قدیری ابیانه: برگزاری جشنواره هایی مانند افق نو، بخشی از دیپلماسی عمومی می باشد و می تواند به تحقق اهداف وزارت امور خارجه در سیاست خارجی کمک کند.
چهارشنبه, ۱ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۳۴ ب.ظ
به گزارش سرویس سیاسی بی باک، یکی از افتخارات جمهوری اسلامی و قدرت نمایی کشورمان در عرصه جنگ نرم این است که؛ عموم فیلمسازان مستقل آمریکایی و اروپایی که بخاطر فضای خفقان کشورهایشان اجازه نمایش آثار خود را ندارند از فرصت حضور در جشنواره افق نو در ایران کمال استفاده را می کردند تا صدا و پیام خود را به گوش مخاطبانشان برسانند.
اغلب موضوعات مطرح در جشنوار افق نو بحث عدالت خواهی است که اسقبال گشترده فیلمسازان مستقل سراسر دنیا در این جشنواره نشان از یک واقعیت است و آن اینکه جهان به نوعی در استعمار و سیطره صیهونیسم می باشد.
سال گذشته آمریکایی ها با ارسال بیش از ۲۵۰ اثر به این جشنواره گوی سبقت را از دیگر کشورها ربودند. بیشترین آثار ارسال شده به این جشنواره به ترتیب از کشورهای آمریکا، انگلیس و اسپانیا بوده است.
جشنواره افق نو در ۹ بخش اجرا می شد؛ جنبش جهانی اشغال، بیداری اسلامی، مقاومت در برابر اشغالگران، جنبش های ضد جنگ، بحران های اقتصادی در غرب، نقش لابی های صهیونیستی در بحران های سیاسی و اقتصادی غرب، اسلام هراسی و ایران هراسی، جهان بدون تروریسم و سلاح هسته ای و جهانی به سوی عدالت پایدار.
خاطر نشان می شود امسال برگزاری این جشنواره از سوی وزارت خارجه کشورمان لغو گردیده است.
طالب زاده دبیر جشنواره که از لغو این جشنواره بسیار متاثر بود اظها داشت: این جشنواره قویترین کنفرانس ضد صهیونیستی ایران است و ۷۰ میهمان در هر دوره داشتیم و سه بار تاکنون برگزار شده و دستاوردهای رسانهای آن بیشتر از سایر کنفرانس های ضد صهیونیستی در ایران بوده است چرا که کارشناسهای آن ۵۰ تا ۷۰ درصد آمریکایی و نویسندگان، مولفان و اساتید دانشگاه و اهالی رسانه های مشهور بودند و انتقادات آنها بیشتر معطوف به حمایت آمریکا از بوده و مقالات آنها موجود است.
وی گفت: اگر افق نو برگزار نشود بنده دیگر اقدامی برای هالیوودیسم نخواهم کرد، واقعیت این است که من هیچ علتی در ورای این تعطیلی ندیدم و متاسفانه توضیحی به ما داده نشده که چرا جلوی این امر گرفته شده است؛ اینکه فعالان سیاسی ضدصهیونیست و نخبگان میآیند تهران اشکالش چیست؛ ما نفهمیدیم.
روزنامه انگلیسی تلگراف با یاد کردن از این اقدام دولت حسن روحانی به عنوان ژستی دیپلماتیک در راستای اثبات جهتگیری جدید دیپلماتیک ایران نوشته است: «وزارت امور خارجه ایران در لغو این رویداد خود قدم پیش گذاشت؛ رویدادی که در میان ۶۳ شرکتکننده و مهمان خارجیاش یکی از سناتورهای سابق و مشهور ایالات متحده امریکا نیز به چشم میخورد.»
دکتر محمد حسن قدیری ابیانه از فعالان و سخنرانان جشنوارهای افق نو و هالیوودیسم در گفتگو با بی باک اظهار داشت: متاسفانه سالهاست که برخی افکار به شدت محافظه کارانه در وزارت خارجه رخنه کرده است، که این امر موجب از دست رفتن فرصت های زیادی در سطوح مختلف ملی و بین المللی می شود. در زمان دولت اصلاحات، وزرات امور خارجه خواستار عدم نمایش مستند ادواردو انیلی شده بود، با این بهانه که ممکن است این امر مورد خوشایند کشور ایتالیا قرار نگیرد در حالی که شبکه های کشور ایتالیا به طور مرتب فیلم ها و برنامه هایی علیه ایران پخش می کرد و هر بار که ایران به پخش این فیلم ها اعتراض می کرد جواب آنها این بود که ایتالیا رسانه های آزادی دارد، این در حالی است که فیلم هایی که بر علیه ایران پخش می شد به شدت توهین آمیز بود.
وی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی که شبکه های ایتالیا علیه ایران فیلم پخش می کردند وزارت خارجه از پخش یک مستند در مورد سوپر میلیاردر مسلمان که به دست صهیونیست ها به شهادت رسیده بود ممانعت به عمل می آوردند، بدون اینکه حتی کشور ایتالیا اعتراضی در مورد پخش آن کرده باشد.
کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: ممانعت از برگزاری جشنواره ای در ایران که با حضور عناصر مثبت سینمایی آمریکا در حالی صورت می گیرد که منافقین برای انجام هر نوع فعالیتی دست بازدارند.
قدیری تصریح کرد: برگزاری جشنواره هایی مانند افق نو، بخشی از دیپلماسی عمومی می باشد و می تواند به تحقق اهداف وزارت امور خارجه در سیاست خارجی کمک کند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در حالی که چندین شبکه تلویزیونی ضد انقلاب در آمریکا و با حمایت مالی و معنوی دولت این کشور به لجن پراکنی علیه جمهوری اسلامی ایران مشغولند، برگزار نشدن چنین جشنواره ای در ایران نا مناسب و غیر منطقی ارزیابی می شود.
وی در ادامه افزود: برگزاری چنین جشنواره ای در هر شرایطی کاملا به نفع جمهوری اسلامی ایران است در حالی که آمریکا تلاش می کند اهالی سینمای ایران را در جهت سیاه نمایی از وضعیت ایران به کار گیرد و حتی هر فردی در سیاه نمایی موفق تر باشد مورد حمایت و تشویق آمریکا قرار می گیرد.
دکتر قدیری همچنین اظهار داشت: دعوت از عناصر آزاده در صنعت سینمای آمریکا برای آگاه کردن آنها از شیوه های تبلیغاتی زهرآگین آمریکا علیه ایران و سایر ملتهای مظلوم دنیا، امری مثبت و یک دیپلماسی عمومی سازنده است که متاسفانهدولت در استفاده از این نوع دیپلماسی بسیار ضعیف عمل کرده است.
وی در پایان تصریح کرد: اگر حوزه سینمایی وزارت ارشاد همچون گذشته گام بردارد، امکان برگزاری چنین جشنواره ای هنوز هم وجود دارد، اما اگر وزارت ارشاد بخواهد در این مورد همسو با وزارت خارجه به شدت محافظه کارانه برخورد کند امکان برگزاری آن نخواهدبود.
۹۲/۰۸/۰۱