نقد کردن از دولت باید ادامه یابد/ اگر مردم سبک زندگی خویش و فرهنگ خود را تغییر دهند تحریم ها خود به خود رفع خواهد شد
قدیری ابیانه در گفت و گو با خاورستان:
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا: دولت باید در نقد مسئولین گذشته نیز رعایت اصول و انصاف را بنماید و ضمن طرح نقاط منفی نقاط مثبت را نیز بیان کند زیرا نگاه یک سویه انسان را از عدالت دور می کند .
قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا در گفت و گو با خبرنگار خاورستان در خصوص صحبت های اخیر مقام معظم رهبری در مبحث ساختارهای درونی نظام اظهار کرد: اصلاح سبک زندگی و اصلاح برخی ساختارهای اقتصادی راه برون رفت از مشکلات کنونی است.
وی گفت: متأسفانه در خصوص میزان تعطیلات مناسبتی جز بالاترین کشورها در دنیا هستیم, ساعت کاری در ایران در حد پایین می باشد, مردم ایران در تنبلی اجتماعی بعد از اعراب دارای مقام هستند. همچنین اسراف در ایران بیداد می کند, لذا هم در فرهنگ و هم در تولید دارای مشکلات بزرگی هستیم که عامل اصلی همه مشکلات است.
وی افزود: همچنین دولتی بودن بخشی از اقتصاد و دستگاه هایی که می توانند به بخش خصوصی واگذار شوند و شفاف نبودن اقتصاد به دلایل رایانه ای بودن بسیاری از کالاها به ویژه مواد سوختی و انرژی زا زمینه های رانت خواری, فساد و قاچاق را فراهم کرده است به نحوی که یارانه مواد سوختی شامل نفت سفید، بنزین، گازائیل روزانه معادل 6 تن طلا بوده در حالی که تولید کشور از معادن طلا سالانه معادل 2 تن است.
این کارشناس امور استراتژیک ادامه داد: اتلاف یک چنین سرمایه ای در ارزانی غیر منطقی سوخت و دریغ کردن آن از سرمایه گذاری در امور تولیدی و ایجاد ثروت, خسارت عظیمی به اقتصاد کشور وارد کرده است به نحوی که ارزانی سوخت موجب شده است تا ارزش آن را ندانیم و همین دلیل باعث شده است که سرانه مصرف سوخت در ایران به چند برابر اروپا برسد.
قدیری ابیانه افزود: هزینه کردن یک چنین ثروتی در عرضه ی ارزان سوخت, موجب شده اقشار ثروتمند جامعه ده ها برابر اقشار ضعیف از این یارانه ها برخوردار شوند موجب شده ایران نتواند چنین ثروتی را مثلا در منابع مشترک نفت و گاز ایران با سایر کشور ها و عمران و آبادی و ... هزینه کند.
وی ادامه داد: همین مسئله موجب شده کشورهای همسایه چند برابر از منابع مشترک نفت و گاز برداشت نمایند بنابراین اصلاح ساختار قیمت ها و واقعی شدن آن و حذف یارانه های سوخت و برخی از اقلام موجب صرفه جویی در مصرف سوخت در داخل، جلوگیری از قاچاق و نیز بهره مندی ایران از سهم خود در منابع مشترک خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: اینها بخشی از اصلاحاتی است که باید که در ساختار اقتصادی و در کنار سبک زندگی صورت گیرد. همچنین سیستم آموزش کشور اعم از مدارس ، آموزش و پرورش ، دانشگاه ها باید به سمتی سوق پیدا کنند که به جای افراد کارجو افرادی کار آفرین تربیت نمایند و لذا مهارت های زندگی و کاری باید در دستور کار قرار گیرد لذا هم در ساختار و هم در سبک زندگی و هم در تربیت نیرونی انسانی باید تحولات اساسی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: اگر مردم سبک زندگی خویش را، فرهنگ کار و مصرف و انضباط اجتماعی و اقتصادی خود را اصلاح کنند تحریم ها خود به خود رفع خواهد شد. و لذا نگاه باید اصلاح از درون باشد و در حقیقت باید اقتصاد کشور را بر کار و تلاش مردم بنا گذاریم.
قدیری ابیانه گفت: اقتصاد کشور و امور جاری دولت و مردم باید از وابستگی به فروش نفت خام رهایی یابد و این کار با عمل به اقتصاد مقاومتی و جهادی, که مردم و مسوولین همگی مخاطب آن و مسوول تحقق آن هستند باید در سرلوحه ی کار همگان قرار گیرد.
وی در خصوص سخنان رهبری که فرمودند: هدف آمریکا تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران است, گفت: آمریکایی ها این آرزو را به گور خواهند برد.
قدیری ابیانه در خصوص شفاف سازی موضوعات از طرف دولت عنوان کرد: مشارکت مردم در امور لازمه موفقیت در هر طرحی است و لازمه مشارکت مردم کسب آگاهی در مورد فواید آن و فواید این مشارکت است و لازمه ی آگاهی طرح شفاف موضوعات برای آگاه سازی است.
این کارشناس امور استراتژیک ادامه داد: پاسخ گویی و شفاف سازی لازمه ی جلب مشارکت عمومی و در نتیجه موفقیت در امور است.
وی در خصوص اعتماد کردن به آمریکا نیز تافزود: ایران هرگز به آمریکا اعتماد نداشته و نخواهد کرد و اصولا پیگیری امور با آمریکا و گروه1+5 بر اساس اعتماد نیست بلکه باید اطمینان حاصل شود و اطمینان به عمل است.
وی گفت: اصولا آمریکایی ها برای کسب منافع نامشروع خود از تمام حربه های خود استفاده می کنند ازجمله جرم و جنایت, لذا هر گونه رایزنی با آمریکا مبتنی بر عدم اعتماد بر آن ها است.
قدیری ابیانه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب و شرح صدر در دولت و ملت در خصوص اظهارات اخیر آقای روحانی مبنی بر کم سواد خواندن منتقدان عنوان کرد: به نظر من خود آقای روحانی از آنچه بیان کرده اند پشیمان باشند و امیدواریم چنین صحبت هایی از ایشان دیگر مشاهده نشود.
وی ادامه داد: نقد کردن از دولت باید ادامه یابد اما این نقدها منصفانه, محترمانه, سازنده و حتی المقدور توام با راه حل باشد.
وی گفت: نباید توقع داشت دولت در فرصتی کوتاه همه کاستی ها را جبران کند دولت نه تنها باید نقد پذیر باشد و نسبت به کسانی که نقد می کند رعایت احترام را داشته باشد بلکه نقد را فرصت و نعمتی برای اصلاح امور بداند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: دولت باید در نقد مسئولین گذشته نیز رعایت عدل و انصاف را بنماید و ضمن طرح نقاط منفی نقاط مثبت را نیز بیان کند زیرا نگاه یک سویه انسان را از عدالت دور می کند .