اطمینانی به توافقاتی که تنظیمکنندگان کرسنت آن را پیاده کردهاند ندارم/ FATF فاجعهآمیز است
يكشنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۹۵، ۰۴:۰۹ ب.ظ
کارشناس عالی امور راهبردی گفت: من به توافقاتی که تنظیمکنندگان کرسنت آن را پیشنهاد کنند، هیچ اطمینانی ندارم و به شدّت نگرانم نکاتی در این متنها گنجانده شود که اگر دقت نشود میتواند برای ملت ما بسیار خطرناک باشد و خسارتهای جبران ناپذیری به بار بیاورد.
دکتر محمدحسن قدیریابیانه کارشناس عالی امور راهبردی و نویسنده کتاب "توهم نفتی و اقتصاد استراحتی- برنامه رهایی از اقتصاد نفتی" در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص توافق با FATF و قراردادهای نفتی در دولت یازدهم، بابیاناینکه در توافقات اخیر که دولت یازدهم انجام داده است، دو مسئله وجود دارد گفت: اول، محتوای توافق FATF و دوم این است که دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی به چه حقی این توافق را امضا کردهاند؟!
وی افزود: مگر دولتیها و وزرات اقتصاد میتوانند برای دستگاههای داخلی و نظامی تحریم ایجاد کنند؟
کارشناس عالی امور راهبردی اظهار کرد: به نظر من دستگاههای نظامی و قضایی بابت این اقدام دولت، شکایت کنند تا کسی جرأت نکند خلاف قوانین عمل کند و برای نظام و دستگاههای نظامی تصمیم بگیرد.
قدیریابیانه بابیاناینکه تحریم داخلی مسئله مهمی است تصریح کرد: متأسفانه ظاهرا دولت تلاش میکند چنین قراردادهایی را بدون اینکه به مجلس ارجاع دهد یا اینکه از مراجع مسوول استعلام کند، امضا کند.
وی گفت: دولت در تلاش است تا به شدّت مردم و مجلس را از این توافقات و قراردادها بیاطلاع نگه دارد که این اقدام دولت یازدهم، بسیار خطرناک است و باید پایانی بر این روش گذاشته شود.
نهتنها تحریمها برداشته نشد بلکه دولت خودش به تحریمکنندگان علیه ایران پیوست
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا گفت: دولت قول داده بود با برجام همه تحریمهای بانکی و غیربانکی در روز اجرای برجام برطرف شود اما نهتنها آن تحریمها برداشته نشده بلکه دولت خودش به تحریمکنندگان علیه ایران پیوسته و این یک فاجعه است.
قدیریابیانه افزود: دولت تعهداتی را میپذیرد که ایران را بعد از پایان این دولت نیز تا سالهای طولانی گرفتار میکند و این مسئله را در رابطه با برجام، قراردادهای نفتی و FATF میبینیم.
با تصویب کنوانسیون حقوق کودک، شرکتِ زیر 18 سالهها در محافل مذهبی ممنوع است
وی تصریح کرد: دولت پیشنهاد تصویب کنوانسیون کودکان را به مجلس ارائه کرده است که براساس آن، افراد زیر 18 سال، کودک فرض میشوند و حتی شرکت آنها در محافل مذهبی ممنوع است.
کارشناس عالی مسائل راهبردی بابیاناینکه این دولت به کجا میرود؟ أین تذهبون؟ گفت: عدهای مدل ژاپن و آلمان اشغال شده که فاقد قوه نظامی باشند را به عنوان الگو برای پیشرفت اقتصادی ایران معرفی و اعلام میکنند این الگو در ژاپن و آلمان منجر به اشتغال و پیشرفت شده است و عدهای داشتن موشک و وسایل دفاعی را به دوران گذشته محدود میکنند.
قدیریابیانه افزود: همهی این موارد، سؤالاتی را در ذهنهای مردم ایجاد میکند و به نظر میرسد این مسئله فراتر از این است که دولتمردان در این تصمیمات اشتباه میکنند بلکه اتخاذ این تصمیمات، عامدانه با اهداف خاص است.
وی اظهار کرد: زمانی که توافقی را ترسیم میکنند که ایرادهای زیادی به آن گرفته میشود و وزارت نفت اعلام میکند بسیاری از این ایرادها را رفع کرده است، جای سؤال دارد که چه افرادی هستند که این توافقات و قراردادها را تدوین کردهاند و هدف آنها از تدوین این قراردادهای پر از اشکال چه بوده است؟ آیا تخصصی در این خصوص داشتهاند؟ اگر تخصص داشتند، آیا مأمور هستند و تعهدی نسبت به ایران نداشتند؟
اطمینانی به توافقی که تنظیمکنندگان کرسنت آن را پیشنهاد کنند ندارم
نویسنده کتاب "توهم نفتی و اقتصاد استراحتی- برنامه رهایی از اقتصاد نفتی" گفت: آیا قرار است با قرارداهای جدید نفتی، ماجراهای کرسنت تکرار شود؟
قدیریابیانه تأکید کرد: معتقدم تدوینکنندگان و تأییدکنندگان توافقی که چندین بار از طرف دفتر مقام معظم رهبری، مجلس و صاحبنظران به آن ایراد وارد شده است؛ نباید در مسند امور باشند و باید مؤاخذه و برکنار شوند.
وی تصریح کرد: من به توافقاتی که تنظیمکنندگان کرسنت آن را پیشنهاد کنند، هیچ اطمینانی ندارم و به شدّت نگرانم نکاتی در این متنها گنجانده شود که اگر دقت نشود میتواند برای ملت ما بسیار خطرناک باشد و خسارتهای جبران ناپذیری به بار بیاورد.
۹۵/۰۶/۱۴