پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

دوشنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۰ ب.ظ

۰

ما در زمان مبارک آماده مذاکره برای بازگشایی سفارت دو کشور بودیم و داشتن روابط دیپلماتیک به این معنی نیست که دولتی که با آن رابطه داریم از نظر ما مطلوب است.

دکتر محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی طی گفتگویی با خبرنگار رویداد در خصوص اظهارات رئیس دولت کودتا در مصر مبنی بر تمایل برای مذاکره با ایشان گفت: کودتای مصر بر ضد حقوق مردم، وغیر قانونی بوده است و لذا ایران در شرایط کنونی نباید و نمی تواند چنین دولتی را به رسمیت بشناسد.

وی افزود: ما در زمان مبارک آماده مذاکره برای بازگشایی سفارت دو کشور بودیم و داشتن روابط دیپلماتیک به این معنی نیست که دولتی که با آن رابطه داریم از نظر ما مطلوب است، بنابراین داشتن روابط با مصر بلامانع است اما در شرایط فعلی و سیاست این دولت موقت با مواضع دولت قبلی (مبارک) تفاوت نخواهد داشت و هر دو تحت نظر آمریکا و صهیونیسم هستند و واقعیت این است که این دولت ها با گشایش سفارت ایران در کشورشان و برقراری روابط دیپلماتیک بمعنی گشایش سفارت دو کشور موافقت نخواهند کرد.

قدیری ابیانه تاکید کرد: در مرحله کنونی هدف دولت مصر از اینکه گفتند ابتدا در مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران شرکت می کنند که زمینه آن فراهم نیامد و اینکه اعلام کردند خواستار مذاکره با ایران هستند با این هدف صورت می گیرد که دولت موقت کودتایی را از جانب ایران به رسمیت شناخته شده تلقی کنند و به روحیه مبارزاتی مردم مصر لطمه بزنند.

وی تاکید کرد: البته ایران در چارچوب جنبش عدم تعهد با مصر ارتباط دارد و چرا که مصر عضو تروئیکای آن است به این معنی که سران فعلی سابق و آینده جنبش عدم تعهد بعنوان یک ارگان بالای جنبش در ارتباط قرار دارند.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: بین سفرای کشورهای ایران و مصر در خارج نیز از گذشته رفت و آمد بوده ولی هرگز به گشایش سفارت خانه در دو کشورمبدل نشده است، باید بدنبال راهکاری بود که بدون شناسایی کودتا و با تاکید بر حق مردم مصر بر تعیین سرنوشت خویش بتوان به گشایش دو سفارت خانه رسید بدون اینکه این امر به منزله تایید اقدام دولت کودتا گر باشد.

عدلی منصور: آماده مذاکره با ایران هستیم

عدلی منصور در گفت‌وگو با روزنامه‌ی الشرق‌الاوسط چاپ لندن که در کاخ الاتحادیه قاهره انجام شد، در پاسخ به این سوال که آیا با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور ایران نظر مصر درباره روابط با تهران تغییری کرده است، بیان کرد: مواضع سیاست خارجی مصر به افراد ارتباطی ندارد بلکه بر اساس منافع و گرایشاتی است که کشورهای مختلف دارند از این رو معتقدم زود است که با استناد به انتخاب رییس جمهور جدید در این کشور درباره پیشرفت در روابط تهران –قاهره داوری کنیم مخصوصا این که آنچه در نظام سیاسی ایران شناخته شده است این است که رییس جمهور در تصمیم‌گیری‌ها و اتخاذ مواضع سیاسی تنها نیست.

 

وی ادامه داد:‌ هم‌چنین ما تنها درباره کشورها از روی اظهارنظرهای مثبت‌شان قضاوت نمی‌کنیم. اظهارنظرها و بیانیه‌ها در سیاست خارجی مسایل مهمی به شمار می‌روند اما آنچه که مهمتر است این است که این بیانیه‌ها در عالم واقع چگونه هستند و تا چه اندازه با سیاست‌ها هماهنگی دارند. مسایل زیادی وجود دارد که ایران باید مواضع مشخصی را در قبال آنها اتخاذ کند به گونه‌ای که امنیت ملی مصر و هم‌چنین امنیت ملی کشورهای عربی را که جزو لاینفک آن به شمار می‌رود، در نظر بگیرد. بنابراین اگر اظهارنظرها مثبت بود، ما منتظر اقدامات مثبت در عالم واقعیت هستیم.

 عدلی منصور گفت: ما از نزدیک مواضع ایران و هم‌چنین طرفهای بین‌المللی و منطقه‌ای در قبال مصر را زیر نظر داریم نشانه‌های مثبتی از مسوولان جدید ایرانی در قبال کشورهای حوزه خلیج (فارس) دیده شده است و ما در مصر از همه آنهایی که به اراده و خواست مردم مصر احترام می‌گذارند، استقبال می‌کنیم و آماده ورود به مذاکرات با ایران و دیگر کشورها هستیم البته اگر که به اراده مردمی مصر احترام بگذارند و نیت‌شان اصلاح آن چیزی باشد که موجب تیره شدن روابط تاریخی میان ملت های مصر و ایران شده است.

 وی تصریح کرد: طبیعتا این نوع گفت‌وگو اگر که انجام شود، صریح و موضوعی و به دور از احساسات و عواطف و انفعالاتی خواهد بود که در گذشته وجود داشت و در آن منافع مصر و کشورهای خلیج (فارس) در صدر خواهد بود از این رو هرگونه همکاری مصر و ایران در آینده، در صورتی که انجام شود، با رعایت منافع کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیج (فارس) خواهد بود.

 

۹۲/۰۷/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">