پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

چهارشنبه, ۴ مرداد ۱۳۹۶، ۰۱:۲۷ ق.ظ

۰

اگر آقای روحانی بخواهد کابینه ملی درست کند که حمایت اقشار مختلف مردم را داشته باشد باید جلب اعتماد کند که راهش وجود احزاب و جناح های مختلف در کابینه آینده است.
هرچه به روز تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری دوازدهم نزدیکتر می شویم، گمانه زنی های برای چینش کابینه آینده بیشتر می شود اما در این بین اصلاح طلبان بیشتر احساس نگرانی می کنند. آنها اعلام کردند از هرچه بگذرند، درباره وزارت کشور کوتاه نمی آیند.
محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی می گوید: روحانی تحت فشارها قرار نمی گیرد چون با طلبکارها کار نمی کند.
اصلاح طلبان اصرار دارند غالب افراد حاضر در کابینه آینده از جریان سیاسی آنها باشد به ویژه آنکه درباره وزارت کشور اعلام خط قرمز می کنند، نظر شما درباره عملکرد رحمانی فضلی چیست؟
جناح های مختلف به آقای رحمانی فضلی انتقاداتی را وارد می کنند اما می توانیم عملکردش را هماهنگ با آقای روحانی بدانیم یعنی دنبال آن بود که سیاست های آقای روحانی را در وزارت کشور به اجرا درآورد اما اصلاح طلبان دولت را رحم اجاره ای می دانند و درصددند خواسته های خود را به روحانی تحمیل کنند.
اصولگرایان به آقای رحمانی فضلی چه انتقادی دارند؟
او به عنوان مسئول وزارت کشور باید پاسخگو باشد هرچند افرادی به او تحمیل شدند مثل معاون سیاسی وزارت کشور که در آستانه انتخابات انتصاب او تصمیم رئیس جمهور بود تا برای جهت دهی به انتخابات در آن مسئولیت قرار گیرد. در واقع تکمین به روحانی شرط پذیرش افراد در مسئولیت های مدیریتی است. به همین خاطر وزیر جهاد کشاورزی وقتی از او پرسیدند آیا در دولت آینده خواهد بود یا خیر؟ می گوید من کارمند آقای روحانی هستم.
مگر غیر از این باید باشد؟
در هیأت دولت هر وزیر یک رأی دارد.
بالاخره وزیر باید با رئیس جمهور هماهنگ باشد.
اما وزیر در هیأت دولت یک رأی دارد که باید مطابق با مصلحت کشور رأی بدهند نه براساس میل رئیس جمهور؛ وگرنه نیاز به تشکیل هیأت دولت نبود، خود رئیس جمهور تصمیم می گرفت.
کارمند رئیس جمهور بودن که بهتر از این جمله آقای احمدی نژاد است که گفت من سرباز می خواهم ژنرال نمی خواهم.
فرق ندارد، کسی از عملکرد آقای احمدی نژاد اینجا دفاع نمی کند. همین وزیر نفت هم که می گفت می خواهد با ژنرال ها کار کنم دنبال سرباز است.
اصلاح طلبان محمد شریعتمداری معاون اجرایی دولت یازدهم را برای وزارت کشور پیشنهاد می دهند، آیا او را گزینه مناسب تری نسبت به آقای رحمانی فضلی می دانید؟
بستگی دارد به اینکه او چقدر اقتدار داشته باشد. 
شما چه نمره ای به آقای رحمانی فضلی می دهید؟
آقای رحمانی فضلی را جزء سالمترین وزرا به لحاظ شخصیتی می دانم اما اشتباهاتی هم داشت و تحمیل هایی هم به او صورت گرفت. در مجموع با توجه به محذورات و تحمیلات رحمانی فضلی را بهتر از شریعتمداری می دانم. در واقع او جزء شاگرد اول های کابینه است.
آیا اصولگرایان استقبال می کنند از این آقای رحمانی فضلی در کابینه بماند؟
من او را به افرادی مثل مجید انصاری، شریعتمداری و احمدی معاونش ترجیح می دهند، اما ظاهرا رئیس جمهور بنا ندارد رحمانی فضلی را در مسئولیت وزارت کشور ابقا کند. به نظرم این به معادلات در مجلس بر می گردد.
فراکسیون ولایی مجلس نیز کمیته تعامل تشکیل داده است در واقع اصولگرایان نیز می خواهند وارد کابینه آینده شوند به نظر شما برای نیل به این مقصود چقدر موفق خواهند بود؟
بستگی به آقای روحانی دارد. اصولگرایان معتقدند آقای روحانی فعلا رئیس جمهور است و کشور مشکلات فراوان و دشمنان زیادی دارد باید دولت را در مسیر درست کمک کنند اما اگر بخواهد در مسیر خلاف آرمان های انقلاب و نظام حرکت کند باید در مقابل آن بیاستند.
آقای روحانی مهمترین وزارتخانه را در دولت یازدهم به آقای رحمانی فضلی اصولگرا سپرد به نظر شما کدام وزراتخانه ها را در دولت آینده به اصولگرایان می دهد؟
یکی از دلایلی که وزارت کشور دولت یازدهم را به دست آقای رحمانی فضلی سپرد برای کسب حمایت بدنه رأی آقای لاریجانی در مجلس بود و آقای لاریجانی نیز در طول چهار سال گذشته برای حمایت از دولت سنگ تمام گذاشت. سال 92 روحانی بود که خود را نیازمند کسب پشتیبانی از طرف آقای لاریجانی می دید اما الان به نظر می آید آقای لاریجانی بیشتر برای رئیس مجلس ماندن به حمایت دولتی ها نیاز دارد.
به نظر آقای روحانی برای چینش کابینه آینده چقدر متأثر از فشارها عمل خواهد کرد؟
الان دوره دوره فشار است. اصولا وقتی می خواهد دولتی تشکیل شود گروه ها تلاش می کنند تعداد افراد بیشتری در کابینه داشته باشند و سهم خواهی می کنند حتی برای سهم خواهی سعی می کنند خودشان را بزرگتر و موثرتر از حد واقعی خودشان نمایش بدهند، کاری که امروز اصلاح طلبان انجام می دهند. طوری وانمود می کنند که پیروزی آقای روحانی 100 درصد مرهون حمایت آنها است، گویی اینکه همه مردم ایران هماهنگ با اصلاح طلبان رأی می دهند. در حالیکه شاید 7 درصد مردم با اصلاح طلبان باشند. روحیه ای که از آقای روحانی سراغ دارم این است که او نمی تواند با کسی که خودش را طلبکار می داند کار بکند.
یعنی آقای روحانی با اصلاح طلبان طلبکار کار نمی کند؟
خیر، با طلبکاران کار نمی کند. یک دلیلی که از آقای عارف استفاده نکرد این بود که آقای عارف احساس می کرد روحانی ریاست جمهوری اش را مدیون اوست.
یعنی آقای روحانی با اصولگرایان طلبکار هم کار نمی کند؟
با هیچ طلبکاری کار نمی کند همه باید کارمند او باشند.
پس این یک حُسن آقای روحانی است؟
اگر در مسیر درست حرکت کند، بله.
هم اکنون اصولگرایان حامی آقای رئیسی مطرح می کنند که روحانی وزن حامیان ما را هم در چینش کابینه لحاظ کند، به نظر شما آقای روحانی می پذیرد؟
اگر آقای روحانی بخواهد کابینه ملی درست کند که حمایت اقشار مختلف مردم را داشته باشد باید جلب اعتماد کند که راهش وجود احزاب و جناح های مختلف در کابینه آینده است. ما این روحیه را در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی دیدیم. او از نیروهای جناح های مختلف در دولت استفاده کرد در واقع چینش کابینه به توانایی های افراد نگاه کرد.
۹۶/۰۵/۰۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">