پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

چهارشنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۲۹ ق.ظ

۰

آیا تناقضی در کار است؟

مقاله از هادی مسعودی

متن کامل قانون اصلی تحریم ایران که در تاریخ 23 ژوئن 2010 توسط کنگره امریکا تصویب و به دولت آن ابلاغ گردیده در سایت رسمی کنگره امریکا قابل دسترس است. در صفحه 3 بند 1 از بخش 1 به صراحت دلایل اصلی تحریم‌ها را می‌خوانیم: علاوه بر مسأله هسته‌ای، توسعه موشک‌های بالستیک، حمایت از تروریسم بین‌المللی، تهدید متحدان امریکا علی الخصوص اسرائیل ذکر شده است. در بند 6 ام از همین بخش نیز موضوع نقض حقوق بشر به عنوان دلیل ذکر شده است. به طور کلی جستجوی واژهnuclear در این متن دارای 34 نتیجه، واژه terror دارای 32 نتیجه و واژه human right دارای 14  نتیجه است که نشان دهنده کم‌تر نبودن وزن حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای در تصویب این قانون دارد.

در این یادداشت سعی دارم یکی از جملات جناب رئیس جمهور را مورد نقد و بررسی قرار دهم. آقای روحانی در برخی از سخنرانی های خود این جمله را به تعدد گفته اند که:"چرخ سانترفیوژ باید بچرخد،چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد."

1.با توجه به ادبیات این جمله، اینگونه متبادر می شود که جناب رئیس جمهور بین پیشرفت فناوری هسته ای و فعالیت های اتمی با معیشت مردم نوعی تضاد قائلند و گویا چرخیدن سانترفیوژها، چوبی لای چرخ معیشت مردم است. دو سوال پیرامون این جمله ایجاد می شود؛ اول اینکه تحریم ها چند درصد در اختلال بر وضع معیشت مردم و گرانی ها تاثیر داشته اند؟ و دوم اینکه آیا تحریم ها فقط به خاطر مسائل هسته ای است یا خیر؛ یکی از دلایل چندگانه تحریم ها مسئله هسته ای است؟

جواب سوال اول را در صحبت های رئیس قوه مقننه آقای لاریجانی پی می جوییم: "میزان تأثیر تحریم‌ها در اقتصاد کشور ما بیشتر از 20 درصد نیست، 80 درصد مسائل و مشکلات اقتصادی ما مربوط به سیستم مدیریتی است و اتفاقاً موضوع اشتباهی که غربی‌ها تصور می‌کنند، این است که به خاطر تحریم‌ها توانستند اقتصاد ما را متلاطم کنند، ولی ما خودمان باید متوجه این موضوع باشیم."

آقای قدیری ابیانه در دانشگاه شیراز در این رابطه گفتند: "تنها 10 تا 15 درصد مشکلات اقتصادی ما تحریم هاست. اگر بیشتر اثر گذاشته از خود ماست؛ از خود تحریمی هاست، از تعطیلات زیاد، از تقلیل ساعت کار مفید کارمندان به 22 دقیقه، از ترجیح دادن جنس خارجی به داخلی است."

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی تهران و وزیر اسبق بازرگانی در دولت ششم، تاثیر تشدید تحریم ها را در گرانی های اخیر، حدود ۱۰ درصد می داند. وی معتقد است گرانی ها به عوامل دیگری مثل عرضه و تقاضا، بوروکراسی اداری، تشخیص مصادیق، ذخیره سازی ها، اولویت بندی ها و تدبیر امور در ارتباط است.

همچنین، شاهد این مدعا که تاثیر تحریم ها بر وضعیت معیشت مردم اندک بوده است، از بیانات امام خامنه ای و تاکید بسیار ایشان بر ساخت استحکام درون و اقتصاد مقاومتی قابل استنتاج است.

اما در جواب سوال دوم: متن کامل قانون اصلی تحریم ایران که در تاریخ 23 ژوئن 2010 توسط کنگره امریکا تصویب و به دولت آن ابلاغ گردیده در سایت رسمی کنگره امریکا قابل دسترس است. در صفحه 3 بند 1 از بخش 1 به صراحت دلایل اصلی تحریم‌ها را می‌خوانیم: علاوه بر مسأله هسته‌ای، توسعه موشک‌های بالستیک، حمایت از تروریسم بین‌المللی، تهدید متحدان امریکا علی الخصوص اسرائیل ذکر شده است. در بند 6 ام از همین بخش نیز موضوع نقض حقوق بشر به عنوان دلیل ذکر شده است. به طور کلی جستجوی واژهnuclear در این متن دارای 34 نتیجه، واژه terror دارای 32 نتیجه و واژه human right دارای 14  نتیجه است که نشان دهنده کم‌تر نبودن وزن حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای در تصویب این قانون دارد.

2. موضوع دیگر آنکه، راه حل دکتر روحانی برای ترمیم اقتصاد کشور و ایجاد رفاه برای همه مردم چیست؟ تاکنون که اینگونه به نظر می رسیده که راه حل شیخ حقوقدان ما، از جاده دیپلماسی می گذشته و تمام تلاش های تیم دولت در چند ماه اخیر، در راستای این فکر بوده که کلید حل مشکلات کشور در سیاست خارجه است. این مهم هم در گفتارهای این عزیزان مبرهن است و هم در رفتار آنها، خصوصا رفتارهای تیم مذاکره کننده در ژنو بر این مدعا صحه می گذارد، تقلاهای تیم دیپلماسی ایران برای بدست آوردن یک توافق بما هو توافق خود نمایانگر اتکای بیش از حد دولت یازدهم بر سیاست خارجه است، دقیقا خلاف تاکیدات شدید رهبری مبنی بر تکیه بر ساخت درون و مبارزه با مفاسد اقتصادی و تلاش برای تولید ملی و شکوفایی استعدادهای درونی.

بنده بر این اعتقاد هستم که اگر با مذاکرات تمامی تحریم ها هم برداشته شود اما مساله عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت جدی گرفته نشود و نصب العین دولتی ها قرار نگیرد، مشکلات اقتصادی نه تنها کمتر نشده که بیشتر هم خواهد شد و شکاف طبقاتی ذره ای کاهش نخواهد یافت؛ خوب است در اینجا به صحبت وزیر اقتصاد دولت یازدهم اشاره ای کنم که می گویند:" تصور غلطی است که با برداشته شدن تحریم‌ها مشکلاتمان حل می‌شود؛ یک خیال باطل است مادامی که نتوانیم در داخل مشکلات را حل کنیم از مذاکرات سیاسی نباید انتظار داشته باشیم. حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود و مذاکرات نیز انجام شود آسیب‌های درآمدی ناشی از سرازیر شدن درآمد نفتی به کشور مشکل‌ساز خواهد بود به همین دلیل باید به منابع داخلی متوسل شد."

3.سوال دیگری که پیرامون این جمله برای ما ایجاد می شود آن است که مگر دفاع از فناورری هسته ای، منافاتی با تامین معیشت مردم دارد؟ تکنولوژی هسته ای عاملی بازدارنده در برابر زیاده خواهی های غرب، نماد قوت و پیشرفت ایران، مصونیت بخش دیگر مسائل مهم نظام و ماحصل سال ها تلاش دانشمندان و شهدای هسته ای ماست. مسئله هسته ای اصولا جدا از مردم تعریف نمی شود که جناب روحانی پرداختن به آن را مقارن با نپرداختن به وضع معیشت مردم عنوان می کنند. در مرتبه ای نازل تر، زندگی بسیاری از بیماران سرطانی ما وابسته به این تکنولوژی است، همچنین مسئله هسته ای، راهگشای ایران برای پیشرفت های علمی آتی در جهان و منطقه است. سعید جلیلی در این رابطه می گوید:" دفاع از مسئله هسته‌ای، دفاع از حق پیشرفت، رفاه، استقلال و خودکفایی ملت ایران است." برای ما واضح و روشن است که مسئله هسته ای برای طرف های غربی بهانه ای بیش نیست و آنها به دنبال چیز دیگری هستند، پس اگر از این بهانه به خوبی حراست نکنیم، عملا راه را برای تعرض ها و تجاوزهای بعدی دشمنان در قلمروهای اصلی تر و مهم تر نظام گشوده ایم.

اللهم ما بنا من نعمت فمنک...

۹۲/۱۰/۱۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">