پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

شنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۱، ۰۶:۳۲ ب.ظ

۰

اتفاقاتی که امروزه مشاهده می کنیم اعم از آنچه در مصر، تونس، یمن، عربستان و بقیه کشورها اتفاق افتاده و در حال وقوع است، صحنه های مختلف شکل گیری تمدن بزرگ اسلامی است.

سرویس سیاسی رویداد طی گفتگویی صمیمی با آقای دکتر قدیری ابیانه، کارشناس امور استراتژیک در وزارت امور خارجه، به بررسی آخرین تحولات جاری در منطقه پرداخت.

  

 متن سخنان تفضیلی ایشان به شرح زیر است:

قطب جهان اسلام با محوریت جمهوری اسلامی ایران

در این برهه از زمان، جهان تک قطبی پایان یافته و در آغاز جهان چند قطبی قرار گرفته ایم و این برخلاف میل و آرزوی آمریکاست که می خواست با سقوط شوروی جهان تک قطبی به رهبری امریکا برقرار شود. قطب هایی که هم اکنون می توان از آن نام برد، امریکا، اروپا، روسیه، چین، هند، ژاپن، برزیل در آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی هستند. قطب دیگری که با سرعت و قدرت در حال شکل گیری است قطب جهان اسلام با محوریت جمهوری اسلامی ایران است.

اتفاقاتی که امروزه مشاهده می کنیم اعم از آنچه در مصر، تونس، یمن، عربستان و بقیه کشورها اتفاق افتاد و در حال وقوع است، صحنه های مختلف شکل گیری تمدن بزرگ اسلامی است. ساموئل هانتینگتون نظریه پرداز معروف امریکایی که دو سال پیش فوت کرد و صاحب تز رویارویی یا جنگ تمدن ها بود، به بروز این موضوع اعتراف کرده و پیش بینی کرده که با توسعه ارتباطات، مخابرات و توسعه روابط بین الملل، فرهنگ های ضعیف تر در فرهنگ های قوی تر ادغام می شوند و در نهایت دو فرهنگ بزرگ و اصلی باقی می ماند، که یکی فرهنگ مسیحی و غربی است و دیگری فرهنگ اسلامی است. فرهنگ اسلامی هم در حال تبدیل شدن به تمدن بزرگ اسلامی است و با توجه به تضاد بزرگ این دو تمدن، از دیدگاه آقای هانتینگتون رویارویی تمدن ها رخ خواهد داد. البته اگر تمدن ها به منافع مشروع خودشان قانع بودند می توانستند به جای تضاد منافع، همکاری تمدن ها را ایجاد کنند؛ یعنی چیزی بالاتر از گفتگو. اما چون تمدن غربی- مسیحی به دنبال منافع نامشروع و سلطه بر جهان است این رویارویی بین دو تمدن نه تنها یک پیش بینی برای وقوع در آینده است بلکه هم اکنون واقع شده است. غربی ها با اشغال افغانستان، عراق، با تهدید ایران، با تلاش برای تجزیه سودان، تجزیه تیمور شرقی از اندونزی و توطئه برای سرنگونی نظام مردمی سوریه به پیشواز این واقعه رفته اند.

تاثیر ایران بدون سفارت در مصر

تحلیل استراتژیست ها این است که ایران به دلیل برخورداری از سه ویژگی منحصر به فرد منطبق بر هم از لحاظ جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی، جایگاه انحصاری را به طور طبیعی برای رهبری دارد. برای همین، لزومی به به رسمیت شناخته شدن آن نیست. بلکه خود به خود جا باز می کند. نمونه آن مصر است. مصر به اعتراف دوست و دشمن به طور خود به خود تحت تأثیر انقلاب اسلامی ایران است. حتی اخوان المسلمین به نقش اساسی ایران اعتراف کرده اند. این در حالیست که در این مدت ایران سفارتی در مصر نداشته و از این رو روابط دیپلماتیکی هم در کار نبوده است. پس این پیام خودش راه خودش را یافته است. حتی در بسیاری از مواقع دشمن بدون اینکه بداند با تبلیغات سنگینی که علیه جمهوری اسلامی ایران داشته است، مبلغ انقلاب ما نیز بوده است. همراهی سنگینی که رسانه های مصری با مبارک و امریکا و اسرائیل علیه ایران داشته اند نیز به این امر دامن زده است.

ایران موشک می سازد و هدف هم آن است که این موشک ها به اسرائیل برسد تا اگرآنها قصد سوئی داشتند بتوان به آنها ضربه زد. اما غربی ها در تلاش هستند این القا را به وجود بیاورند که ایران در صدد ساخت موشک برای اروپا و یا حتی امریکاست. مثلا زمانی که موفقیتی در عرصه هسته ای کسب می کنیم آنها اعلام می کنند ایران تا 6 ماه آینده به سلاح هسته ای دست پیدا خواهد کرد. زمانیکه ماهواره به فضا می فرستیم آنها اعلام می کنند که این ماهواره های برای جاسوسی از اسرائیل، اروپا و یا آمریکاست. از نگاه مسلمانان اینکه ایران بخواهد یا بتواند امریکا را مورد هدف موشک قرار دهد، یک امتیاز منفی نیست. تبلیغات به نفع ماست. آنها تنها می خواهند با این تبلیغات اروپاییان و امریکاییان را از ایران بترسانند و از تأثیر آن بر جهان اسلام غافل هستند. 33 سال است که می گویند نظام جمهوری اسلامی ایران در حال سقوط است. از این رو تمام کسانی که منتظر این سقوط هستند شاهدند که ایران نه تنها پابرجاست بلکه قوی تر از قبل در حال پیشرفت هم هست و این باعث ابهت انقلاب اسلامی است.

بحث حجاب در ایران نیز مهم است. خاطرم هست روزنامه لوفیگارو فرانسه، در سالهای دور، عکس یک زن فرانسوی که در دفتر هواپیمایی ایران ایر در پاریس کار می کرد را انداخته بود که سیگار می کشید در حالیکه پشت سر او عکس امام بود. زیر آن نوشته بود: این زن فرانسوی از فرصت غیبت رییسش استفاده کرده و در حالی که مجبور است حجاب داشته باشد مشغول سیگار کشیدن است. برای مسلمانانی مثل مصر و سایر کشورهای این چنینی که غربی ها در آنها سلطه داشته اند، این نکته را دارد که ایران نه تنها خودش حجاب را امری واجب برشمرده بلکه هر کسی که غیر مسلمان باشد یا غیر ایرانی باشد نیز، حتی اگر از مقامات کشورهای دیگر باشد، در زمان حضور در ایران و یا حتی در کشور خودشان در صورت کار در دفاتر ایران باید حجاب را رعایت کند. این موضوع شاید یک زن فرانسوی را ناراحت کند اما برای زنان مسلمان سایر کشورها این یک حسن است. کلیه مسلمانان از این اراده خشنود می شوند. در آن زمان من مسئول روابط عمومی وزارت خارجه بودم دادم این مطلب را در روزنامه های ایرانی و کشورهای اسلامی چاپ کنند با اینکه این مطلب علیه ایران نوشته شده بود.

دشمن با تلاش های مغرضانه خود تریبون تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران می شود

زمانی که مقام معظم رهبری در زمان ریاست جمهوری خود به زیمبابوه سفر کردند، با استقبال شدیدی از سوی مردم رو برو شدند. دشمن برای اینکه این استقبال را با شکست مواجه کند برنامه ای ریخت که در این سفر باتوجه به پروتکلی که در کشورهای افریقایی وجود داشت، عکاسان و فیلمبرداران در محلی که قرار بود به افتخار رییس جمهور ما شام داده شود، تجمع کرده بودند. میزبان بر خلاف قولی که داده بود، برای روی میز مشروب گذاشته بود، زنانی حضور داشتند که حتی از بدحجابی معمولی هم گذشته بودند. انواع موسیقی ها و نوازندگان هم آماده شده بودند. وقتی آیت الله خامنه ای قبل از ورود به محل متوجه وجود چنین برنامه ای می شوند، همانجا بر می گردند که این کاملا خلاف رفتار دیپلماتیک بود. رسانه های گروهی که وظیفه داشتند این موضوع را جهانی کنند، تمام این وضعیت را پوشش دادند و کاملا منعکس شد که به چه علتی مقام معظم رهبری که در آن زمان رییس جمهور ایران بودند، در آن میهمانی شرکت نکردند. آنها این عمل ایشان را به صورت منفی منعکس کردند و شروع به بدگویی کردند. اما این عمل در بین کشورهای مسلمان با استقبال بسیار بالایی مواجه شد. به نحوی که برای ملت ها این سؤال پیش آمدکه چرا سران کشورهای خودشان این مسائل را رعایت نمی کنند. لذا دشمن با تلاش های مغرضانه خود تریبون تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران شدند.

عربستان

حتی دوستان آل سعود معتقدند که نظام پادشاهی عربستان پاسخگوی اداره امروز این کشور نیست و این به وضوح برای مردم جهان مشخص است. هرچند در عربستان سانسور شدید وجود دارد اما اینترنت و ارتباطات سانسور نشدنی، امکان دسترسی افراد را به اطلاعات فراهم کرده است. نارضایتی در عربستان در حال حاضر در اوج خودش است با اینکه بارها سرکوب شده است. شما شاهد این موضوع هستید که وقتی یک خانم پشت فرمان می نشیند کل سیستم عربستان را به چالش می کشد. بنابراین هم نظام آنجا مورد پسند مردم نیست و هم قاطبه زنان از این وضعیت ناراضی هستند. عربستان فقط با درآمد کلان خود توانسته است مقداری اوضاع را آرام نگه دارد.

اخیرا دو تهدید بزرگ علیه عربستان مطرح شده است. یکی اینکه یک عده ناحیه شرق عربستان را جمهوری آزاد اعلام کرده اند و دوم اینکه اعلام کرده اند اگر شیخ نمر آزاد نشود، تأسیسات و چاه های نفتی را به آتش می کشند. چون بیشترین نفت عربستان در ناحیه شیعه نشین آن است. یکی از امیدهای غرب به تحریم نفتی ایران این بود که عربستان بتواند با افزایش صادرات نفت، کمبود نفت حاصل از تحریم ایران را تأمین کند. هرچقدر این مسئله درگیری در عربستان جدی شود، امید به افزایش تولید نفت و کاهش قیمت آن به خطر می افتد و در وضعیت فعلی بحران اقتصادی غرب موضوع غیرقابل تحملی است. لذا این مسائلی که ما به سادگی در رسانه ها مندرج می کنیم، تهدید وسیع منافع نامشروع غرب در عربستان و در جهان است و امکان خنثی شدن وسیع تحریم نفتی ایران وجود دارد. یک انفجار در خطوط نفت عربستان، قیمت نفت را به شدت بالا خواهد برد.

به نظر من سفر اخیر رییس سرویس جاسوسی امریکا به عربستان به خاطر همین احساس خطر بود. سازمان سیا در عربستان پایگاه های نظامی رسمی دارد و از آل سعود حمایت می کنند.

عربستان تنها کشوری است که نام یک خاندان روی آن نهاده شده است. اگر قرار است نام خاندانی روی کشور عربستان باشد، باید نام خاندان پیامبر باشد یعنی عربستان محمدی نه عربستان سعودی. من معتقدم رسانه های ما در این زمینه باید تلاش کنند.

ادامه این مصاحبه در مطالب آینده منتشر خواهد شد...

۹۱/۰۵/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">