استفاده اصلاحطلبان از مذاکرات برای فتح مجلس
چهارشنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۱۸ ق.ظ
یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه به هیچ وجه نباید منافع جناحی در موضوع هستهای وارد شود، گفت: اصلاحطلبان میخواهند از مذاکرات هستهای برای فتح مجلس استفاده کنند که در این راه حتی نقاط ضعف مذاکرات را نیز نقاط قوت جلوه میدهند.
به گزارش افکارنیوز، محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک عصر امروز در مناظره با داریوش قنبری نماینده اصلاحطلب دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی پیرامون مذاکرات هستهای که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: در نظام بینالملل امروز عدهای ناحقی را برای خود حق عنوان کردند. و آن هم حق وتو است و اگر امروز دم از عدالت میزنند بهانهای برای اعمال زور است.
وی در ادامه گفت: امروز عدهای معتقدند در جهان یک کدخدایی وجود دارد که باید با آن تعامل کرد و گریزی از آن نیست اما وقتی قدرت الهی را در نظر میگیریم تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی را مشاهده میکنیم به این نتیجه میرسیم که این تئوری صادق نیست.
سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: اگر قرار بود هر چی کدخدا بگوید گوش دهیم اصلا نباید انقلاب میکردیم و اصلا نباید در جنگ ۸ ساله دفاع میکردیم. این موارد نشان میدهد که میشود جلوی این قدرتها ایستاد.
قدیری ابیانه با اشاره به شکستهای اخیر آمریکا در عراق، لبنان و غزه گفت: اگر در این معادلات ایمان را در نظر نگیرید نمیتوانید صحنه را تحلیل کنید. خود آمریکاییها میگویند اگر جنگی با ایران رخ دهد بازنده آن آمریکا است.
این کارشناس مسائل سیاسی با رد این تحلیل که مذاکرات اخیر هستهای خطر حمله اسرائیل به ایران را برطرف کرده است گفت: آنچه که باعث میشود اسرائیل به ما حمله نکند توان نظامی ما و این تهدید رهبری است که اگر آنان غلطی کنند ما تلآویو و حیفا را با خاک یکسان میکنیم.
وی با بیان اینکه مذاکرات هستهای به نتیجه دلخواه نخواهد رسید، گفت: البته ما امیدواریم مذاکرات به نتیجه برسد اما در آن ضمانتی برای به اجرا درآمدن تعهدات آمریکا نیست و اگر آمریکا تخلفی کند کسی نمیتواند آن را محکوم کند.
سفیر سابق ایران در مکزیک در ادامه گفت: هیچ زمان ما درگیری را با آمریکا آغاز نکردیم و این آمریکا بود که در جنگ تحمیلی از متجاوز حمایت کرد. این گونه هم نیست که ما نتوانیم مقابل آمریکا بایستیم. جنگ ۸ ساله و روند ۳۶ ساله گذشته این موضوع را به ما میآموزد.
وی با اشاره به بیداری اسلامی در منطقه گفت: کشور یمن که روزی مطیع آمریکا بود امروز مقابل آن ایستاده است. این را بپذیریم که دنیا در حال حرکت به سمت چند قطبی شدن است.
قدیری ابیانه با بیان اینکه آمریکا به دنبال تجزیه کشورهای منطقه است، گفت: اگر اتحاد شیعیان حول محور مرجعیت نبود تا به حال عراق تجزیه شده بود البته آمریکا عربستان را نیز میخواهد تجزیه کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه امروز راه مذاکره در چارچوب نرمش قهرمانانه باز است، گفت: حتی اگر مذاکرات به نتیجه برسد آمریکا به تعهداتش پایبند نخواهد بود چراکه زیر پا گذاشتن تعهدات بخشی از هویت آمریکا است. آمریکا اگر توافقی هم صورت گیرد به تلاشهایش علیه ما پایان نمیدهد.
وی افزود: در مذاکرات تعادل وجود ندارد. به این خاطر که ما NPT را پذیرفتیم اما تنها زیانهای آن نصیب ما میشود و نه فوایدش. جانکری عنوان کرده که ایران پذیرفته تا ابد تمام تاسیسات مشکوکش مورد بازرسی قرار گیرد. این یعنی هر جا را بخواهند بازرسی کنند میگویند مشکوکیم. ما نباید چنین چیزی را بپذیریم.
سفیر سابق ایران در مکزیک خاطرنشان کرد: آمریکاییها گفتهاند تحریمها آن هم مرتبط با هستهای تنها تعلیق میشود. اگر هم تحریمها تعلیق شود آمریکا فردا به بهانه حقوق بشر آنها را اعمال میکند.
وی ادامه داد: کسانی که با انتشار بیانیه لوزان جشن گرفتند و تبریک گفتند به تیم هستهای ضربه زدند.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان تصریح کرد: اصلاحطلبان میخواهند از مذاکرات هستهای برای فتح مجلس استفاده کنند. در این مسیر تا اینجا هم پیش میروند که نقاط ضعف مذاکرات را نقاط مثبت جلوه میدهند. اگر این دیدگاه بر هیات دولت و هیات دیپلماتیک ما نیز حاکم باشد و آنان به دنبال منافع جناحی باشند این امکان وجود دارد امتیازاتی را برای منافع جناحی بدهند که میتوانستند ندهند. به هیچ وجه نباید منافع جناحی وارد مسئله هستهای شود.
۹۴/۰۲/۱۶