پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

سه شنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۹:۵۴ ب.ظ

۱

روزی بیش از 2 تن طلا یارانه هر روز بنزین

در سال 92 به طور متوسط روزانه حدود 69 میلیون لیتر بنزین مصرف شده است که یارانه آن در یک سال معادل 77234 میلیارد تومان یعنی معادل 772 تن طلا و روزانه بیش از 2 تن طلا  شده است. نرخ طلای 18 عیار، گرمی حدود 100 هزار تومان است.[1]

یعنی ایران در هر 5 ماه به اندازه کل ارزش معادن شناخته شده طلای کشور برای بنزین یارانه داده است که برای استخراج و استحصال آن 170 ساحدود 4 قرن تولید طلای کشور به یارانه بنزین اختصاص داده است و این مقدار غیر از یارانه نقدی است که دولت به مردم نقداً پرداخت نموده است.[2]

دولت سالانه حدود 42000 میلیاد تومان یارانه نقدی برای سوخت به مردم پرداخت کرده است. این مقدار معادل حدود 420 تن طلا می ‌باشد. این بدین معنی است که دولت ماهانه معادل 35 تن طلا فقط یارانه نقدی به مردم داده است. یعنی طی هر ماه معادل 17 سال تولید طلای کشور فقط یارانه نقدی به مردم پرداخت شده است. این مقدار همان‌طور که گفته شد غیر از یارانه‌ی پنهانی است که برای عرضه ارزان سوخت اختصاص یافته است.[3]

همچنین آمار نشان می‎دهد که در طی مدت 10 ماه اول سال 1391 به طور متوسط روزانه 6000 تن گاز مایع، 11.3 میلیون لیتر نفت سفید، 95 میلیون لیتر نفت گاز و 53 میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است.

فقط یارانه مجموع نفت سفید و گازوئیل حدود دو برابر یارانه بنزین می‎باشد.

به عبارتی دیگر روزانه بیش از 6 تن طلا و سالانه معادل حدود 2200 تن طلا یارانه بنزین، نفت سفید و گازوئیل می‌باشد که معادل 11 قرن تولید طلای کشور است. این در حالی است که کل معادن طلای کشور 340 تن است که با احتساب تولید سالانه حدود 2 تن طلا از این معادن 170 سال طول خواهد کشید تا کل این طلاها استخراج گردد.

یعنی ما در ایران در طی هر ماه ماه، ثروتی بیش از ارزش کل معادن طلای کشور را به صورت یارانه بخشی از سوخت دود می‌کنیم و از آلودگی ناشی از آن رنج می‌بریم.

آیا واقعاً راه‌های بهتری برای هزینه‌کردن این ثروت وجود ندارد؟!



[1]  - این نرخ در تاریخ 15 اردیبهشت 93 برای طلای 18 عیار حدود 103 هزار تومان و برای طلای 17 عیار کمتر است. در این محاسبات هر گرم طلا 100 هزار تومان ملاک قرار گرفته است. به عبارتی هر کیلو طلا در بازار آزاد 100 میلیون تومان و هر تن آن 100 میلیارد تومان می‌باشد.

[2]  - ملاک های محاسبه به شرح زیر است:

نرخ طلای 18 عیار، در تاریخ 15 اردیبهشت 93 گرمی حدود 100 هزار تومان بود. این در حالی است که میانگین مصرف بنزین در سال 92 روزانه حدود 69 میلیون لیتر بنزین بوده است.

قیمت تمام شده بنزین 3000 تومان در هر لیتر در نظر گرفته شده است و یارنه فوق الذکر غیر از یارانه است که دولت به مردم به صورت نقدی پرداخت نموده است.

اگر 55 میلیون لیتر را بنزین سهمیه‌ای و 14 میلیون لیتر آن را آزاد در نظر بگیریم، در نتیجه

65481 میلیارد تومان یارانه بنزین سهمیه ای، مبلغ 11753 میلیارد تومان یارانه بنزین آزاد و در جمع مبلغ 77234 میلیارد تومان یارانه یک سال مصرف بنزین می‌گردد.

با توجه به قیمت هر تن طلا (حدود 100 میلیاد تومان)، این مقدار یارانه معادل حدود 772 تن طلا می‌باشد. یعنی روزانه بیش از ارزش 2 تن طلا یارانه فقط بنزین در سال 1392 بوده است.

یعنی ایران در هر 5 ماه به اندازه کل ارزش معادن شناخته شده طلای کشور برای بنزین یارانه داده است که برای استخراج و استحصال آن 170 سال نبیاز دارد. این یعنی ایران طلای تولیدی یک ونیم قرن را در کمتر از نیم سال به اختصاص یارانه بنزین اختصاص داده است و این مقدار غیر از یارانه نقدی است که دولت به مردم نقداً پرداخت نموده است.

[3] - قیمت نفت خام بشکه‎ای 110 دلار، یعنی لیتری حدود 70 سنت، در نتیجه با احتساب هزینه پالایش و حمل و نقل و توزیع قیمت هر لیتر گازوئیل، نفت سفید و گازوئیل حدود یک دلار، یعنی با احتساب دلار در بازار آزاد (3000 تومان) می‌شود.

۹۳/۰۲/۱۶

نظرات  (۱)

با سلام 
امیدوارم همه تلاش ها و اطلاع رسانی های شما در مسایل ملی و حیاتی ، با کمال اخلاص و فقط برای رضای خدا باشد و برای تحقق یا تحقق بیشتر این هدف دعا می کنم.
إن شاءالله کاشان در انتخابات مجلس آینده به فضل و عنایت الهی در انتظار شماست.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">