ماموران اقتصادی اعزامی به سفارتخانه ها باید از بین زبده ترین نیروهای کشور انتخاب شوند ونه از بین کارکنان وزارتخانه ها
در بخش خبری تحلیلی رادیو گفتگو محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در مکزیک در پاسخ به این سوال که چرا وزارت خارجه نقشی در اقتصاد بین الملل ایفا نمی کند، اظهار کرد: مقامات استرالیا یک بار گفتند اگر سفارتخانه قادر به ایجاد منافع مادی برای کشور نباشد، هیچ نیازی به ایجاد سفارتخانه نیست. بنابراین هدف اصلی سفارتخانه ها در جهان در نهایت اقتصادی می باشد.
وی با بیان این که وزارت خارجه، نهاد تربیت نیروهای اقتصادی نیست، گفت: وزارت خارجه دیپلمات پرور است. دستگاه های، اقتصادی و تجاری و صنعتی باید افراد اقتصادی را پرورش دهند. پس به جای انتخاب افرادی از میان کارمندان وزارت خارجه باید در سطح کشور دست به گزینش برای سفارت ها بزنیم.
به گفته قدیری ابیانه سود و درآمد ارزیِ ماموریت های وزارت خارجه موجب بریدن پای افراد توانمند حوزه تجارت به نفع اعزام کارکنان وزارت خارجه در اعزام به عنوان مسئولان اقتصادی به خارج می شود و این رویه غلط سال ها ادامه دارد. عموما در مامرویت ها کسانی حضور دارند که نه اقتصاد خوانده و نه چیزی از آن می دانند.
*** سفارتخانه ها مشکل گشای کارمندان
وزارت خارجه حلقه واسط دستگاه های اقتصادی و خارج از کشور است. قبل از انقلاب از دستگاه های اقتصادی، افرادی در وزارت خارجه مامور و به نمایندگی از کشور به خارج اعزام می شدند. در حالیکه اعزام به ماموریت در سفارتخانه ها امروز، بیشتر به حل مشکلات و مسائل مالی کارکنان معطوف شده است.
قدیری ابیانه با بیان این مطلب ادامه داد: پای دستگاه های اقتصادی در امور اقتصادی باید باز شود. تا زمانی که وزارت خارجه نگاه اقتصادی نداشته باشد و زبده ترین ها نیروهای اقتصادی را به خارج کشور اعزام نکند، راه به جایی نخواهیم برد.