ترامپ از نفود ایران در منطقه سراسیمه شده است
تهران تایمز: 22 فروردین 1398
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تصمیم اخیر ترامپ گفت: دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی از نفوذ و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران در منطقه سراسیمه شده است.
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز، با تصمیم عجولانه و خلاف عرف دولت آمریکا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حالا بحث در مورد ابعاد مختلف این تصمیم و اهداف آمریکاییها در اعلام آن بالا گرفته است. سئوالات متعددی در مورد سناریوهای بعدی دو طرف وجود دارد. عدهای از کارشناسان این تصمیم را مقدمه تقابل نظامی آمریکا با ایران میدانند و احتمال حمله نظامی به ایران را زیاد میدانند و گروه دیگر آن را یک نمایش تبلیغاتی برمیشمارند. برای پاسخ به این سئوالات به سراغ دکتر محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا رفتیم تا دلایل این تصمیم، ابعاد سیاسی و حقوقی آن و احتمالات بعدی را بیشتر بررسی کنیم.
تهران نیوز: آقای قدیری ابیانه دلایل تصمیم ترامپ در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران چیست؟
اقدام اخیر دولت ایالات متحده آمریکا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران پیشینه تاریخی دارد و کنگره آمریکا پس از حوادث ۱۱ سپتامبر این اختیار را به رئیس جمهور آمریکا داده بود که در مورد گروههای تروریستی تصمیم گیرنده باشد و بتواند بدون نیاز به مجوز کنگره علیه تروریستها اقدام نظامی داشته باشد. ترامپ نیز با استفاده از این امکان قانونی سعی در ایجاد جنگ روانی علیه ایران دارد.
این اقدام ایالات متحده آمریکا، اقدامی علیه همه ایران، به نفع تروریسم جهانی و توطئهای در ادامه توطئههای گذشته آمریکا محسوب میشود که بیشتر جنبهی روانی دارد و نتیجه مشخصی نخواهد داشت.
تهران نیوز: فضای حاکم در خود آمریکا و اختلافات ترامپ با دمکراتها چقدر در این تصمیم اثر داشته است؟
همان طورکه میدانید، کنگره امریکا درصدد تصویب لایحهای است که دولت آمریکا را از اقدام نظامی علیه ایران منع کند. حالا با توجه به فشارهای کنگره، ترامپ با این اقدام سعی در کنترل این فشارها دارد و به نوعی قصد دور زدن کنگره را دارد.
تهران نیوز: با توجه به این تحرکات ایا امکان درگیری نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا افزایش پیدا کرده است یا خیر؟
دولت آمریکا توان درگیری نظامی با ایران را ندارد و تجربه نشان داده که ملت ایران در مقابل آنها خواهد ایستاد. آمریکا و اسرائیل ضربه شست های سپاه و نیروهای مسلح ایران در جنگ های سی و سه روزه لبنان و جنگ غزه را چشیدهاند و ریسک درگیری را به خود نمیدهند.
شکست آمریکا در عراق با هزینه بیش از هفت تریلیون دلاری و همچنین افغانستان که بعد از ۱۷ سال در باتلاق آن گیر کردهاند و نتوانستند بر طالبان مسلط شوند و اخیراٌ هم در لیبی که به محض احساس خطر از این کشور خارج شدند، نشان میدهد که آمریکایی ها در خاورمیانه غرق شده اند.
وضع مالی دولت ایالات متحده بسیار وخیم است به نحوی که دولت بیش از ۲۲ تریلیون دلار بدهی دارد که این مبلغ با ۴۴۰ سال درآمد نفتی در ایران برابری میکند و سالی هم بیش از یک تریلیون دلار به آن اضافه می شود که به اندازه ۲۰ سال درآمد نفتی ایران است.
این در حالی است که دولت، شرکت ها و مردم آمریکا بیش از ۷۲ تریلیون دلار بدهی دارند. سرانه بدهی هر خانواده چهار نفری در آمریکا به طور متوسط ۱۰ میلیارد تومان است در حالی که پس انداز آنها از ۱۴۰ میلیون تومان فراتر نمیرود.
با این شرایط آمریکا به دنبال جمع کردن پایگاههای نظامی خود در سایر کشورها است تا از هزینههایش کم کند و ورود به جنگ جدید حماقتی بزرگی هم از لحاظ سیاسی و هم از نظر اقتصادی خواهد بود.
بنابراین اقدام اخیر ترامپ علیه سپاه پاسداران یک حرکت روانی محسوب میشود و به مرحله عمل نخواهد رسید. کنگره و پنتاگون هم با این تصمیم مخالفت بوده و هستند زیرا عواقب آن را میدانند و سعی میکنند عاقلانهتر تصمیم بگیرند.
تهران نیوز: امکان واکنش نظامی ایران به این تصمیم چقدر است؟
مقامات کشور عاقلانه عمل خواهند کرد و واکنش خود را در سطح واکنش متقابل حفظ خواهند کرد. ایران با معرفی پایگاههای نظامی آمریکا در غرب آسیا به عنوان یک مقر تروریستی گام نخست خود را برداشته و واکنش های بعدی ایران وابسته به حرکت آمریکاییها خواهد بود. در صورت کوچک ترین اقدامی از سوی آمریکایی ها، تمام پایگاه های نظامی آنها هدفی مشروعی برای موشک های سپاه پاسداران خواهد بود. آنها نباید دست به این حماقت بزنند.
سیاست آقای ترامپ این است که در بازی پسرک دیوانه و پسرک عاقل، نقش پسرک دیوانه را بازی کند تا بقیه را بترساند در حالی که ایشان ماهیت انقلاب و مردم ما را نشناخته است و اگر دست به دیوانه بازی بزند سیلی خواهد خورد.
تهران نیوز: مواضع حقوق بین الملل چه نظری در مورد این تصمیم دارد؟ آیا این تصمیم در مغایرت با موازین بین المللی است؟
این تصمیم مخالف حقوق بین المللی است همان طور که تحریم های یک جانبه آنها و خروج از برجام مخالف حقوق بین الملل بود اما اینکه قابل پیگیری حقوقی است یا خیر باید مورد بررسی قرار بگیرد
تهران نیوز:آمریکایی ها چرا جدیداً عجولانه و سراسیمه دست به تصمیم گیری می زنند؟
انسجام ملت ایران، ارگان های نظامی، دولت و طرفداران انقلاب اسلامی در جهان، حول محور ولایت توطئههای آنها را از بین برده است و آنها از این موضوع بسیار عصبانی هستند . همین الان به دلیل اتفاقات لیبی و تحریم های نفتی ایران و ونزوئلا قیمت نفت افزایش داشته است که این موضوع، تحریم های نفتی ایران را به پاشنه اشیل آمریکا و متحدانش تبدیل کرده است.
ترامپ بر روی عربستان و نفت این کشور حساب ویژهای باز کرده است اما عربستان در گذشته میتوانست بار کمبود نفتی جهان را به دوش بکشد اما در حال حاضر به دلیل مشکلات فنی در تأسیسات نفتی این کشور و همچنین درگیری با یمنیها این موضوع منتفی شده است. عربستان سعودی و آمریکا بسیار تلاش کردند تا با لوله کشی، نفت را از طریق دریای سرخ به فروش به رسانند که اما انصارالله بر یمن احاطه پیدا کرده و بر تنگه باب المندب چیره شده است و حاصل آن مورد هدف قرار دادن کشتیهای جنگی و نفتی سعودیها بود. ترامپ با این سیاست های عجولانه تنها موقعیت رو به افول خود و آمریکا را تسریع میکند و نه تنها نمیتواند جهان را از چند قطبی شدن باز دارد بلکه به آن دامن زده است.