دلایل احساس تکلیف برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری
سایت الف: فعالیتهای انتخاباتی غیر مستقیم شروع شده است و انتظار میرود که به مرور اوج هم بگیرد و شاید در ادامه ، سردی فصل پائیز و زمستان در پرتو حرارت تشعشعات انتخاباتی چندان احساس نشود . تاکنون افراد زیادی چه به صورت علنی و چه در محافل خصوصی آمادگی خود را برای کاندیداتوری ریاست جمهوری یازدهم اعلام کردهاند . "احساس تکلیف کردهام" ، "احساس تکلیف بکنم" و در نهایت "به من تکلیف کردهاند و یا تکلیف بکنند" ، این جملات و گزارهها پای ثابت اظهارات افرادی است که قصد کاندیدا شدن در انتخابات آتی را دارند .
جامعه ما را چه میشود که افراد اینگونه احساسی پیدا میکنند و آیا این احساس مفید است ؟ پاسخ این سؤال و سؤالات مشابه آن را خبرنگار الف در گفتگوی با کارشناسان مسائل سیاسی گرفته است .
محمد حسن قدیری ابیانه اعتقاد دارد بعضی از افراد نقدهایی را به دولت دارند و فکر میکنند که اگر خودشان به قدرت برسند میتوانند این اشکالات را برطرف کنند. وی معتقد است : "اگر شناخت افراد از مسئله درست باشند و برای مشکلات موجود برنامه مدون و کاملی داشته باشند، این احساس تکلیف مفید است و اگر شناخت نادرست و بر اساس توهم باشد این احساس تکلیف مقبول نیست. البته عده ای هم قدرت طلبی آنها را وادار به نامزدی می نماید که آن را پشت لوای احساس تکلیف پنهان می دارند".
قدیری ابیانه با بیان اینکه قانون انتخاباتی ما ایراد افزود : "ایراد متوجه قانون ماست که اجازه میدهد افرادی نامزد شوند، البته در نهایت صلاحیت این افراد را شورای نگهبان تعیین میکند. در برخی از کشورها نامزدها باید مراحل سختی را طی بکنند که بتوانند نامزد بشوند. مثلاً در بعضی از کشورها چند صد نفر از منتخبین مردم در مجلس، سنا و شوراهای شهر باید صلاحیت یک نفر را برای ریاست جمهوری تایید بکنند که وی بتواند نامزد ریاست جمهوری بشود، اما در ایران تنها تأییدی که نیاز دارد ضوابطی مانند میزان تحصیلات و نداشتن سوء سابقه و .. است. البته شورای نگهبان نیز خواستار اصلاح این قانون شده است، هر چند در نهایت این شورای نگهبان است که صلاحیت ها را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری تایید می کند".
نظرات سایر کارشناسان را در سایت الف اینجا ببینید. شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۱