برای مدتی به‌هم خواهد خورد بنابر این دشمنان جهان اسلام با هدف ضربه‌ زدن به منابع انسانی کشورها اقداماتی را متناسب با شرایط هر کشور انجام می‌دهند به عنوان مثال در مورد ویتنام اگر چه این کشور مقاومت بسیار خوبی را در برابر آمریکا از خود نشان داد‌ اما از آن جا که منابع نیروی انسانی آن توسط آمریکا نابود شد و حدود 3 میلیون کشته و زخمی به همراه سرزمینی کاملا ویران‌شده برای ویتنامی‌ها باقی ماند، این کشور منابع نیروی انسانی خود را از دست داد.

عباسی با اشاره به جنگ بسنی گفت: 20 سال پیش در سال 1372 این کشور دچار جنگ داخلی و مسائلی شبیه به وقایع سوریه شد که طی این جنگ و با هدف ضربه زدن به نیروی انسانی مردان و زنان را در اردوگاه‌های مختلف از هم جدا و سپس به زنان هتک حرمت کردند که در نتیجه آن تعداد زیادی فرزندان نامشروع به دنیا آمد در اثر این تخریب نیروی انسانی و کشتار عظیمی که صورت گرفت، اینک بسنی تقریبا کشوری بی سرو صداست به‌طوری که دیگر منابع اجتماعی، سیاسی، نظامی، علمی و توریسم این کشور تا مدتها نمی‌تواند کمر راست کند؛ طی برآوردی که داشتیم حداقل سه الی چهار نسل و در حدود 100 سال اصلاح ساختار نیروی انسانی و جمعیت این کشور طول می‌کشد.

وی ادامه داد: از سال 1382 هر روز شاهد بمب‌گذاری و وارد شدن صدمات به نیروی انسانی عراق هستیم و اینک بلایی که طی 10 سال توسط آمریکا برای عراق اتفاق افتاد در سوریه ظرف مدت 30 ماه بر سر مردم این کشور نازل شد به‌طوری که چنانچه از همین فردا درگیری‌ها در این کشور پایان یابد اصلاح ساختار نیروی انسانی حداقل 40 سال طول خواهد کشید؛ آمریکا در ارتباط با افغانستان و پاکستان نیز اجازه ایجاد شرایط آزاد و امن را برای رشد نیروی انسانی نمی‌دهد.

وی با بیان این مطلب که نیروی انسانی برای تبدیل شدن به یکی از مولفه‌های قدرت ملی به متغیرهای فراوانی بستگی دارد، تصریح کرد: دشمنان جهان اسلام برای جلوگیری از این مسئله که منابع ذاتی هر کشور از جمله سرزمین، منابع مادی، فرهنگی، تاریخی و بنیان‌های دینی و ... در راستای کمک به قدرت ملی آن کشور قرار گیرد، منابع انسانی را مورد هدف قرار می‌دهد.

این کارشناس مسائل استراتژیک در خصوص شیوه‌های مختلف مورد هدف‌ قرار دادن نیروی انسانی‌ تصریح کرد: این امر را یا از طریق ترور و ایجاد وحشت انجام می‌دهند که نمونه آن را در کشورهای عراق، سوریه و افغانستان مشاهده می‌کنیم و یا آن که طرح‌هایی را توسط سازمان بهداشت جهانی، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی با هدف کنترل جمعیت کشور هدف و تحت عنوان طرح‌های تنظیم خانواده تجویز می‌کنند.

وی ادامه داد: طرح "فرزند کمتر زندگی بهتر" که در رژیم طاغوت به ایران ابلاغ شده و پس از انقلاب متوقف شده بود در سال 1370 تحت عنوان "وازکتومی" و "توبکتومی" رایگان مجددا توسط دولت وقت و وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفت که در اثر آن امروز با کاهش جمعیت مواجه هستیم.

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان این مطلب که اینک 12 سال است جمعیت دختران دانشجو 65 درصد ظرفیت دانشگاه ها را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: ممکن است این مسئله شرایط اشتغال را برای دختران فراهم کند اما به همان نسبت امکان ازدواج کاهش خواهد یافت چرا که از یک طرف شرایط هم‌کفوی به‌هم خورده و از طرف دیگر از آنجا که کارفرمایان ترجیح می‌دهند زنان را با هزینه کمتر استخدام کنند، امکان اشتغال برای مردان کم شده و آمادگی آنها برای ازدواج کاهش خواهد یافت، در نتیجه امکان ازدواج برای دختران نیز از بین خواهد رفت.

عباسی ادامه داد: از این طریق، اطلاعات استراتژیک کشور توسط سازمان ملل از کشور خارج و در دسترس سازمان‌های جاسوسی قرار می‌گیرد، به طوری که حتی در مسائل هسته‌ای که اطلاعات دارای طبقه‌بندی امنیتی هستند، علی‌رغم اعتراضات ایران تمامی اطلاعات مستقیما در اختیار سازمان CIA آمریکا قرار می‌گیرد.

وی افزود: سازمان CIA و جامعه اطلاعاتی آمریکا براساس این اطلاعات، در سال 1387 در گزارش های 2015 و 2025 اعلام کرده بودند، جمعیت ایران به سرعت در حال کاهش و در حدود عدد 1.5 فرزند برای هر خانواده رسیده است.

عباسی ادامه داد: در این گزارش برای ایران وضعیت چین و آمریکای لاتین پیش‌بینی شده، به طوریکه در آینده زنان به بازار تحصیل و کار وارد خواهند شد و در نتیجه آن میزان زاد و ولد کاهش خواهد یافت.

این کارشناس مسائل استراتژیک، اقدامات وزارت علوم و دانشگاه آزاد را به‌عنوان دومین عامل کاهش میزان زاد و ولد دانست و تصریح کرد: این دو مجموعه با ظرفیت‌سازی گسترده برای تحصیل بانوان سن ازدواج را به تاخیر انداخته، چرا که آقایان درگیر مسئله سربازی و اشتغال بوده، بنابراین خانم‌ها راحت‌تر می‌توانند وارد دانشگاه شوند.

وی با اشاره به همایش "نسل سوخته" دخترانی که هرگز نخواهند توانست ازدواج کنند در سال 1382‌ اظهار داشت: دود افزایش نسبت دختران دانشجو به چشم خود این دختران خواهد رفت به‌طوریکه یکی از نمایندگان زن مجلس ششم نیز هشدار داد که این مطلب باعث به‌هم‌ خوردن شرایط هم‌کفوی و بالا رفتن سن ازدواج و در نتیجه شرایط تشکیل خانواده برای این دختران خواهد شد‌ اما از آنجا که در آن زمان انتخابات مجلس در پیش بود، سایر هم‌حزبی‌ها به این نماینده معترض شدند چرا که احساس می‌کردند رای خانم‌ها را از دست خواهند داد.

عباسی فعالیت‌های مرکز مشارکت امور زنان در دولت‌های تکنوکرات و لیبرال تحت عنوان طرح توانمندسازی زنان را از دیگر عوامل کاهش جمعیت دانست و بیان داشت: در حالی طرح‌های توانمندسازی زنان اجرا شد که باید طرح‌های توانمندسازی مردان اجرا می‌شد تا آنها بتوانند هرچه سریعتر شغلی پیدا کرده و شرایط ازدواج برای جوانان فراهم شود.

وی ادامه داد: دفتر امور مشارکت زنان با اجرای طرح توانمندسازی زنان، طرح‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، هنری، سیاسی را در این راستا دنبال کرد، به طوریکه کاندیداتوری برای ریاست جمهوری و همچنین انتخاب زنان به‌عنوان وزیر را مطرح کرده و حتی لباس شنا طراحی کردند تا زنان بتوانند با حجاب در مسابقات جهانی حاضر شوند.

عباسی افزود: تمام طرح‌های توانمندسازی زنان با هزینه‌ کردن مبالغ گسترده اجرا شد، در صورتی که برای فراهم‌سازی شرایط ازدواج بانوان باید شرایط را برای مردان فراهم کرد تا آنان برای خواستگاری و ازدواج اقدام کنند، چرا که آنها از یک طرف درگیر سربازی بوده و از سوی دیگر در اثر تحصیل تخصص و شغلی را به دست نمی‌آورند‌ و از سوی دیگر در اثر طرح‌های مذکور بازار کار توسط خانم‌ها اشباع شده است بنابر این طی 16 سال از تاریخ 1368 تا 1384 در اثر این اقدامات جمعیت کشور کاهش یافت.

این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به مصاحبه سال 1385 خود با مجله "حورا"‌ اظهار داشت:‌ بنده در آن مصاحبه به بررسی مقوله به‌هم‌خوردن نسبت جنسیتی دانشگاه‌ها پرداخته و اشاره کردم یکی از راهکارها برای برقراری توازن جنسیتی، می‌تواند تعریف سربازی برای بانوان در حوزه‌هایی از جمله وزارت بهداشت و آموزش و پرورش توسط مجلس باشد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از راهکارها حذف سربازی برای آقایان است‌ اما از آنجا که ستاد کل نیروهای مسلح دارای حمیت بخشی در این رابطه بوده و قدرت نظامی را در کثرت سرباز تعریف می‌کند، همواره با بیان این مطلب که مسائل نظامی دارای طبقه‌بندی هستند، از اظهارنظر کارشناسان و مطرح‌شدن این مباحث در رسانه‌ها، جلوگیری می‌کند.

عباسی با اشاره به جنگ‌های اخیر از جمله حمله آمریکا به عراق و جنگ 22 روزه‌ غزه اظهار داشت: امروزه سرباز در معادلات نظامی کمترین نقش را داشته و حتی این نقش را سربازان متخصص انجام می‌دهند، در حالیکه ارتش‌های جهان به سمت حرفه‌ای شدن می‌روند، ما هنوز به سبک 70 سال پیش سرباز را به صورت سنتی به خدمت می‌گیریم.

وی با اشاره به اینکه کشور ما بیش از 10 میلیون بسیجی دارد، اظهار داشت: ستاد کل نیروهای مسلح می‌تواند علاوه بر نیروی بسیج با ارائه آموزش‌های لازم به مردان در زمان‌های ضروری از این نیروها استفاده کرده و با حذف مشکل سربازی، شرایط اشتغال و ازدواج را برای جوانان فراهم کند.

عباسی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با سیاست‌های کنترل جمعیت‌ و لزوم تجدیدنظر جدید مسئولان در این سیاست‌ها اظهار داشت: همانگونه که ایشان فرمودند "شیری را باز کردیم و فراموش کردیم آنرا ببندیم"، اینک باید تمام نهادهایی که این اشتباه را انجام داده‌اند، به اشتباه خود اعتراف کرده و تنها ابراز نگرانی و توصیه در این زمینه کارساز نخواهد بود.

وی در خصوص راهکارهای افزایش جمعیت و رفع تهدید خطر کاهش جمعیت تصریح کرد: کاهش دوره تحصیل و کاربردی‌ کردن آن یکی از راه‌های جلوگیری از افزایش سن ازدواج و در نتیجه افزایش جمعیت است، به‌طوریکه اینک برای دوره لیسانس 4 الی 5 سال عمر جوانان هدر می‌رود.

این کارشناس مسائل استراتژیک‌ در پایان خاطرنشان کرد: حرفه‌ای کردن نیروهای مسلح و به‌تبع آن سربازی و همچنین ایجاد شرایط اشتغال با اولویت برای مردان، از دیگر راهکارهای حل مسئله است، در غیر این صورت با توصیه و اظهار نگرانی اتفاقی نخواهد افتاد.

۹۲/۰۴/۲۳

نظرات  (۶)

هنوز تردید دارم، این مطلب یک طنز بود که می خواست مفهوم دیگه ای رو بیان کنه ،یا یک نظر جدی بود؟
پاسخ:
کاملا جدی است‌.
۲۳ تیر ۹۲ ، ۲۱:۳۷ بچه شهرستان
بنظر من که حق با یکی از دانشگاهیانه
مشکلات ما بیشتر فرهنگیه. به این آسونی نیست
شما فکر میکنین الان چند نفر تو این مملکت مثل این دانشگاهی عزیزی که خانومه و تحصیلاتم داره فکر میکنن؟ به زبون شاید باشن. ولی کی حاضره بخاطر شوهر و خانواده ش از شغلش صرفنظر کنه و منتی هم نداشته باشه؟
هرکی هم از این حرفا بزنه کلی بهش انگ میزنن..........
اگر این خدمات مثل کار در بیمارستان اختیاری باشد چرا باید یک دختر به صورت اختیاری به رائه خدمات در بیمارستان بپردازد؟ آخر مگر سربازی هم اختیاری میشود؟ اگر اصا طرحتان بر این هست که دخترها از ترس سربازی رفتن ازدواج کنند که اولا اگر ازدواج بر اساس ترس از سربازی صورت بگیرد که به زودی از هم  می پاشد اگر به خاطر این هست که دخترها مشغول سربازی شوند تا همانند پسرها از فرصت مساوی برای مطالعه  برخوردار و نتوانند به دانشگاه بروند که در صورت اختیاری بودن عملی نیست واصلا معنی ندارد اگر هم بر فرض   قانون شود که دخترها دو سال به ارائه خدمات در بیمارستانها و پادگانها بپردازنند باز هم در جامعه ما که مبتنی بر اسلام هست عملی نیست چون خیلی از خانواده ها حاضر نیستند دخترشان بیرون کار کنند از لحاظ شرعی هم درست نیست بنابریان این طرح از اساس کاملا غلط هست  در مورد دانشگاه هم نگران نباشید الان  ظرفیت پذیرش در دانشگاهها به شدت بالا رفته دانشگاه آزاد که با التماس و تبلیغ وبدون کنکور دانشجو  میپذیرد

در این پیشنهاد عجیبتون گفتید رفتن دخترها به سربازی باید اختیاری باشه چرا باید یه دختری به اختیار خودش سربازی بره؟ در مورد دانشگاه هم اون طورکه شما وصف می کنید نیست معمولا تعداد دخترها در رشته های فنی  ومهندسی خیلی کمتره و اکثر دخترها در رشته های علون انسانی وروانشناسی تحصیل می کنند البته اون موقع که بنده دانشجو بودم از 60 نفر دانشجو فقط 8 نفرشون پسر بودند در رشته های ادبیات نیز وضع به همین صورت هست در ثانی اینجا ایران هست و خانواده های غیرت وتعصب دارند مگر اینجا آمریکاست که دخترها به سربازی بروند اون هم معلوم نیست که با چه خطراتی در پادگانها مواجه شوند آمار تجاوز در پادگانهای آمریکا به زنان به  بالاترین حد خودش رسیده می خواهید اینجا هم چنین اتفاقاتی بیفتد ؟ در ثانی ممکن هست دختری قبل از 18 سالگی ازدواج کرد آیا باید به جای در کنار بودن شوهرش باید سربازی برود؟ آیا غیرت یک شوهر چنین اجازه ای را می دهد با این پیشنهاد شما بنیان خانواده از هم خواهد پاشید وبر این مشکلات افزوده خواهد شد  


پاسخ:
مثل اینکه خوب مطلب را نخواندید. اولا اختیاری است. ثانیا سربازی نیست. خدمات است. مثل کار در بیمارستان. متن را خوب بخوانید. ضمنا همانطور که گفتید نزد شوهرش باشد بهتر است.
ضمنا با وضعیت فعلی و بالا رفتن سن ازدواج و دو برابر بودن مردها اصل تشکیل خانواده به تاخیر افتاده و در بسیاری از موارد منتفی شده است.
۲۳ تیر ۹۲ ، ۱۶:۱۵ یکی از دانشگاهیان

با سلام
برای من اینجور مباحث چندان جالب نیست. در حقیقت، این مطالب یه جوری آرامشمو بهم میزنه. همه ی حرفایی که به نوعی به تفاوتهای زن و مرد، حقوق و وظایفشون، جایگاهشون در خانواده و جامعه، و... اینجور چیزا مربوط میشه، به نوعی برام دافعه داره.
به نظر خودم دلیل اصلیش اینه که من نظرم کلاً فرق میکنه. بعنوان یک خانو تحصیلکرده، شاید متحجر و دگم به نظر برسم. ولی من درباره ی وضعیت زن و مرد، فقط تئوری قرآن رو قبول دارم. در اون تئوری، حضور خانومها در بیرون از چارچوب خانواده، به این راحتیا قابل توجیه نیست. متقابلاً بهم خوردن آرامش خانواده و جامعه هم به این راحتیا شدنی نیست.
من حتی حضور خودم در اجتماع، و در کل، شرایط فعلی رو تأیید نمیکنم. و میدونم شکل درستش اینی نیست که الان هست.
متأسفم که روزبروز گفتنِ این حرفا سخت تر میشه و جامعه به سمتی میره که نه تنها خانوما، حتی آقایون در مقابل این حرفا گارد میگیرن.
وقتی در روابط همسری سیستم اطاعت از مدیر خانواده، نوعی عقب موندگی تلقی میشه؛ وقتی تصور میشه که در عصر امروز، باید به روشی روشنفکرانه(!) همه چی با مشورت انجام بشه، و اونوقت معنی مشورت این میشه که آنجه که زن میگه، در عمل اتفاق بیفته؛ و اگه غیر از این باشه، فریاد همه بلند میشه که حقوق زن در خانواده پایمال شد؛... وقتی اساسِ تفکر بانوان درباره ی جایگاه خودشون و وظایفشون اینهمه تغییر کرده، و اینهمه با تعالیم دینی فاصله داره....
اینا همه یعنی «خانه از پای بست ویران است!!!»
دخترانی که بودن در خانه رو نوعی توهین و تحقیر برای خودشون تلقی میکنن، و حاضرن به هر به اصطلاح شغلی، هرچند سخیف و نامتناسب، تن بدن، ولی توی خونه نباشن و احساس کنن دستشون توی جیب خودشونه،... این دختران رو به سربازی فرستادن، چه فایده ای داره؟؟!!
بنظرم تبعات منفیش بیشتر باشه.
من فکر میکنم یه بازیِ کودکانه ی جهانی وجود داره که با القای افکار غلط و بی اساس دعوای مسخره ی زن و مرد رو گرم میکنه. و ما هم خیلی وقتا بدون اینکه بخوایم و حتی بدون اینکه بفهمیم، توی این پازل قرار میگیریم.
من اساساً این بازی رو به رسمیت نمیشناسم.
به سهم خودم سعی میکنم دانشجوهامو به این سمت سوق بدم که اگه درس میخونن، میتونه برای این باشه که مادر تحصیلکرده ای باشن، و قرار نیست لزوماً شاغل بشن!!
خودم هم همیشه سعی میکنم نوع مراودات اجتماعیم و میزان حضورم در جامعه و دانشگاه، تابع شرایط و مصالح خانواده م باشه. و اگه لازم باشه به آسانی از کار انصراف خواهم داد تا حداقل به شاگردان و اطرافیانم یه درس عملی داده باشم.
آقای دکتر! به نظرم اگه قوانین کار طوری تغییر کنه که صاحبان شرکتها و کارخانجات و کارفرمایان مجبور بشن مردها رو استخدام کنن و این موج استخدام دختران مهار بشه، قدم مهمتریه تا اینکه دخترا رو بفرستین سربازی!
این دخترا که سربازی نرفته، فرصتهای شغلی رو از حقوق مسلم خودشون میدونن، آیا اگر سربازی برن، مدعی تر و طلبکارتر نخواهند شد؟؟؟
من فکر میکنم طرح این مسئله به تفکر غلط دختران جوان و نوجوانِ امروز، دامن میزنه.
من اِشراف و احاطه ی شما رو ندارم. ولی میبینم و میدونم الان مثلاً در سطح دخترانی که در سنین راهنمایی و دبیرستان هستند، طرح چنین مسئله ای با اقبال و هیجان مواجه خواهد شد. ولی بعدش، یکی به مشکلات خانواده ها با نوجوانشون اضافه میشه.
کاش قبل از اینکه این ایده ها علنی بشه، اول به همه ی ابعادش فکر بشه. مثلاً نظر صاحبنظران مذهبی، روانشناسان، پزشکان، مسئولان قضایی گرفته بشه.
فراموش نکنیم که ما در جامعه ی اسلامی زندگی میکنیم. در جامعه ی ما هر اتفاقی که بیفته، به اسلام ربط داده میشه. (ممکنه اتفاقای خوب ربط پیدا نکنه؛ ولی هر اتفاق ناگوار، عجیب،  ناخوشایند و هر مشکلی حتماً به اسلام ربط داده خواهد شد)
در این شرایط، کمی به این فکر کنید که بعد از این طرح، به اسلام چه فحشهای جدیدی داده خواهد شد؟!
بلافاصله در بوق و کرنا خواهند کرد که بعله!!!... اسلام اینه!!.. حکومت اسلامی ضد زنه... برای اینکه جلو حضور اجتماعی زن رو بگیرن، میخوان سنگ جلو پاش بندازن... میخوان این پسرای مفتخور تنبل!! رو به زور بفرستن دانشگاه... سربازی بهانه ست!.. میخوان کاری کنن که دخترا نتونن برن دانشگاه....
..............
نمیدونم.... فقط متأسفم. این نیست اون جامعه ای که قرآن میگه... ما اونی نیستیم که خدا میخواد باشیم.
ما یا باید تسلیم راهکارهای خدا باشیم، یا به تدابیر خودمون اتکا کنیم. همیشه بشر خودش تدبیر کرده، و نتیجه تدبیرهای بشری این شده که الان می بینیم. ادامه ی این روند، مثل دست و پا زدن در باتلاقه؛... بنظر من وقتی ما از مسیری که خدا تعیین کرده دور شدیم، دیگه هیچ فرقی نداره که در کدوم مسیر حرکت کنیم. چون دیگه همه ش بیراهه ست.
ببخشید پرحرفی کردم.
خداوند عاقبت همه مونو بخیر کنه

به نظر منطقی میاد،اما مطمئنا با مطرح کردن این موارد خیلی ها سریع جبهه خواهند گرفت،عملی شدن تئوری مذکور نیازمند همکاری همه ی نهادها و همچنین گروه های مردمی خواهد بود که این امر به نظر ناشدنی است ،بنابراین فکر نکنم قابل اجرا باشه مگر اینکه کاملا سازماندهی شده پیش بره!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">