قدیریابیانه در جلسه انصار حزب الله: بعید است مذاکرات هستهای به نتیجه برسد
شهدای ایران:اقتصاد کشور با تعطیلات بالا و سن بازنشستگی پایین نشان میدهد که اقتصاد کشور استراحتی است، مردم و مسئولان اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکنند دچار اقتصاد ریاضتی خواهیم شد. دولت باید به جای تعطیل کردن روزهای مهم مانند روز ملی شدن صنعت نفت، کاری کند که در آن روزها مردم بیشتر کار و فعالیت اقتصادی انجام دهند تا اقتصاد کشور پیشرفت کند
دکتر محمدحسن قدیری ابیانه در جلسه هفتگی انصارحزبالله با موضوع "اقتصاد مقاومتی و دولت یازدهم " به سخنرانی پرداختند که مشروح آن تقدیم میشود:
درآمد ماهیانه به ازای هر ایرانی از فروش نفت 67 هزار تومان
همه از دولتها توقع داریم که رفاه ، معیشت، مسکن، آموزش ، بهداشت و..... را تأمین کند. چرا تأمین کند؟چون درآمد نفت در دست دولت است؛ البته دولت درآمد نفت را تنها ندارد ، درآمد معادن سنگ ،گاز ، صادرات، مالیات ، جریمهها و... و خیلی از منابع درآمد در دست دولت است ، اما چرا با وجود این درآمدها ما با این مشکلات مواجه هستیم ؟ اگر میخواهیم به جواب درستی برسیم ابتدا باید بدانیم در آمد نفت چقدر است ؟ اگر جواب و نگاه درستی به درآمد نداشتیم آن موقع است که دچار اشتباه در قضاوت می شویم.
اگر درآمد ناشی از فروش ماهیانه نفت را با کسر کردن هزینههای استخراج آن بر تعداد ۷۵ میلیون ایرانی تقسیم کنیم، ماهی کم تر از یک بشکه و در حدود 67 هزار تومان خواهد شد. بودجه کشور براساس پیش بینی از میزان درآمدهای کشور تخمین و بعد بین وزارتخانهها و دستگاههای مختلف تقسیم میشود.از 67 هزار تومان درآمد حاصل از فروش نفت برای یک ایرانی، 42 هزار تومان آن برای اقدامات عمرانی و 13 هزار تومان هم برای وزارت آموزش و پرورش اختصاص مییابد. من در دانشگاههای زیادی در سراسر کشور رفته ام و در مراسمات زیادی سخنرانی کرده و در خصوص درآمد نفت از مستمعین سؤال کردهام و دیدهام که خیلیها حتی دانشجوی نفت ما تصور درستی از درآمد کشور ندارند!
متأسفانه این طور تصور میکنند که درآمدهای حاصل از فروش نفت بسیار زیاد و حتی در مواردی چندین میلیون تومان به صورت ماهیانه برای هر ایرانی است و توهم غلط از میزان درآمد فروش نفت، مردم را نسبت به مسئولان دچار سوءظن کرده است.
این توهم سبب بالا رفتن سطح توقع و انتظارات ملت میشود و وقتی واقعیت را با شرایط موجود مقایسه میکنند، دچار سوءظن و بدبینی نسبت به دولت و مسئولان میشوند و درنهایت نسبت به نظام دچار ناامیدی میشوند.
اگر دولتها مردم را از وضعیت بودجه عمومی کشور آگاه میساختند آن وقت توقع مردم از دولتها پایین میآمد. آنانی که باید توهم زدایی کنند که خود مسئولین هستند خودشان متوهم هستند، متأسفانه مسئولان ما و حتی برخی از نمایندگان مجلس ما در خصوص درآمد نفت دچار توهم هستند چرا که نمی آیند یک ضرب و تقسیم ساده کنند.
مشکلات نظام از مقام و جایگاه ریاستجمهور و مجلس و نمایندگان نیست
مشکلات نظام از مقام و جایگاه ریاست جمهور و مجلس و نمایندگان نیست؛ بلکه افرادی که ما برای این سمتها انتخاب میکنیم مشکل دارند.
در خصوص شعار اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی باید گفت که در پیام مقام معظم رهبری قبل از مدیریت جهادی به عزم ملی تاکید شده است، اینکه بنشینیم و از دولت انتقاد کنیم هنر نیست باید انتقاد واقعبینانه، سازنده و توأم با پیشنهاد باشد.
با یک نگاه واقع بینانه متوجه میشویم که تا حد زیادی از مشکلات کشور به همین رأیهای مردم در انتخابات برمیگردد، اشکال کار در این است که ملاکهای انتخاب ما درست نیست؛ به گونهای که متأسفانه در تعدادی از استانها ملاک انتخاب وکلای ملت براساس قومیت و فامیل گرایی است.
بعید است مذاکرات هستهای به نتیجه برسد
در مورد نتیجه احتمالی مذاکرات هستهای باید گفت: من معتقدم که این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید. ای کاش با این مذاکرات دشمن از خر شیطان پیاده میشد، اما مشکل این است که دشمن سوار خر شیطان نیست بلکه خود شیطان است ، چرا که دشمن تا لحظه آخر دست از دشمنی بر نخواهد داشت .آمریکا ثابت کرده است که به هیچ یک از تعهداتش پایبند نیست چرا که سیاست آنها بر روی دروغ استوار است اما مردم باید توجه کنند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد هیچ مسالهای کشور را تهدید نخواهد کرد. اصولاً این که وزرای کشورهایی که برای تمام دنیا امر و نهی میکنند در یک طرف میز، و مسئولان ایران اسلامی در طرف دیگر برای مذاکره میروند و ایران بر مواضع خود میایستد، خود نشان دهنده قدرت ایران است، این موضوع عظمت ایران در برابر ابر قدرتها را نشان میدهد.
مردم پیروز نهایی مذاکرات
فارغ از نتیجه این مذاکرات، همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، پیروز نهایی این مذاکرات ملت ایران است . عدهای بر اساس تبلیغات دشمن فریب خورده و تصور میکنند که اگر ما با غربیها مذاکره کنیم یا به آنها لبخند بزنیم، میتوانیم آمریکا را از دشمنی منصرف کنیم! فایده این مذاکرات از بین بردن تصور غلط از آمریکا و غرب مبنی بر متوقف شدن دشمنی آنهاست و انسجام ملی ما را در برابر توطئههای دشمنان بیشتر خواهد کرد.
حتی اگر نتیجه مذاکرات به نفع جمهوری اسلامی ایران پایان یابد، مشکلات اقتصادی برطرف نخواهد شد، تمامی مردم و مسئولان در جهت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نیز تغییر فرهنگ مصرف و کار باید دست بهکار شوند تا مشکلات کشور پایان یابد. اگر وضعیت اقتصادی، کار و تلاش در مملکت همین باشد که هست، روزبهروز تحریمها بیشتر میشود؛ حتی اگر ما بهترین دیپلماتها را داشته باشیم.
دستگاه دیپلماسی برود مذاکراتش را انجام بدهد اما باید در داخل هم سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم ، این هم به عهده دولت است و هم بر عهده مردم است
در سال ۸۹ سرانه کار مفید با نامگذاری آن به سال کار مضاعف، همت مضاعف به 64 دقیقه بود که این رقم در سال ۹۲ به ۲۲ دقیقه کاهش یافت، در سال ۹۲ حدود ۳۰ میلیارد تومان اسراف و هدر رفت در مصرف سوخت وجود داشته است که این رفتار ناصحیح سبب بروز مشکلات در کشور میشود.
عملکرد ضعیف مردم و مسؤولان در حمایت از کالای داخلی به وضوح مشهود است و کشور در فرهنگ مصرف دچار مشکل بوده و متاسفانه مردم تحریم داخلی را بوجود آورده اند! در هر زمانی که مشارکت و همت مردم صورت گیرد پیروزی بدست خواهد آمد. راه مقابله با تحریمهای اقتصادی استکبار ، پرهیز از اسراف، ارتقاء کالاهای داخلی، تقویت فرهنگ کار و خرید محصولات داخلی و حمایت از تولیدکنندگان است.
درآمد نفتی مشکلات را برطرف نمی کند
قضاوت در مشکلات اقتصادی باید بر مبنای واقعیت باشد، چرا که درآمدهای کشور به اندازهای نیست که بتواند مشکلات کشور را برطرف کند.
به نظر میرسد سیاست گذاری دولت در خصوص یارانه از آغاز تا کنون اشتباه بوده است چون میبینیم در حال حاضر دولت ماهیانه ۵ هزار میلیارد تومان بدهی داشته که هزینه پرداخت یارانهها به مردم بیش از ۳ هزار وانصد میلیارد تومان در ماه میباشد، باید در زمینه پرداخت یارانهها اصلاحات جدی انجام پذیرد. دولت برای حذف یارانه متمکنین جامعه نگاهی سیاسی و حزبی دارد و از انجام آن امتناع می ورزد؛ چرا که اگر آنان را حذف نماید در انتخابات بعدی جناحش با مشکل مواجه میشوند و این یکی از دلایل مشکلات اقتصادی در داخل کشورمی باشد ،متاسفانه مردم کالای خارجی را نسبت به کالای داخلی ترجیح داده و این عمل وابستگی کشور به ارز را افزایش میدهد، اگر مردم اقتصاد داخلی را شکوفا کنند کشور در تمامی زمینهها پیروز خواهد شد.
عملکرد مردم در مذاکرات هستهای تاثیر گذار است
عملکرد مردم در امور اقتصادی در مذاکرات هستهای تاثیرگذار است و تا زمانی که اقتصاد کشور مبتنی بر درآمدهای نفتی است فشار دشمن باقی خواهد ماند، همت مردم باید در این باشد که کشور وابستگی خود را از درآمدهای نفتی از بین ببرد.
باید تحریم را به فرصت تبدیل کنیم و یکی از ریشههای تحریم وضعیت اقتصادی کشور و اقتصاد متکی به نفت بوده که یکی از راحتترین راههای ایجاد تحریم برای ملت ایران را به وجود آورده است. فرهنگ استفاده از کالای خارجی سبب خود تحریمی کالای ایرانی شده است. باید به این سمت برویم که خرید کالای خارجی ننگ محسوب شود. همه باید بدانند خرید کالای خارجی یعنی تعطیلی تولید داخلی .
در خصوص اقتصاد مقاومتی فقط دولتها وظیفه ندارند بلکه ملت نیز وظایفی به عهده دارد، مگر در فرهنگ ما و اعتقادات ما کار کردن عبادت نیست ؟! آیا توانسته ایم این فرهنگ را جا بندازیم؟! در همین تلویزیون کدام سریال بر کار کردن تاکید میکند؟!
از کار کردن با عنوان «سگ دو زدن» ذکر میشود» . حضرت علی (ع) میفرمایند: کار بهترین تفریح است ؛ اما باور در جامعه ی چیست ؟ ، متاسفانه باید گفت باور در جامعه ی ما بر عکس است برخیها بر این اعتقاد دارند که بهترین کار تفریح است ! آیا اگر دولتی بگوید که تعطیلات رسمی را باید کم کنیم همین مردم اعتراض نمی کنند؟ کشور بیشترین تعطیلات را دارد؟ چرا ؟
اگر فرمایشات رهبری در خصوص سبک زندگی و نیز اهمیت به تولید و شعار چند سال پیش ایشان در خصوص کار و همت مضاعف از سوی همه اجرایی میشد امروز این مشکلات اقتصادی را نداشتیم. به طور کلی این حقیقتی است که اگر به بیانات ۶ سال اخیر مقام معظم رهبری در خصوص تمرکز بر تولید داخلی از سوی مردم و مسئولین توجه میشد و تولید داخلی رونق پیدا میکرد دشمن به خود جرات تحمیل جنگ اقتصادی علیه ایران اسلامی را نمیداد.
تا زمانی که اقتصاد ما وابسته به نفت باشد دشمن دلیلی برای دست کشیدن از تحریم نمیبیند. برای اینکه اقتصاد کشور از اتکای به درآمد نفتی نجات پیدا کند باید بودجه دولت براساس مالیاتها اداره شود و در این راستا باید فرهنگ پرداخت مالیات نهادینه شده و با کسانی که از پرداخت مالیات اجتناب میورزند؛ برخورد قاطع صورت گیرد زیرا نپرداختن مالیات خود یک فساد است.
اقتصاد کشور استراحتی است
ما سالانه ۲ تن طلا در کشور تولید میکنیم، این در حالی است که هر روز تعطیلی در کشور، به ارزش یک میلیارد وچهارصد و بیست وهشت میلیون که معادل ۱۰ تن طلا میباشد به اقتصاد کشور زیان وارد میکند. این در حالی میباشد که مجموع طلای موجود در معادن کشور حدود۳۲۰تن میباشد.
در زمینه اقتصاد مقاومتی تا تک تک مردم و همه مسئولین با هم وارد صحنه نشوند کاری صورتی نمیگیرد ، نباید همه نگاهها به دولتها باشد ، رهبری میفرمایند : عزم ملی ، عزم ملی یعنی اینکه همه باید وارد عرصه شوند و کسی خود را مستثنی قرار ندهد.
اقتصاد کشور با تعطیلات بالا و سن بازنشستگی پایین نشان میدهد که اقتصاد کشور استراحتی است، مردم و مسئولان اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکنند دچار اقتصاد ریاضتی خواهیم شد. دولت باید به جای تعطیل کردن روزهایی مانند روز ملی شدن صنعت نفت، کاری کند که در آن روز مردم بیشتر کار و فعالیت اقتصادی انجام دهند تا اقتصاد کشور پیشرفت کند.
دولت یازدهم هنوز هم به ثروتمندان یارانه میدهد!
پرداخت یارانهها به صورت قبل و عدم حذف یارانه ثروتمندان بر بدهی کشور اضافه میکند ، انتقاد این دولت به دولت احمدینژاد این بود که بعد از ۸ سال دولت را با ۷۰ میلیارد بدهی تحویل داد و این در حالی است که دولت آقای روحانی این بدهی را در یک سال به بار آورد! این دولت چقدر قرار است در این بادکنک بدهی بدمد؟!
۱۰۰ میلیارد دلاری که متهم میکنند در دولت قبلی گم شده است تاکنون درآمد نفتی ایران در یکسال آن مقدار نبوده است، دهها هزار میلیارد تومانی که به ثروتمندان یارانه داده میشود میتواند در میادین گازی مشترک استفاده شود، از اقتصاد به جناحهای سیاسی یارانه میدهند! این دولت طرفدار مرفهین شده است.
هرجا مردم وارد عرصه شدند امور سامان و رونق گرفته است و نمونه آن، پیروزی انقلاب و پیروزی در جنگ است. اگر مردم در جنگ حتی بعد از قبول قطعنامه ۵۹۸ پای کار نبودند و در عملیات مرصاد حضور نداشتند ، صدام را پای میز مذاکره به قبول معاهده 1975 وادار نمی کرد. لذا هرجا مردم همتو تلاش داشتند، آنجا موفقیت تضمین شده است. هرجا همت، کار، تلاش و مشارکت عمومی باشد؛ آنجا موفقیت تضمین شده است. متأسفانه کسانی که بیشترین درآمدها را دارند؛ راهکارهایی را برای فرار از مالیات پیدا میکنند و برای فرار از مالیات حاضرند رشوههای کلانی بپردازند و دستگاهها را نیز از این طریق به فساد میکشند.
اولا باید فرهنگسازی برای پرداخت مالیات توسط رسانههای گروهی صورت پذیرد. ثانیا باید فرار از مالیات نوعی دزدی محسوب شود و همه نسبت به آن حساسیت نشان دهند.