فرانسه سقوط میکند: فرانسویها ده درصد بیشتر از آن چه تولید میکنند مصرف میکنند.
نویسنده و پژوهشگر فرانسوی: «اروپا در یک وضعیت بحرانی و خطرناک قرار دارد. اقتصاد فرانسه متوقف شده و رشد اقتصادی تقریبا صفر است. بیکاری دائما در حال افزایش است و تولید فرانسه نسبت به سال ٢۰۰٧، ده درصد کم شده و کسری بودجه، رکورد تازهای را ثبت کرده است.»
۱۳۹۱/۳/۱۸
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت رادیو فرانسه(Radio France) چهارشنبه,17 خرداد (June 6) در خبری آورده است: «هفتهنامه نوول ابزرواتور، گفتوگویی با نیکلا باوِرِه، دانشآموخته تاریخ و علوم اجتماعی که کتابی با عنوان «فرانسهای که سقوط میکند» یکی از آثار اوست، انجام داده است.
نوول ابزرواتور بحث خود را در گفتوگو با این نویسنده و پژوهشگر به برنامههای ریاست جمهوری فرانسوا اولاند و محدودیتهایش اختصاص داده است.
از نظر باوِرِه، اولاند در زمانی به ریاست جمهوری فرانسه رسیده که اروپا در یک وضعیت بحرانی و خطرناک قرار دارد.
قتصاد فرانسه متوقف شده و رشد اقتصادی تقریبا صفر است. بیکاری دائما در حال افزایش است و تولید فرانسه نسبت به سال ٢00٧، ده درصد کم شده و کسری بودجه، رکورد تازهای را ثبت کرده است.
به نظر این تحلیلگر فرانسوی، نتیجه تمام اینها چیزی نبوده جز فقیرتر شدن فرانسویها.
با این حال، باوره میگوید فرانسویها ده درصد بیشتر از آن چه تولید میکنند مصرف میکنند؛ بنابراین اولین عامل رشد اقتصادی منفی، مصرف است.»
این وب سایت در ادامه نوشت: «باوره سپس درباره انتخابات اخیر فرانسه میگوید که دور اول این انتخابات نشان داد که یک سوم آرا در جبههای که این تحلیلگر آن را «جبهه پس زدن» میخواند، قرار داشتند.
به نظر این تحلیلگر مسایل اجتماعی، انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نشان داد که جامعه این کشور عمیقا دچار چندپارگی شده است.
وی میگوید: فرانسه زیر بار سه دهه بحران خرد شده و احترام و ارزشهای فرانسوی از بین رفته است و این امر یک درجه فرانسه را به گسست نزدیک کرده است. همچنین فرانسه تنها قطب اقتصاد جهانی است که از سال ٢00٧ تاکنون مدام در حال رکود است.
از نظر نیکلا باوره، مشکلات فرانسویها با پسرویهای اروپا، دوچندان شده است. اقتصاد منطقه یورو نیز چهار درصد پسرفت داشته و آمار بیکاری در این منطقه به یازده درصد رسیده است.
این کارشناس معتقد است که باید در فرانسه اصلاحات عمیق صورت بگیرد و اگر فرانسوا اولاند میخواهد که از حرف به عمل برسد باید به این نکته توجه کند که کشورهایی در اروپا رشد اقتصادی دارند که در آنها اصلاحات اقتصادی انجام شده است؛ مثل آلمان و سوئد.»
وب سایت رادیو فرانسه در ادامه آورده است: «نیکلا باوره سپس به اجلاس اخیر گروه هشت اشاره میکند و میگوید امروز یک اراده سیاسی خوبی برای رشد اقتصادی در جهان وجود دارد؛ اوباما نیاز دارد که در انتخابات آینده ریاستجمهوری آمریکا دوباره انتخاب شود، کشورهای آسیایی باید به نیازهای داخلی خود پاسخ بگویند و اروپا هم نمیتواند در برابر بحران اقتصادیاش بدون تحرک بماند.
این نویسنده سپس به تأثیر بحران اقتصادی بر آزادیهای سیاسی اشاره میکند و میگوید که نبود رشد اقتصادی میتواند در از بین بردن این آزادیها مؤثر باشد.
به اعتقاد وی، وقتی که جامعهای از نظر اقتصادی دچار بحران باشد، احزاب افراطی با استقبال بیشتری مواجه خواهند شد و به همین دلیل است که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری یک سوم رأی دهندگان در دور اول، به کاندیداهایی رأی دادند که بسیار ملیگرا و ضداروپا بودند.
این دانشآموخته تاریخ، دوران معاصر اروپا را با دهه سی قرن بیستم این قاره تشبیه و تأکید میکند که نباید حافظه تاریخی کوتاه مدت داشت.»