پیشنهاد تشکیل دفاتر خدمات اداری در بخش خصوصی برای تسهیل امور ارباب رجوع
به نقل از فصل پنجم کتاب "برنامه جهاد اداری؛ نجات ارباب رجوع" نوشته دکتر قدیری ابیانه
با وجود گسترش روزافزون برخورداری از رایانه و اینترنت در کشور هنوز اقشار وسیعی از جامعه از این امکان محروم هستند. لذا باید راهی برای برخورداری قاطبه مردم از این امکان فراهم آورد.
خوشبختانه تعدادی از دفاتر پیشخوان اداری تشکیل شده است. لیکن تعداد آنها در کشور محدود میباشد.
در راستای حل این مسئله تشکیل دفاتر خدمات مشاورهای اداری یا پیشخوان بیشتر توسط بخش خصوصی پیشنهاد میگردد.
این دفاتر همچون دفاتر بیمه و یا دفاتر مشاوره مسکن میتوانند در سطح شهر ایجاد گردند. این دفاتر به خطوط اینترنت مجهز خواهند بود و میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. کافی نتها نیز میتوانند افرادی را برای کمک رسانی به متقاضیان ارتباط و کسب اطـّلاعات اداری اختصاص دهند. به این ترتیب که در قبال مراجعه و کسب اطـّلاعات مورد نظر حقالزحمه را میپردازند و احیاناً اطـّلاعات را به صورت مکتوب، روی کاغذ (پرینت) دریافت میکنند.
همانطور که دفاتر بیمه وابسته به شرکتهای بزرگتری هستند و آنها را نمایندگی میکنند، چنین سازمانهای بزرگی در بخش خصوصی در مورد ارائه خدمات اداری میتواند تشکیل گردد.
نکته قابل توجّه آنکه این دفاتر و مؤسسات خدمات اداری میتوانند خدماتی فراتر از اطـّلاعرسانی را انجام دهند و حیطه خدمات خود را به انجام امور اداری گسترش دهند. همانطور که شرکت پست و دفاتر پستی چنین خدماتی را در مورد ثبت نام کنکور ارائه میدهند. این دفاتر میتوانند به نوعی کارهای مالی و بانکی را نیز انجام دهند. با این فرض که آنها دارای کارت اعتباری باشند و استفاده از این کارت در ایران تسهیل و باب شود، آنها (دفاتر خدمات مشاورهای خصوصی) میتوانند وجوهی که باید به حساب ادارات برای انجام خدمات ریخته شود را از حساب و اعتبار خویش هزینه کنند و وجه آنرا به صورت نقدی از مشتری دریافت دارند.
دفاتر خدماتی اداری به صورت تخصصی نیز میتواند تشکیل گردد. به طور مثال دفاتری که در امور خاصی تبحر دارند، مثل انجام امور اداری کسانی که مایلند برای تحصیل به خارج سفر کنند، اعم از کارهای مربوط به گذرنامه، ثبت نام، ترجمه مدارک و ...
این دفاتر میتوانند با همکاری دفاتر خدمات پستی جلوی بسیاری از سفرهایی که امروز اجتناب ناپذیر جلوه میکنند را بگیرند و ضمن انجام کار مفید برای کشور اشتغال بسیار زیادی را نیز بویژه در سطح نیروهای تحصیل کرده و مسلط به کار با رایانه ایجاد نمایند. با توجّه به این که در حال حاضر، دفاتر مخابراتی در اقصی نقاط کشور مستقر هستند، این دفاتر میتوانند چنین خدماتی را نیز ارائه دهند. در این صورت مشکلات عدیدهای از روستانشینیان کشور برطرف میگردد مثلاً شهرداریها میتوانند تمام مراحل گردش کار مربوط به صدور پروانه ساختمان را به آدرس پست الکترونیک متقاضی به صورت اتوماتیک مخابره کنند و متقاضی را از پیگیریها و مراجعات مکرر بی نیاز نمایند. کافی است در زمان تشکیل پرونده، آدرس پست الکترونیک آنها نیز اخذ گردد. همچنین شهرداری به راحتی میتواند با بازنویسی مجدّد برنامه رایانهای خود این اقدام را ممکن سازد.
نمودار ارتباط پیشنهادی دفاتر خدمات خصوصی با بانکهای اطـّلاعات اداری.
برای دانلود کل کتاب روی لینک زیر کلیک فرمایید: