یادداشت دکتر قدیری ابیانه: ✍️ماجرای رانت ۲۳۴ هزار میلیارد تومانی ارز رونمایی شد/ماهیانه 5 برابر یارانه نقدی از جیب مردم رفت.
به گزارش کارگر آنلاین دکتر محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل استراتژیک در یادداشتی نوشت: رانت ۲۳۴ هزار میلیارد تومانی ارز اختصاص یافته به واردات کالاهای اساسی این یعنی معادل پنج برابر یارانه نقدی مردم .
ستاد تنظیم بازار گفت: مجموعه ارز ۴۲۰۰ تومانی که امسال برای واردات کالاهای اساسی اختصاص خواهد یافت برابر ۹ میلیارد دلار است.
تفاوت ارز دولتی و ارز آزاد دلاری ۲۶ هزار تومان است. این تفاوت برای ۹ میلیارد دلار میشود ۲۳۴ هزار میلیارد تومان. این یعنی ۲۳۴ هزار میلیارد تومان رانت برای وارد کنندگان کالاهای اساسی است.
اگر این رقم را به ۸۳ میلیون نفر جمعیت ایران تقسیم کنیم میشود حدود دو میلیون و هشتصد و بیست هزار تومان در سال به ازای هر ایرانی.
یعنی ماهیانه ۲۳۵۰۰۰ تومان یعنی پنج برابر یارانه نقدی ۴۵۵۰۰ تومانی. یعنی به ازای هر خانواده چهار نفره معادل حدود ۱۱ میلیون دویست و هزار تومان در سال یا به عبارتی ماهیانه ۹۳۳ هزار تومان.
بهتر است دولت این مقدار ارز را به قیمت آزاد به فروش برساند و مبلغ آن را به حساب خود مردم بریزد.
اصل خبر 👈۹ میلیارد دلار ارز دولتی صرف واردات کالای اساسی میشود
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: مجموعه ارز ۴۲۰۰ تومانی که امسال برای واردات کالاهای اساسی اختصاص خواهد یافت برابر ۹ میلیارد دلار است.
به گزارش ایسنا، محمدرضا کلامی اظهار کرد: هشت میلیارد دلار از این رقم از سوی بانک مرکزی تامین میشود و یک میلیارد دلار نیز از محل تامین ریال و مابه التفاوت نرخ ارز اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه پنج قلم اصلی کالا در حال حاضر ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکنند، ادامه داد: ارز مورد نیاز برای روغن خام و چهار قلم نهاده دامی برابر با ۶.۴ میلیارد دلار است و میزان ارز تخصیصی برای دارو نیز برابر با ۲.۵ میلیارد دلار است.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت سهم ارز تعیین شده برای کتابهای دانش آموزی را نیز برابر با ۳۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: سهم برخی نهادهها پایه کشاورزی نیز ۷۰ میلیون دلار است.
به گفته کلامی برای پنج قلم کالای مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی باید تا کنون چهار میلیارد و چهارصد میلیون دلار پرداخت می شد که طبق آخرین آمار میزان تخصیص ارز ۳.۵ میلیارد دلار و میزان تامین ارز سه میلیارد دلار است و ۶۰ درصد از ارز تعیین شده در برنامه تا کنون کد تامین را دریافت کرده است.
دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه روند پرنوسان تامین ارز گاهی برنامه را دچار خلل میکند، گفت: البته با تلاش مستمر بانک مرکزی تا کنون ۸۰ درصد ارز مورد نیاز کد تخصیص دریافت کرده است که البته تا یک ماه فرصت تامین این ارز فراهم است.
کلامی با اشاره به اینکه نظارت بر اقلام مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی در اولویت برنامههاست، گفت: در حال حاضر اقلامی نظیر روغن در شبکههای توزیع با قیمت مصوب وجود دارد. مقادیر موجودی روغن در سقف اعداد مصوب موجود است و موجودی مناسبی را در این حوزه دارا هستیم و هیچ مشکلی از این بابت نیست.
وی همچنین معتقد است که ارز ۴۲۰۰ تومانی در سفره مردم نمود دارد.
کلامی در حوزه چهار نهاده کشاورزی وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز گفت: با مسئولیتی که وزارت جهاد کشاورزی برای توزیع نهادهها داراست، ان شاالله با شفاف سازی عزیزان در وزارت جهاد کشاورزی این موضوع قابل اطلاع رسانی است.
به گزارش ایسنا، در شش ماهه اول بیش از ۳.۵ میلیارد دلار سهمیه ارزی، پنج قلم کالای اساسی شامل روغن خام، دانه روغنی، کنجاله سویا، جو و ذرت تخصیص یافته که حدود ۳ میلیارد دلار این اعتبار تامین ارز شده است.
shahrekhabar.com/economic/160240230028650