قدیری ابیانه: همه مشکلات را به گردن دولت قبلی انداختن اشتباه است/ قنبری: متوقف کردن همه امور به توافق هستهای کاملا منطقی است
در مناظرهای با موضوع «روند استکبا ستیزی» در دانشگاه گیلان مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، مناظرهای با عنوان «روند استکبارستیزی در نظام جمهوری اسلامی» امروز با حضور قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در استرالیا و قنبری، نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم در دانشگاه گیلان برگزار شد.
ابتدا قدیری ابیانه با بیان اینکه استکبارستیزی جلوه های مختلفی دارد، گفت: این که غربی ها ا سیاهان را به بردگی میگرفتند و آنها را استثمار میکردند و این که آمریکا این حق را برای خود قائل است که به دنیا مسلط شوند و بر سرنوشت ها تاثیر بگذارند، این معنای استکبار است.
وی افزود: استکبارستیزی همان ظلمستیزی است، تحقیر و دخالت را نپذیرفتن و از حقوق خود دفاع کردن معنای استکبارستیزی است.
سفیر سابق ایران در استرالیا تصریح کرد: اگر با آمریکا دشمنی داریم به خاطر دشمنی است که آنها با ما دارند و تهدید کردند که این دشمنی ادامه دارد، ما حقی برای آمریکا قائل نیستیم.
ابیانه ادامه داد: ما حق نداریم ظلم کنیم یا ظلم را بپذیریم و حتی در مقابل ظلم سکوت کنیم؛ ضمن این که وظیفه ماست که از مظلوم حمایت کنیم.
وی افزود: استکبارستیزی ما برای ادای عدالت است، ما به آمریکا اجازه نمیدهیم برای ما تعیین تکلیف کند.
در ادامه قنبری، نماینده اصلاح طلب در مجلس هشتم با بیان اینکه چرا استکبارستیزی را ربط به آمریکا میدهند، گفت: در واقع استکبارستیزی مختص انقلاب اسلامی است و در علوم سیاسی و معادل آن واژه امپریالیست آمده است.
وی گفت: استکبار معنی مذهبی است که در مقابل امپریالیست قرار میگیرد و سایر کشورهای مذهبی از این واژه استفاده میکنند.
نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم با بیان اینکه از اوایل انقلاب این واژه به ادبیات سیاسی ما وارد شد، گفت: آیا ظالم فقط امریکا است، در نظام بین الملل کشورهایی که در تحریم چند ساله منابع ما را بلوکه کرده اند، آنها مظهر استکبار نمیتوانند باشند؟
قنبری در ادامه با بیان اینکه روسیه، انگلستان، فرانسه نیز میتوانند مستکبر باشند، چون به ما ظلم کرده اند، گفت: چرا مفهوم استکبار برای کشورهای خاص است، در طول تاریخ از بعد از انقلاب تا بحال از، استکبار ستیزی نوسانات زیادی را تجربه کردیم.
وی گفت: دامنه مرگ بر قدرت هایی که ما میگوییم خیلی بیشتر از کشورهای دیگر است، این مرگ بر گفتن ها دامنه زیادی از کشورها را در بر میگیرد؛ اما ما فقط مرگ بر آمریکا میگوییم و دیگر قدرت ها را نادیده گرفته ایم.
در ادامه قدیری ابیانیه در رابطه با نفوذ عینی استکبارستیزی در دولت های اصلاح طلب و اصولگرا گفت: دولت گذشته دولتی اصولگرا بود؛ اما در جاهایی از اصولگرایی عدول کرد، تا زمانی که فردی یا دولتی در مسیر اصولگرایی حرکت کند، اصولگرا است.
وی گفت: در دولت اطلاح طلب، رئیس جمهور این دولت معتقد بود که اگر با آمریکا تعامل داشته باشد، میتواند مشکلات را حل کند؛ در حالی که مصدق به آمریکا اعتماد داشت؛ اما کودتای 28 مرداد رخ داد و دولت اسیر حکومت شد.
قدیری ابیانه با بیان اینکه قضاوت در مورد کار کردن دولت ها باید بر اساس درآمد آن دولت باشد، گفت: در دولت احمدی نژاد کارهای مثبتی انجام شد، قیمت نفت هم بالا بود؛ اما در دولت روحانی همه چیز متوقف شد و همه امور را موقوف کرد به توافق هسته ای.
وی گفت: در دولت روحانی اقتصاد مقاومتی متوقف شد و همه مشکلات را به گردن دولت قبلی انداخت.
این استراتژیست اصولگرا با بیان این که این عملکرد، عملکرد خوبی نیست، گفت: دولت اصلاح طلب کمتر به حل مسائل می پرداخت و بیشتر سخنرانی و شعار بود، احمدی نژاد کارهای عمرانی زیادی انجام داد؛ اما در دو سال آخر به لحاظ سیاسی به انحراف کشیده شد و در این دو سال ایشان را اصولگرا نمیدانیم.
قدیری ابیانه با بیان این که در دولت هاشمی سدهای زیادی نیز ساخته شد، گفت: باید وضع مالی دولت ها را در نظر بگیریم، موکول کردن همه چیز به توافق هسته ای اشتباه است و همه چیز را به گردن قبلی انداختن نیز اشتباه است.
وی با بیان این که روحانی گفته حتی آب خوردن مردم به توافق بستگی دارد، تصریح کرد: این اشتباه است و دشمن ترغیب میشود که کوتاه نیاید.
قدیری ابیانه گفت: مردم منتظر هستند که قیمت ها پایین بیاید و یکی از عوامل رکود همین است.
وی با اشاره به این که آمریکا شکست در جنگ های نظامی از ما و چند کشور دیگر را تجربه کرده است، گفت: این که میگویند با توافق جلوی جنگ را گرفتیم، میخواهند بگویند که از این توافق دستاوردی داشته اند.
در ادامه قنبری گفت: نحوه مواجه با بحث استکبار ستیزی در دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب متفاوت بوده است. اصولگراها سعی کردند در شعار استکبار ستیز باشند و سعی کردند به نوعی استکبار را محدود به کشور آمریکا کنند و کشور را در نظام بین الملل منزوی جلوه دهند.
وی ادامه داد: اصلاح طلب ها معتقد هستند استکبار ستیزی با منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران در نظام بین الملل تحقق پیدا نمیکند.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری گفت: ما میتوانیم در نظام بین الملل عضوی فعال باشیم و رابطه خود را نیز داشته باشیم، چون رغیب ایدئولوژیک یک رقیب اقتصادی چین است، رابطه خود را با آمریکا دارد و رفاقتش را نیز حفظ کرده است.
قنبری گفت: رابطه آمریکا با چین منجر به سلطه آمریکا به چین نشده است.
وی تصریح کرد: اصلاح طلبان دیدشان راجع به بحث استکبار ستیری بحثی است است که در روابط بین الملل امروزه پذیرفته شد، رقابت باشد، کشور نیز منزوی نباشد.
نماینده مردم ایلام مجلس هشتم گفت: این که از مذاکره بترسیم و وارد مذاکره نشویم از خصوصیات اصلاح طلبان نیست.
قنبری بیان داشت: این دولت مذاکره کرد، جلوی نفوذ دشمن را گرفت، تحریم های ظالمانه را نیز برداشت، تحریم ها در 15 آذر امسال به کلی برداشته خواهد شد.
وی گفت: فقط نفوذ آمریکا بد نیست؛ بلکه نفوذ کشورها و قدرت های دیگر نیز بد است، هدف اصلاح طلبان بیشتر پیشبرد منافع ملی است.
نماینده مردم ایلام مجلس هشتم افزود: نباید اجازه ورود به دشمن را به کشور بدهیم، اگر رئیس دولت اصلاحات نبود، کشور ما همانند دوران صدام حسین مورد حمله قرار میگرفت.
قنبری گفت: متوقف کردن همه چیز به هسته ای در دوره روحانی کاملا منطقی است، چون که طنابی در گردن ما بود که در حال خفه شدن بودیم و شاه کلید همه کارها پاره کردن این طناب بود.
در ادامه قدیری ابیانه گفت: ما استکبار ستیزی را محدود به آمریکا نکردیم، فرانسه را نیز مستکبر میدانیم، ما همواره دنبال روابط بودیم از اول انقلاب و بعد از انقلاب به آمریکا اجازه دادیم بزرگترین سفارتخانه را در ایران داشته باشد با وجود بالاترین دیپلمات ها که دیدیم شنود، جاسوسی و جعل اسناد در این سفارتخانه انجام میدادند.
وی تصریح کرد: ما سیاست انزوا طلبی نداشتیم، احمدی نژاد هر سال برای سخنرانی به سازمان ملل میرفت، هر روابطی مضرات و منافعی دارد و باید تشخیص بدهیم که مذاکره برای ما منافعی دارد یا مضرات، اگر منافع داشته باشد در مذاکرات شرکت میکنیم.
این استراتژیست اصولگرا گفت: اگر کسی فکر کند که چون با آمریکا رابطه نداریم، پس در انزوا هستیم، کاملا اشتباه میکند.
قنبری در ادامه با بیان این که شعار مرگ بر آمریکا را به عنوان یک تعقیب نماز دنبال میکنیم، گفت: ما هیچ حکم مذهبی در رابطه با قطع رابطه با آمریکا نداریم، آن چیزی که بحث است کیفیت رابطه است، میتوان تنش ها را کاهش داد.
در پایان به سئوالات دانشجویان پاسخ داده شد.