پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

شنبه, ۸ مهر ۱۳۹۱، ۰۲:۰۱ ب.ظ

۲

پاسخی به آمار نفتی سید محمد خاتمی

شنبه, ۸ مهر ۱۳۹۱، ۰۲:۰۱ ب.ظ

باسمه تعالی

پاسخی به آمار نفتی سید محمد خاتمی

دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

www.ghadiri.ir

اخیرا آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق گفته است که در دوران 7 ساله ریاست جمهوری آقای احمدی ن‍‍‍‍‍ژاد ایران 500 میلیارد دلار درآمد از محل صادرات نفت داشته است.

مقامات رسمی کشور پاسخ این اظهارات را ندادند. لذا بنده پاسخ ایشان را می دهم.

با فرض قبول آمار مذکور و تقسیم رقم مذکور بر 7 سال و تقسیم مجدد بر دوازده ماه، میزان متوسط صادرات نفت در هر ماه مشخص می گردد که معادل کمتر از 6 میلیارد دلار در هر ماه می شود.

با تقسیم این رقم بر 75 میلیون جمعیت فعلی کشور می شود به ازای هر نفر ایرانی در هر ماه حدود 79 دلار.

این رقم، رقم فروش نفت است و باید هزینه های کشف، استخراج، انتقال و صادرات آن را از آن کم کرد.

اگر رقم ریالی مندرج در بودجه را ملاک محاسبه قرار دهیم، میزان صادرات نفت به ازای هر ایرانی در هر ماه در سال 1389 رقم 48 هزار تومان،‌در سال 1390 رقم 63 هزار تومان و در سال 1391 رقم 67 هزار تومان می شود.

در بودجه سال 89 فروش نفت در هر بشکه 65 دلار،‌ در سال 90، رقم 81 و نیم دلار و در سال 91، رقم 85 دلار بینی شده بود.

با وجود اینکه در سال 1389 فروش نفت بیش از پیش بینی بودجه فروش رفت لیکن به خاطر تامین نشدن بقیه درآمدهای دولت، عملا دولت با 13 هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه شد.

اما در سال 1389 که درآمد نفت به ازای هر ایرانی در هرماه 48 هزار تومان بود، 33 هزار تومان به بودجه عمرانی و 13 هزار تومان به بودجه آموزش و پرورش اختصاص یافت  و در سال 1390 که بودجه نفت به ازای هر ایرانی 15 هزار تومان در هر ماه نسبت به سال 89 افزایش یافت، بودجه عمرانی 14 هزار تومان نسبت به سال قبل بیشتر شد و از بودجه 63 هزار تومانی نفت، 47 هزار تومان به بودجه عمرانی و 13 هزار تومان به آموزش و پرورش اختصاص یافت.

افزایش قیمت دلار نسبت به ریال در سال 1391 هم موجب افزایش هزینه های عمرانی و واردات کالا خواهد شد و البته هر گونه هزینه مازاد درآمد آن با مجوز مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد.

اگر به یاد داشته باشید در ماه اول ریاست جمهوری جنابعالی موضوع هدفمند سازی یارانه ها و ضرورت هدفمندسازی آن برایتان توضیح دادم و حتی طرح عملیاتی آن را خدمتان ارسال کردم. هر چند جنابعالی بر ضرورت انجام آن تاکید کردید، اما از عمل به آن پرهیز نمودید و با آنکه مجلس ششم با جنابعالی هماهنگ بود اقدامی نکردید و البته در پایان ریاست جمهوری خودتان فرمودید که از اینکه نتوانستید هدفمندسازی یارانه ها را به اجرا گذارید تاسف می خورید. اما بنده همان طرح را در دیدار با رئیس جمهور بعدی مطرح کردم و ایشان با جدیت آن را دنبال کردند.

حال این سوال را باید از جنابعالی پرسید که عدم هدفمند سازی یارانه ها در 8 سال ریاست جمهوری جنابعالی چه زیانی را متوجه کشور کرد ؟ که رقم آن بیش از 500 میلیارد دلار بوده است.

ضمایم:

نامه سری قدیری ابیانه به خاتمی در سال 1376 در مورد یارانه ها

متن کامل قانون بودجه 1391

جداول بودجه سال 1390 به زبان ساده

فاجعه سوبسید مقاله قدیری اسفند 1373

مقاله 1373 قدیری: ضرورت حذف یارانه ها

۹۱/۰۷/۰۸

نظرات  (۲)

۲۸ مهر ۹۱ ، ۱۱:۱۰ انجمن ادواردو
http://shahid-edvardo.blogfa.com/post-4239.aspx

--------------------------------------------------------------------------------

شهید ادواردو از دید فیات
اگر همه بخواهند به شیوه‌ی این آقا محاسبات را انجام دهند که دیگه وااسفا.... این استدلال چندین نقطه‌ی تاریک دارد که نگارنده به اصطلاح امروزی‌ها سعی در پیچاندن اصل قضیه دارد: 1- اصل داستان مورد انتقاد آقای خاتمی مربوط به کل هفت سال بوده یعنی از 1384 تا 1391 اما آقای نگارنده فقط دو سال آن را در نظر گرفته و در مورد پنج سال قبل از آن سکوت از سر بی‌جوابی اختیار نموده است. 2- هر دلار در سال 90 و 91 با جهش ارزش ریالی مواجه بود. پس چرا فقط پانزده هزار تومان به سرانه‌ها اضافه شد. 3- همه می‌دانند که با گران شدن نفت در دوره‌ی آقای احمدی‌نژاد نسبت به دوره‌ی خاتمی که بعضا قیمت نفت به هفت دلار در هر بشکه می‌رسید، درآمد سرشار و غیر قابل انتظاری در این هفت سال عاید کشور شده است. پس دیگر فکر کنم می‌دونین منظورم چیه آقای دکتر. خدا همه‌ی ما رو به مسیر انصاف رهنمون کنه. آمین
پاسخ:
مبلغ 500 میلیارد دلار که آقای خاتمی عنوان کردند مربوط به 7 سال بوده است و لذا بر مبنای آن محاسبه انجام شده است.
دو سال آخر یعنی سالهای 89 و 90 دولت بیشترین درآمد را نسبت به قبل داشته است. پس وقتی بودجه این دوسال را ذکر کردم برای این است که بدانند در این دو سال با درآمد نفت چه شده است. بودجه سالهای قبل هم مشخص است و از طریق اینترنت قابل دسترسی است و همگان می توانند ملاحظه کنند. اگر نقدی دارند بنویسند. ضمن اینکه متوسط صادرات نفت به ازای هر نفر بر حسب محاسبات مورد اشاره آقای خاتمی فقط 79 دلار به ازای هر ایرانی در هر ماه بوده که باید هزینه ها را از آن کم کرد، محاسبات بر اساس بودجه مصوب ذکر شد و اشاره گردید که اگر به هر دلیلی در آمد افزایش یابد دولت فقط با مصوبه مجلس می تواند آن را هزینه کند.
به هر حال این برادر عزیز ظاهرا در مورد بودجه این دو سال قانع شده اند. و مشکلشان مربوط به قبل از این دو سال است که کافی است بودجه سالهای قبل را از طریق اینترنت دانلود کنند و سپس ماشین حساب بردارند و با چند ضرب و تقسیم به جواب سوال مورد نظرشان برسند. کار مشکلی نبایدباشد!!!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">