مسئولان مبارزه با فساد را از نزدیکترین افراد به خود آغاز کنند/ مفسدین شفافیت را مانع فساد میدانند
قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی گفت: زمانی مسئولی می تواند محور مبارزه با فساد شود که مبارزه را از نزدیکترین افراد خود آغاز کند.
مسئولان مبارزه با فساد را از نزدیکترین افراد به خود آغاز کنند/ مفسدین شفافیت را مانع فساد میدانند
محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به تناقض گوییهای برخی از مسئولان در خصوص برخورد قوه قضائیه با فساد، اظهار داشت: محاکمه حسین فریدون به واسطه نسبت فامیلی و مسئولیت دولتی برای رئیس جمهور بسیار گران تمام می شود بنابراین رئیس جمهور می خواهد به هر نحو ممکن جلوی روند صحیح دادگاه را بگیرد، درحالی که دولت آقای روحانی اقدامات لازم را برای مبارزه با فساد را انجام نمی دهد و ریشه های فساد را نمی خشکاند، اما عملا با محاکمه مفسدان مخالف است. به خصوص اگر این مفسدان از نزدیکان خود آنها باشد.
وی با اشاره به برخورد قوه قضائیه با مفسدان گفت: قوه قضائیه باید با مفسدان برخورد کند و هر اندازه خلاف مفسدان و نزدیکان عالی رتبه باشد، باید مجازات ها شدیدتر باشد. البته قوه قضائیه مسئول مبارزه با مفسد است، اما ریشه فساد عمدتا در دستگاه های مالی و اقتصادی است. یعنی در قوه مجریه و دولت اقدام اساسی برای خشکاندن ریشه های فساد انجام نشود، هرچند مفسدین مجازات شوند، زمینه امور فساد برای دیگران کماکان باز خواهد بود.
قدیری ابیانه تصریح کرد: هرچند باید با مفسدین برخورد کرد و قوه قضائیه حرکت خوبی را آغاز کرده است، اما متأسفانه قوه مجریه اقدام اساسی در این رابطه انجام نداده بلکه با توجه به تصمیمات غلط زمینه های حیف و میل اموال عمومی را در ابعاد گسترده فراهم کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: اظهارات و تناقض گویی های رئیس جمهور و مقامات دولتی موجب کاهش اعتماد مردم نخواهد شد چون آنها اعتمادی باقی نگذاشته اند که نگران از دست دادن باشند. اظهارات و تناقض گویی ها نشان می دهد که این مقامات نمی توانند با فساد مبارزه کنند. به اصطلاح با دستمال کثیف نمی توان شیشه را تمیز کرد.
وی یادآور شد: زمانی مسئولی می تواند محور مبارزه با فساد شود که مبازره را از نزدیکترین افراد خود آغاز کند و ما چنین رویه ای را در قوه مجریه و در موارد بسیاری در بین نمایندگان مجلس در بسیاری از نمایندگان مجلس مشاهده نمی کنیم.
قدیری ابیانه با اشاره به سوءاستفاده نزدیکان مقامات عالی قوه مجریه گفت: در قضیه ارز 4200 تومانی رانت خواری و سوءاستفاده توسط نزدیک ترین افراد به مقامات عالی رتبه قوه مجریه و مقننه رخ داد. به همین دلیل مشاهده می کنیم که دولت و مجلس با شفافیت مخالفت و از اعلام و شفاف سازی حقوق و مزایا و پاداش ها و درآمدها و دارایی های خود به شدت اجتناب می کنند. شفافیت عامل مهمی در مبارزه با فساد است اما متأسفانه مفسدین شفافیت را مانع فساد خود می دانند و چون خود قصد سوءاستفاده دارند، با این شفافیت مخالفت می کنند.
farsnews.com/news/13980624000961