پیاده نشدن اقتصاد مقاومتی یعنی ورود به اقتصاد ریاضتی
صبح قزوین : کارشناس مسائل استراتژیک کشور با انتقاد از اینکه ایران از نظر تنبلی کاری بعد از اعراب دارای مقام است گفت: اگر مردم کالای خارجی را به داخلی ترجیح دهند به معنی تحریم اقتصاد و تولید در کشور است و به اقتصاد لطمه میزند.
محمدحسن قدیری ابیانه در گفتوگوی اختصاصی با صبح قزوین، با اشاره به علل نابسامانی در وضعیت اقتصاد کشور اظهار داشت: عدم عمل به رهنمودهای رهبری طی سالهای گذشته موجب امیدواری دشمن به تاثیر تحریمها و تشدید آنها شده است.
کارشناس مسائل استراتژیک کشور در ادامه افزود: اگر مردم و مسئولین به توصیههای رهبری عمل می کردند اصولا دشمن امیدی به تحریم جدید علیه کشورمان نداشت، ضمن اینکه اگر فتنه سال ۸۸ روی نمیداد که دشمن را نسبت به امکان ایجاد انشقاق در ملت امیدوار کند آنها به تشدید تحریمها تحریک نمیشدند.
سفیر سابق ایران در مکزیک در ادامه تصریح کرد: مردم ایران اگر خود را مخاطب پیام رهبری در مورد اصلاح وضعیت اقتصادی کشور میدانستند و به آن عمل می کردند حتی در صورت تحریمهای شدید هم اقتصاد ما آسیب نمیدید و با وجود این شرایط دشمن امید به تحمیل نظرات خود به ما نداشت.
وی با تاکید بر اینکه کشور نیاز به اصلاح ساختاری و اصلاح سبک زندگی دارد ابراز داشت: مجموعه اصلاح ساختار و اصلاح سبک زندگی را میتوان اقتصاد مقاومتی نامید. این اقتصاد یکی از گزینهها نیست بلکه تنها گزینه ای است که برای پرهیز از ورود به اقتصاد ریاضتی وجود دارد.
قدیری ابیانه هشدار داد: مردم و مسئولین باید بدانند که اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکنند ایران وارد اقتصاد ریاضتی خواهد شد. درباره آنچه مربوط به سبک زندگی است متاسفانه فاصله زیادی بین فرهنگ اسلامی و سبک زندگی اسلامی با وضعیت موجود وجود دارد.
سفیر سابق ایران در استرالیا با انتقاد از تعطیلات مناسبتی زیاد در کشور خاطرنشان کرد: ایران بیشترین تعطیلات مناسبتی را علاوه بر بین التعطیلین دارد. ساعات مفید کاری جزء کمترینها در جهان است و مردم ایران از نظر تنبلی اجتماعی بعد از اعراب دارای مقام هستند؛ همچنین اسراف و اتلاف سرمایههای عمومی در کشور بیداد میکند به نحوی که مردم متوجه ابعاد این اسرافها که خود عامل آن هستند نیستند.
کارشناس مسائل استراتژیک کشور ادامه داد: این وضعیت نادرست در زندگیها باید تغییر کند زیرا مردم گمان میکنند وضعیت زندگی آنها تحت تاثیر وضعیت کلان کشور است در صورتیکه این امر معکوس بوده و وضعیت کلان کشور تحت تاثیر سبک زندگی مردم است.
وی با انتقاد از سبک نادرست برخی برنامه ریزیها در کشور اذعان داشت: هر ساله در سال جدید که آب و هوا مناسب کار و تلاش میباشد شاهد یک تعطیلات عملا ۲۰ روزه در کشور هستیم که تولید در آن به حداقل و مصرف حداکثر میشود و این امر تورم و گرانی را در جامعه به دنبال خواهد داشت.
قدیری ابیانه در ادامه ابراز داشت: این مسائل در حالی است که تعطیلات نوروز رسما پنج روز بیشتر نیست و اگر همین سال جدید تجدید نظری در این رفتار مرسوم صورت نگیرد باید منتظر گرانی و تورم بیشتر باشیم. در آستانه ایام نوروز مردم برای خرید اقلام مورد نیاز به بازار میروند اگر کالای خارجی را به داخلی ترجیح دهند به معنی تحریم اقتصاد و تولید در کشور است و به اقتصاد لطمه میزند.
سفیر سابق ایران در مکزیک با بیان اینکه خرید کالای خارجی نیاز ارزی ایران را افزایش میدهد تصریح کرد: نیاز بیشتر کشور به ارز به معنی افزایش گزینههای روی میز آمریکا و تضعیف هیئت ایرانی است، مواردی چون پایین بودن ساعات مفید کاری، کم بودن دقت در بهره ورری و کیفیت تولید، ضعف فرهنگ وجدان کاری و ترجیح کالای خارجی بر داخلی به معنی ضربه زدن به اقتصاد و تولید ملی است و میتوان از آنها به عنوان خودتحریمی یاد کرد.
کارشناس مسائل استراتژیک کشور اضافه کرد: خودتحریمی خطرناکتر از تحریمهای خارجی است و مردم باید آثار عملکرد خود را بشناسند و منتظر عواقب آن باشند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اگر مردم خود را مخاطب ابلاغیه مقاومت اقتصادی بدانند و مطابق آن عمل کنند اقتصاد مسیر درستی را طی خواهد کرد گفت: ملت ایران میتواند با عملکرد خود و حمایت از تولید ملی دشمنان را از ادامه تحریم ها ناامید نماید و در صورت عمل نکردن بر این اساس مردم باید منتظر عواقب منفی عملکرد خود باشند و خود را جزء تحریم کنندگان کشور بدانند.