پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

سه شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۲، ۰۶:۲۵ ق.ظ

۰

مجلس به ساکتین فتنه رای ندهد

سه شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۲، ۰۶:۲۵ ق.ظ
دیدگاه کارشناسان سیاسی درباره وزرای پیشنهادی در مصاحبه با روزنامه قانون
قدیری ابیانه که خود از سیاستمداران قدیمی‌است درباره کابینه نظری انتقادی داشته و می‌گوید: کابینه آقای روحانی از افراد مجربی تشکیل شده است که در کار خودشان تجربه دارند اما افرادی در کابینه هستند که در سال 88 در مقابل حوادث موضع نگرفتند ما از مجلس می‌خواهیم که به ساکتین فتنه رای اعتماد ندهد ولی در کل هستند افرادی که در برابر حوادث 88 موضع گرفتند و حضور ایشان در دولت نقطه مثبت حساب می‌شود.
کابینه میانه‌رو کارآمد و فراجناحی
با نظراتی از سیدمحمد غرضی، جعفر شجونی، غلامحسین کرباسچی، محسن غرویان محمدرضا خباز، محمد جواد حق‌شناس، قدیری ابیانه و زهرا اشراقی
 گروه سیاسی – «روحانی زرنگی کرد.» علی لاریجانی روز تحلیف درباره معرفی پیش از موعد کابینه از سوی رئیس جمهور  این تعبیر را به‌کار برد . حالا آقای رئیس جمهور پشت سر هم حکم صادر می‌کند . محمد نهاوندیان رئیس دفتر‌، اسحاق جهانگیری معاون اول‌، مرتضی بانک معاون اجرایی و دیگرانی که شاید تا خواندن این گزارش حکم گرفته باشند. روحانی به همین جا بسنده نکرده و با کابینه پیشنهادی‌اش به مجلس تشکیل جلسه داده و عکس‌های آن‌را نیز در سایت ریاست جمهوری قرار داده است. به‌نظر می‌رسد او عزم خود را جزم کرده است تا هر چه سریع‌تر تیم کاری اش فعالیت خود را آغاز کند.
   در انتظار تایید مجلس
با توجه به این که رئیس‌جمهور کشور روز تحلیف نام کابینه را کتبا تقدیم رئیس مجلس کرد، مراحل مقدماتی کار انجام پذیرفت و پس از آن جلسات مجلس یک هفته براى بحث و بررسى خط مشى و اصول کلى برنامه دولت و گرفتن رأى اعتماد براى هیأت وزیران به‏ طور متوالى تشکیل مى‏‌شود؛ بنابراین، با پیشنهاد رئیس و تصویب مجلس، جلسات ‌صبح و بعد‌از‌ظهر برگزار خواهد شد. مجلس در این جلسات نطق نخواهد داشت. بنا بر این گزارش، پیش ‌‌از تشکیل نخستین جلسه بررسى برنامه‏‌هاى دولت و گرفتن رأى اعتماد هیأت وزیران، نمایندگان مخالف و موافق برنامه، خط مشى و اصول کلى و ترکیب هیأت وزیران و نیز نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزیران به تفکیک برنامه و هر وزیر در برگه‌‏هاى جداگانه یا دستگاه الکترونیک ‌نام‌نویسی مى‏‌کنند. به این ترتیب، هر یک از نمایندگان حق دارند، همه یا بخشی از وقت خود را در اختیار نماینده دیگر گذارند. در آغاز بحث از هیأت وزیران، رئیس جمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفى وزیران از ترکیب هیأت وزیران دفاع خواهد کرد. پس از آن مجلس، بررسى برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج تن از نمایندگان مخالف و پنج تن از نمایندگان موافق انجام خواهد داد. اما تا قبل از بررسی رای اعتماد در مجلس مخالفان و موافقان کابینه درباره آن اظهار نظر می‌کنند و آن را نقد خواهند کرد . همانطور که برخی چهره‌های سیاسی در گفت و گو با «قانون» در این باره به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.
   صدیق و باوفا هستند
 سید محمدغرضی که از رقبای انتخاباتی دکتر روحانی در انتخابات یازدهم بود، در این باره گفت: خود اشخاصی که آقای روحانی انتخاب کردند سیاستمداران خوب و معتبری هستند و سربازان امام(س) بودند و در کشور زحمت کشیده و کار کرده‌اند.من اکثر این بزرگان را می‌شناسم در طول چهل سال گذشته بسیار درست‌،کارآمد و معتبر، صدیق و باوفا هستند.
   رهبری گفتند به دولت کمک کنید
جعفر شجونی از اعضای جامعه روحانیت مبارز با اشاره به نقش مجلس در تایید یا رد وزرا می‌گوید: ما ایرانی ها سیصد نماینده مجلس فرستادیم تا به جای ما در باره این وزرا تحقیق کنندو باید منتظر ماند تا نتایج برسد.ما در حال حاضر مسئولیتی برای اظهار نظر نداریم ولی در کل باید به فرمان مقام محترم رهبری که فرمودند باید به دولت کمک کنیم توجه داشته باشیم.
  مجلس به ساکتین فتنه رای ندهد
قدیری ابیانه که خود از سیاستمداران قدیمی‌است درباره کابینه نظری انتقادی داشته و می‌گوید: کابینه آقای روحانی از افراد مجربی تشکیل شده است که در کار خودشان تجربه دارند اما افرادی در کابینه هستند که در سال 88 در مقابل حوادث موضع نگرفتند ما از مجلس می‌خواهیم که به ساکتین فتنه رای اعتماد ندهد ولی در کل هستند افرادی که در برابر حوادث 88 موضع گرفتند و حضور ایشان در دولت نقطه مثبت حساب می‌شود.
  می‌توان به نتیجه رسید
سید رضا اکرمی‌که از نزدیکان روحانی است می‌گوید: من در رابطه با این 18 نفر از آنجایی که مطالعه کردم و شناسایی دارم این کابینه در کل کابینه مورد قبولی است یعنی از نظر علمی‌و کاری و از پس کار برآمدن مورد قبول است و می‌توان این افراد را تست کرد و به نتیجه رسید.
   اختیار به آقای روحانی دادیم
 محسن غرویان اعتقاد دارد:  نسبت به تک تک وزرا شناخت کاملی نداریم ولی به عنوان یک شهروندایرانی اختیار را به آقای روحانی دادیم و ایشان را چون فرد معتدلی می‌دانم اظهارات برخی‌ها را که می‌خواهند به ایشان فشار وارد کنند نماد بارز گمراه کردن مردم است ولی در کل چون آقای روحانی درایت دارند این کابینه را کابینه خوبی می‌دانم.
   وزرایی کارآمد و میانه رو
محمد جواد حق شناس نیز در خصوص کابینه اعلامی‌از سوی دکتر روحانی گفت: به نظر من دکتر روحانی تلاش حداکثری خودش را برای شکل دادن به کابینه به کار برده و به نظر می‌رسد که بر اساس شعاری که ایشان در انتخابات ریاست جمهوری می‌دادند بر اساس فراجناحی عمل کردن تلاش خودشان را برای اثبات فراجناحی بودن در اولین و مهم‌ترین موقعیت ممکنه یعنی همان معرفی کابینه به کار بردند در این بین آقای روحانی در به‌کار‌گیری نیروهایی که از وی در انتخابات حمایت کردند یعنی اصلاح‌طلبان و میانه‌روها به رهبری آقایان خاتمی‌و هاشمی‌و و جریان اصولگرای سنتی به رهبری آقای ناطق و فراکسیون اصولگرایان مجلس به رهبری آقای لاریجانی موفق بوده و در چینش کابینه با توجه به اشخاص حاضر درآن می‌بینیم که از وزرای کارآمد و میانه روی دولت‌های گذشته ( آقایان خاتمی‌و هاشمی) هم استفاده کرده تا بتواند به صورت یکپارچه رای اعتماد کابینه را از مجلس بگیرد و با این نگاه وی تلاش خودش را کرده و توانسته نمره قبولی را بگیرد.
  کابینه خوبی با سابقه اجرایی مقبول
غلامحسین کرباسچی نیز در این راستا معتقد است: آقای روحانی با توجه به مجموعه امکاناتی که در دست دارد و تمامی‌شرایطی که باید لحاظ کند از نظر مجلس و تعاملات پیرامونی آن و با شناختی که وی از نقطه نظرات مجلس فعلی دارد کابینه خوبی را با سابقه اجرایی مقبول و تجربه بالا انتخاب کرده و به اعتقاد من ایشان در راستای همان شعارهایی که در دوران انتخابات ریاست جمهوری دادند و مردم بر اساس آن به دکتر روحانی رای دادند از شعار اعتدال و خرد گرایی خود دور نشده و در این راستا خوب عمل کرده است.
   کابینه ای منطبق با شعارها
محمد رضا خباز نیز با توجه به شرایط فعلی کشور و محدودیت‌های موجود بر سر راه انتخاب کابینه دکتر روحانی معتقد است: به نظر من دکتر روحانی با توجه به شرایط موجود کشور و با در نظر گرفتن محدود نگری‌های عده ای که متاسفانه رسانه‌های زیادی را هم در اختیار دارند در انتخاب کابینه خوب عمل کرده است یعنی برآیند کابینه با شعارهایی که وی می‌داد منطبق است، چون رئیس جمهور برای اجرایی کردن قول‌هایی که به مردم می‌دهد ابزاری را لازم دارد که مهم‌ترین آنها کابینه است که در مرحله اول باید قوی، در مرحله دوم فراجناحی و در مرحله سوم منسجم باشد و ایشان به این طریق می‌توانند اهداف خود را محقق کنند برآیند مجموع کابینه خوب است اما در این بین شدت و ضعف هم وجود دارد که اگر فشارها و خط و نشان‌ها نبود ممکن بود بهتر هم باشد اما به نظر من خوب و قابل رای دادن است.
   زیر بار فشارهای اطراف نرفت
 زهرا اشراقی نیز با انتقاد از لفظ فراجناحی و توجه به این موضوع که به هر حال هر شخصی وابستگی‌های اعتقادی و جناحی دارد در مورد اسامی‌اعلامی‌کابینه دکتر روحانی بیان داشت: آقای روحانی با دو شعار بهبود وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور وارد پروسه انتخابات شد و مردم هم برای تحقق این دو شعار به وی رای دادند و خوشبختانه در گزینش وزرای مربوط به تحقق این دو شعار خوب عمل کرده و زیر بار فشارهای اطراف نرفته است و کابینه سیاسی و اقتصادی ایشان مورد تایید من به عنوان یک اصلاح طلب  است.
۹۲/۰۵/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">