پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

شنبه, ۷ دی ۱۳۹۲، ۰۸:۴۵ ق.ظ

۰

سفره های مردم جای نفت نیست!

شنبه, ۷ دی ۱۳۹۲، ۰۸:۴۵ ق.ظ

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی اخیرا اظهار کردند که "آیا پول نفت را بر سر سفره مردم آوردند؟

جواب آن است که بله آوردند و اشتباه کردند که فکر کردند که پول نفت را باید بر سر سفره مردم بیاورند تا مردم آن را بخورند. باید این پول به ساخت زیر بناها و تولید ثروت و ایجاد اشتغال اختصاص می یافت و اگر اشکالی وجود داشته باشد این نیست که چرا پول نفت را بر سر سفره مردم نیاوردند. بلکه اشکال این است که چرا اصولا باید پول نفت بر سر سفره غذا قرار بگیرد و نه در توسعه و عمران و آبادانی کشور و ایجاد اشتغال و امثالهم.

ضمن اینکه چنین اظهاراتی در شرایطی مطرح می شود که مردم تصور غلطی از درآمد نفت دارند و تصورشان از میزان این درآمد دهها، صدها و البته گاه هزاران برابر واقعیت است.

با توجه به اینکه میزان صادرات نفت در قبل از تحریم در بودجه مصوب 2300000 بشکه در روز در نظر گرفته شده بود . این در آمد در بودجه سال 91 که از هر یک از سال های قبلی بیشتر بود رقمی بیش از 61 هزار میلیارد تومان را تشکیل می داد که می شود به ازای هر نفر در هرماه فقط حدود 67 هزار تومان.

این در حالی است که در بودجه سال 92 و 93 به 1300000 بشکه در روز کاهش یافته است یعنی از صادرات نفت به ازای هر نفر در هر ماه 9 دهم (0/9) بشکه به نیم بشکه کاهش یافته است. آیا باید این ثروت عمومی را بر سر سفره های غذا خورد یا باید آن را در جای بهتری هزینه کرد. جایی مثل ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در منابع مشترک نفت با سایر کشورها تا کشورهایی مثل قطر سهم نفت ملت ما را نخورند؟!

بهتر است مردم را عادت دهیم که برای تامین معیشت خویش باید کار کنند و از دسترنج خویش معیشت خود را تامین کنند و اجازه دهند سرمایه های طبیعی کشور به نحوی هزینه شوند که بر عمران و آبادانی کشور افزوده شود و زمینه های بیشتر اشتغال فراهم گردد.

در این صورت است که سفره های مردم نیز به نحو غیر مستقیم و البته پایدار رنگین تر خواهد شد.

چینی ها می گویند: منابع طبیعی چیزی نیست که از گذشتگان برای ما به ارث رسیده باشد بلکه عاریتی است از آیندگان نزد ما.

باید با نفت بهتر عمل کنیم. قطعا شعار "نفت بر سر سفره ها" شعاری غلط و پوپولیستی بوده و قطعا انتقاد از اینکه "نفت را بر سر سفره مردم نیاوردند" نیز به همان اندازه غلط و پوپولیستی است.

به مسئولان محترم و مردم عزیز توصیه می کنم تا کتاب "توهم نفتی و ا قتصاد استراحتی- برنامه رهایی از اقتصاد نفتی"  تالیف اینجانب را مطالعه فرمایند تا با ابعاد مشکلات و راه حل ها بیشتر آشنا شوند.

۹۲/۱۰/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">