روحانی ازانگلستان مدرک گرفته امابلدنیست انگلیسی حرف بزند/ اگر ملاک یادگیری زبان صرفا "پیشرفت اقتصادی" است باید زبان چینی را فرا بگیریم
آقای روحانی بنا را بر این گذاشته اند که هر گاه مقام معظم رهبری صحبتی می کنند، فردای آن روز در یک مجلسی به سخن ایشان خطشه وارد کنند اصلا درست نیست. ایشان باید بداند با این کارها کم کم احترام خود را از بین می برد
محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار نما با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور در خصوص نقش زبان انگلیسی در توسعه هند آن هم بعد از تذکرات امام خامنه ای در این زمینه گفت: مقام معظم رهبری تدریس زبان انگلیسی را نفی نکردند بلکه گفتند یک زبان انحصاری نباید تدریس شود باید دست مردم در انتخاب زبان دوم مورد نظرشان باز باشد. زبان های متعددی هستند که اهمیت دارند. در خود آمریکا معمولا اسپانیایی را به عنوان زبان دوم انتخاب می کنند چرا که حدود 500 میلیون نفر با این زبان سخن می گویند یعنی خیلی بیشتر از جمعیت خود آمریکا. در برخی از کشورهای اروپایی زبان فرانسه را به عنوان زبان دوم انتخاب می کنند و خیلی از مردم در فرانسه اصلا قادربه تکلم انگلیسی نیستند. لذا این فکر ما که زبان علمی فقط انگلیسی است و ما باید فقط زبان انگلیسی بخوانیم کاملا غلط است. اینکه دانش آموزان و والدینشان چه می خواهند کاملا تقریبی است و به تفکر والدین بر می گردد.گاهی والدین ممکن است تصور غلطی از جایگاه زبان داشته باشند این وظیفه دولت است که مردم را راهنمایی کند و باید نظر آنها را جلب کند و نمیتوان تصمیم را تنها به عهده دانش آموزان گذاشت اگر به خود دانش آموزان باشد بدون امتحان تنها نمره می خواهد و راضی هستند هر کاری کنند تا نمره آسانتری به دست آورند.
وی افزود: زبان انگلیسی به این دلیل اهمیت پیدا کرده است که کشورهایی مثل ما با بها دادن به این زبان به آن اهمیت داده اند. دولت باید مسیر آموزش پرورش و آموزش عالی را به سمتی ببرد که زمینه برای فرا گیری دیگر زبانها هم فراهم شود.
کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: در شرایط فعلی ما شاید معلم آموزش دیده کافی نداشته باشیم و امکانات زیاد نباشد ولی دولت باید با برنامه ریزی این موارد را فراهم کند در حال حاضر جهان سعی دارد از یک قطبی بودن دوری کند. آمریکا رو به افول است. مثلا در همین هند که آقای روحانی مثال می زند یک زمانی زبان فارسی رایج بوده و زبان اصلی و رسمی کشور به حساب می آمده است بعد از مستعمره انگلیس شدن زبان انگلیسی در این کشور رایج شد و هند تقاص عظمی هم بابت یادگیری این زبان پرداخت کرد و برای این مسئله مردم هند باید پیشمرگان انگلیس می شدند در تمام جنگ ها و در تمام تجاوزات به کشورهای دیگر باید جان خوددرا کف دست می گذاشتند و می جنگیدند و تنها خدمتگذار منافع انگلستان بودند . اگر امروز هند اهمیت پیدا کرده است دلیلش پیروزی مبارزات گاندی است و اینکه دولت این کشور تلاش کرده که از فرصت های خوب استفاده کند. چین هم پرجمعیت ترین کشور جهان است پس آموزش چینی هم اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه وقتی یک موضوعی را رهبری معظم انقلاب اسلامی مطرح می فرمایند، بلافاصله واکنش اینچنینی زیبنده یک مسئول نظام نیست، گفت: اینکه آقای روحانی بنا را بر این گذاشته اند که هر گاه مقام معظم رهبری صحبتی می کنند، فردای آن روز در یک مجلسی به سخن ایشان خطشه وارد کنند اصلا درست نیست. ایشان باید بداند با این کارها کم کم احترام خود را از بین می برد و با این تفاسیر افراد عادی هم واجب نمی دانند که حرمت رئیس جمهور را حفظ کنند و جوی شروع خواهد شد که به نفع رئیس جمهور نخواهد بود.
قدیری ابیانه ادامه داد: جای یادآوری است که کسی که به اهمیت یادگیری زبان انگلیسی برای علم آموزی تاکید می کند، اصلا خوب انگلیسی صحبت نمی کند. اگر شما نوار صحبت کردن اقای روحانی را ببینید متوجه می شوید که ایشان به اندازه یک دیپلمه هم زبان نمی داند یعنی اگر در امتحانات کنکور زبان شرکت کند از این درس نمره نمی آورد. البته این سوال پیش می آید که چگونه او دکترای رشته حقوق در دانشگاه انگلستان را دریافت کرده است؟ زیرا با این اطلاعات انگلیسی که ایشان دارد، حتی قادر به خواندن کتاب یا روزنامه انگلیسی هم نیست پس چگونه می تواند رساله دکتری داشته باشد؟ لذا اینجا اصل مدرک ایشان زیر سوال می رود و به نظر اینجانب وزارت علوم باید از ایشان یک امتحان زبان بگیرد تا مشخص بشود رساله ی دکترا ایشان به دست خود ایشان نگاشته شده یا کار عوامل دیگر و یا اطرافیان بوده است.
کسانی که در خود ایران می خواهند دکتری بگیرند زبانشان باید قوی تر از آقای روحانی باشد تا بتوانند مدرک بگیرند چه برسد کسی بخواهد در دانشگاه انگلیس آن هم در رشته حقوق دکتری خود را اخذ کند. به هر حال توصیه من به آقای رئیس جمهور این است که از این روند شما نفعی نخواهی برد