تاخت و تاز اجارهبهای مسکن در سایه افت شدید ارزش پول ملی!
»دکتر محمدحسن قدیری ابیانه» دکترای مدیریت استراتژیک و معمار پایه یک در گفتوگو با گزارشگر روزنامه کیهان میگوید: «معمولا در تعیین رهن یک ملک که میتواند رهن کامل یا رهن و اجاره باشد، یک تناسبی در آن مطرح است و درصدی از قیمت ملک را تشکیل میدهد. وقتی قیمت ملک بالا برود به همان نسبت قیمت اجاره هم بالا میرود و این یک امر طبیعی است. «
وی با اشاره به اینکه در کشور ما در هیچکدام از بخشها گرانی اتفاق نیفتاده، میگوید: «در کشور ما گرانی اتفاق نیفتاده بلکه ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده که به تبع آن این اتفاقات رخ داده است. حال با بررسی عوامل تاثیرگذار بر کاهش ارزش پول ملی، میتوان تا حدودی به علل گرانی در تمام حوزهها حتی ملک هم پی برد.»
قدیری ابیانه میافزاید: «یکی از عوامل، چاپ پول بدون پشتوانه توسط دولت است. میزان بدهی دولت و شرکتهای دولتی مطابق با گزارش مرکز پژوهشهای مجلس به بیش از هزار هزار میلیارد تومان رسیده که این بدهی از محلهای مختلفی است. به عنوان مثال گاهی از بانکها و صندوقهای بازنشستگی گرفتند و یک بخشی هم پول بدون پشتوانه چاپ کردند. در واقع این عوامل از اصلیترین موضوعاتی است که سبب کاهش ارزش پول ملی و افزایش نقدینگی شده است.
وی با بیان دلایل دولت برای چاپ پول بدون پشتوانه، ادامه میدهد: «پشتوانه ارزش پول ملی، اقتصاد کشور است و هرچه اقتصاد کشور قویتر باشد ارزش پول ملی هم بالاتر خواهد بود. پشتوانه اقتصاد ما به میزان زیادی به نفت وابسته است. این در حالی است که صادرات نفت ما از روزی 2 میلیون و 300 هزار بشکه در اثر تحریم به روزی 300 هزار بشکه رسیده! یعنی 2 میلیون بشکه کم شده است که این امر اثر منفی بر ارزش پول ملی میگذارد و راهحل این مشکل هم، همان گونه که مقام معظم رهبری طی سالیان طولانی در رابطه با رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت فرمودند، از بین رفتن و یا کاهش وابستگی اقتصادی به نفت با افزایش تولید، بالارفتن فرهنگ مالیات و اخذ آن برای افزایش سرمایه و ثروت تولید شده است تا دولت بتواند مخارج خود را به جای صادرات نفت از محل مالیات تأمین کند.»
این کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک تأکید میکند: «افزایش تولید بستگی به کار مفید و تلاش مردم دارد. با توجه به اینکه میزان کار مفید در کشورمان تقریبا یک چهارم کشورهایی چون ژاپن و کرهجنوبی هست با اصلاح این الگو سبب افزایش کار مفید و در نتیجه بهبود پیدا کردن وضعیت اقتصادی و در نهایت افزایش ارزش پول ملی خواهد شد.»
وی تصریح میکند: «متأسفانه الگوی مصرف هم در کشور ما صحیح نیست و ما یکی از مُسرِفترین مردم دنیا هستیم و این موضوع نیز فاجعهای است که در زمینههای مختلف با آن مواجه هستیم و مورد دیگر نیز نیاز اقتصاد کشور به ارز خارجی است و حفظ ارز میتواند پشتوانه اقتصادی خوبی برای ما باشد که با ترجیح خرید جنس ایرانی به جنس خارجی امکانپذیر است چرا که برای واردات جنس خارجی ارز از کشور خارج میشود. بنابراین با خرید جنس ایرانی و تولیدات داخلی میتوان به افزایش ارزش پول ملی و به تبع آن تعادل قیمتها کمک کرد.»
قدیری ابیانه در باب صرفهجویی در مصرف و تأثیر آن میگوید: «در ایام شیوع بیماری کرونا، مصرف بنزین از روزی 100 میلیون لیتر به 40 میلیون لیتر کاهش پیدا کرد. همین امر سبب شد تا امکان صادرات بنزین به ونزوئلا با نرخ جهانی فراهم شود و در مقابل آن گفته میشود 9 تن طلا دریافت شد. با توجه به اینکه طلا پشتوانه اقتصاد است، اگر این روال ادامه یابد قطعا ارزش پولی ملی افزایش خواهد یافت.»