قدیری ابیانه: ضرورت ترویج ازدواج در سن بلوغ
انسان به محض اینکه به سن بلوغ می رسد نیاز و گرایش و شرایط ارتباط فیزیولوژیکی با جنس مقابل را پیدا میکند، اسلام توصیه کرده است که این نیاز برآورده شود و لذا در سن بلوغ ازدواج در اسلام ممکن و مجاز بوده و بلکه توصیه شده است.
در غرب سن بلوغ را 18 سالگی تصویب کرده اند ولی عملا ناچار به توزیع وسایل جلوگیری از بارداری در مدارس شده اند.
غرب زدگان ایرانی نیز به پیروی از غربی ها اصرار دارند سن ازدواج دختران را به 18 سال برسانند.
سن بلوغ دختران در مناطقی با آب و هواهای مختلف متفاوت است. گاهی 9 ساله و گاه بیشتر. معمولا در نقاطی با آب و هوای گرمسیری سن بلوغ دختران زودتر فرا می رسد. اما برای اینکه ازدواج دختران تازه به سن بلوغ رسیده صرفا احساسی نباشد، اذن پدر به عنوان کسی که خیرخواه دختر است برای ازدواج او لازم است تا عقل و خیرخ پدر به کمک نیاز دختر بیاید.
ما نیز باید حتما این نیاز را در نظر بگیریم و فکر نکنیم که اگر این نیاز سرکوب یا نادیده گرفته شود به نفع دختر است.
لذا ما باید در قوانین و اداره امور این نیاز را در نظر گرفته راه مشروع برآورده شدن این نیاز را هموار نماییم.
البته اگر پدر، فردی ناشایست و فاقد صلاحیت لازم بود باید چاره سازی کرد. در چنین صورتی دختر میتواند به قاضی مراجعه کند.
باور دارم که اگر فردی معتاد بود این شایستگی را از دست می دهد زیرا خیر خودش را نیز تشخیص نمی دهد.
ماجرای رومینا دختر 13 ساله شمالی موید نیاز وی به ارتباط با جنس مخالف بوده و قتل او توسط پدرش نشانه عدم شایستگی فرد معتاد است.
باید در موضوع فرهنگ سازی زمینه ازدواج افراد بالغ اعم از پسر و دختر در نوجوانی زمینه سازی گردد.
آموزش و پرورش باید برای ادامه تحصیل این دانشآموزان تدابیر لازم را بیاندیشد. و ...
متاسفانه در ایران نه تنها کمتر اتفاق می افتد که در نوجوانی ازدواج کنند بلکه رسانه های گروهی و فرهنگ سازان به شدت با آن مخالفت می کنند. بلکه سن ازدواج هم بالا رفته و این خود موجب گسترش فساد و کاهش باروری شده و در نتیجه لطمه استراتژیک به وضعیت جمعیت کشور وارد می شود.
خلاصه آنکه بجای اینکه غرب زدگی ملاک عمل باشد باید دستورات خداوند متعال که خود خالق زن و مرد است و می داند چه موجوداتی را با چه ویژگی هایی خلق کرده ملاک عمل قرار دهیم.
امام رضا علیه السلام فرمود: جبرئیل نازل شد به رسول گرامى اسلام صلى الله علیه و آله و سلم گفت : یا محمد صلى الله علیه و آله و سلم خدایت هر آینه به تو سلام مى رساند و مى فرماید:
"(دختران) دوشیزگان از زنان به منزله میوه هستند بالاى درخت، زمانى که میوه بالاى درخت رسید چارهاى جز چیدن ندارد (باید آن را چید) و الا آفتاب آن را فاسد مى کند و باد (خزان) رنگ آن را تغییر مى دهد و از بین مى رود، به تحقیق دوشیزگان شما وقتى که درک کردند آنچه را که زنان درک مى کنند (یعنى وقتى که به سن بلوغ رسیده و حائض شدند) چاره اى ندارند جز شوهر کردن،والا از فتنه و آشوب در امان نمىمانند." [1]