شورای نگبهان بی جهت کسی را رد نمی کند/ عدم اقبال مردمی برخی ها را به شبهه انداختن در خصوص انتخابات می کشاند
همین مهم باعث شده است که حضور پرشور مردم در انتخابات همواره به عنوان یکی از پشتوانه های اصلی نظام محسوب شود زیرا مردمی بود یک نظام را به نمایش می گذرد.
اما گاهی مشاهده می شود که برخی از جریانات در روزهای نزدیک به انتخابات فعال شده و علاوه بر آنکه سعی دارند حضور پرشور مردم در انتخابات را به حاشیه ببرند، بلکه در صدد این هستند که در صورتی که اهدافشان در آن انتخابات محق نشود، آن را نامطمئن نشان دهند.
همواره در طول تاریخ انقلاب جریاناتی بوده اند که در راستای نامطمئن جلوه دادن انتخابات حرکت کرده اند و سعی داشته اند که در نتایح انتخابات تشکیک ایجاد کنند. با این وجود همواره این جریانات از سوی مردم مردود اعلام شده و ترد شده اند.
با این تفاصیل در گفتگو با یکی از فعالان عرصه سیاسی به بررسی جریاناتی پرداختیم که به دنبال نامطمئن جلوه دادن انتخابات بوده اند.
محمد حسن قدیری ابیانه از فعالان سیاسی داخل کشور است که سابقه فعالیت دیپلماتیک به عنوان سفیر ایران در مکزیک و استرالیا را نیز بر عهده داشته است. او به سوالات خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی مرصاد پاسخ داد.
مرصاد: به نظر شما کدام جریانات به دنبال نامطمئن جلوه دادن انتخابات هستند؟
قدیری ابیانه: همواره کسانی که ادعا می کنند که مورد حمایت اکثریت مردم هستند اما می دانند که این حمایت را ندارند تلاش می کنند شک و شبهه در خصوص نتایج انتخابات ایجاد کنند تا مجبور نشود بپذیرند که آرا و افکار عمومی با آن ها نیست.
خوشبختانه در نظام جمهوری اسلامی ایران امور رای گیری طوری طراحی شده است که امکان تخلف و تقلب وجود ندارد . مثلا در همین دور برگزار کننده انتخابات وزارت کشور دولت روحانی است. خیلی از استانداران و فرمانداران اصلاح طلب هستند. آن ها انتخابات را اجرا می کنند و شورای نگهبان بر آن نظارت می کند که آیا انتخابات صحیح است یا نیست. نامزدها هم حق معرفی ناظر دارند و در نهایت نتایج هر صندوق به تایید نماینده شورای نگهبان می رسد و اگر نامزدی نسبت به نتیجه آرا شکایت داشته باشد می تواند در فرصت قانونی شکایت خود را مطرح کند.
بنابر این امکان تخلف وجود ندارد. این به معنی این نیست که هیچ تخلفی صورت نمی گیرد. ممکن است یک تعداد افراد به فرض شناسنامه افراد فوت شده را بیاورند که این خیلی محدود است. اما تاثیر گذار در نتیجه انتخابات نخواهد بود. لذا انتخابات ایران جزو سالم ترین انتخابات های دنیا است و از صندوق همان کسانی بیرون می آیند که مردم به آن ها رای داده اند.
اما کسانی که می دانند و احتمال می دهند که شکست بخورند احتمال تقلب یا تخلف را مطرح می کنند که خود این اقدام ناسپاسی از انقلاب و مردم و بی احترامی به رای مردم است. افراد اگر شکست بخورند در انتخابات باید صراحتا آن را بپذیرند.
معمولا در دنیا احزاب مختلف ادعای برخورداری از رای بالا را مطرح می کنند اما بهترین ملاک بر سنجش ادعای آن ها انتخابات است زیرا هر نفر یک رای دارد و رای او دقیقا شمارش می شود و دیگر نمی توانند ادعای خلاف واقع کنند. در حقیقت انتخابات یعنی شناخت واقعیت حمایت مردم از شخص یا اشخاص خاص.
مرصاد: در هفته های اخیر شاهد اقدامات یک جریان خاص برای فشار آوردن به شورای نگهبان هستیم. این جریان به دنبال چیست؟
قدیری ابیانه: این مسئله همواره در تاریخ انقلاب وجود داشته است. افرادی که فاقد صلاحیت های لازم هستند و شورای نگهبان صلاحیت آن ها را تایید نمی کنند به جار و جنجال روی می آورند و مدعی اشتباه شورای نگهبان و اعمال گرایش خاص می شوند در حالی که در شورای نگهبان افراد متدینی حضور دارند که به حق الناس پایبند بوده و مورد تایید نظام هستند و بی جهت کسی را رد نمی کنند.
البته در مسئله انتخابات 2 موضوع رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت وجود دارد. هر 2 موضوع قابل قبول است. به عنوان مثال وقتی برای دختری خواستگار می آید گاهی خانواده عروس بعضی از نامزد ها را رد می کند و نمی گوید تو صلاحیت نداری بلکه می گوید صلاحیت تو برای ما احراز نشده است. وقتی کسی که می خواهد دخترش را به ازدواج کسی در بیاورد اینطور دقت می کند باید برای سپردن مسئولیت های مهم نظام حساسیت بیش از آن دقت شود.
مرصاد: با توجه بله آنچه که گفتید و شرایطی که در کشور موجود است پیش بینی شما از مجلس آینده چیست؟ اکثریت با اصولگرا خواهد بود یا اصلاح طلبان؟
قدیری ابیانه: اکثریت با جریانی خواهد بود که مردم به آن جریان رای دهند اما من امیدوارم هستم که مردم به جریانی رای دهند که به اسلام و نظام معتقد و پایبند است و مرعوب دشمن نیست. به قدرت ملت ایران ایمان دارد و فرق قدرت کدخدا با خدا را خوب درک می کند.
امیدوارم اصولگرایان واقعی و نه فقط متظاهر به اصولگرایی، مورد حمایت مردم ایران قرار بگیرند.