پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

چهارشنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۳۳ ق.ظ

۰

گفت و گوی «اعتماد» با محمدحسن قدیری ابیانه درباره ابهامات پرونده اکبر طبری: ایرادم به قوه قضاییه عدم صدور حکم اعدام برای فساد سازماندهی شده است

گفتگو: ثمر فاطمی

از همان روز نخست که ماجرای بازداشت اکبر طبری رسانه ای شد، برخی با طرح مدعیاتی، از این احتمال گفتند که مبادا رییس پیشین قوه قضاییه از این پرونده آگاه بوده است. اکبر طبری را چند ماهی پس از آن بازداشت کردند که سیدابراهیم رییسی بر کرسی ریاست قوه قضاییه تکیه زد و همین باعث شد حال آنکه گروهی از دیگرسو با استفاده از این فرصت، علیه آملی لاریجانی هجمه کردند. هجمه ها اما با حمایت صریح رهبری از آملی لاریجانی پایان یافت. در ادامه جلسات دادگاه طبری هم برگزار شد و در هیچکدام از جلسات، نامی از قاضی القضات پیشین به میان نیامد تا اینکه روز گذشته، اکبر طبری در جوابیه ای به یکی از گزارش های روزنامه شرق، نام آملی لاریجانی را به میان آورد و مدعی شد که زمان بازداشتش در ویلای شمال رییس پیشین قوه قضاییه بوده و فراتر از آن گروه ۵۰ نفره ای که برای بازداشت او گسیل شده بودند، با تیم حفاظت رییس پیشین قوه قضاییه درگیر شده اند؛ ادعایی که بار دیگر افکار عمومی را درگیر نقش آملی لاریجانی در پرونده اکبر طبری کرد. 

👈ادعایی که به زعم محمدحسن قدیری ابیانه یک سر نامربوط بوده و رییس پیشین دستگاه قضایی هیچ ارتباطی به عملکرد مفسدانه اکبر طبری نداشته است. این چهره سیاسی اصولگرا که معتقد است آملی لاریجانی، قطعا از اقدامات طبری بی خبر بوده، ضمن اذعان به «قصور» قاضی القضات سابق در اعتماد به طبری، ابراز امیدواری می کند که او در ادامه رسیدگی به بخش های دیگر پرونده اش به اعدام محکوم شود.

✅آقای طبری در نامه ای در پاسخ به گزارش های یکی از مطبوعات، بار دیگر به ارتباطش با آقای آملی لاریجانی اشاره کرده است. همین موضوع باعث شد احتمال آگاهی رییس پیشین یا برخی از مقامات دستگاه قضایی از این اقدامات مطرح شود؛ نظر شما در این باره چیست؟!

#قدیری: اینکه آقای طبری با آقای آملی لاریجانی ارتباط داشته، امری طبیعی است. هرکس در دفتر مقامی باشد، با آن مسوول ارتباط دارد. مثلا در حال حاضر رییس دفتر و معاونان دفتر رییس جمهوری طبیعتا با شخص رییس جمهوری ارتباط دارند. مسوولان دفتر رییس مجلس نیز با شخص رییس مجلس و مسوولان دفتر وزرا هم با آن وزرا در ارتباطند بنابراین اینکه ایشان با آقای لاریجانی ارتباط داشته باشد، امری طبیعی است، منتها اینکه آیا آقای آملی لاریجانی از فساد او اطلاع داشته یا خیر، معتقدم که قطعا اطلاع نداشته است. دلیلش هم این است که وقتی آقای طبری دستگیر و این مساله مطرح شد که ایشان فساد داشته است، آقای لاریجانی او را فردی پاکدست معرفی کرد. حال آنکه اگر تصورش این بود که آقای طبری پاکدست نیست، چنان اطلاعیه ای صادر نمی کرد. طبیعتا اگر کسی بخواهد مرتکب تخلف یا فساد شود، اگر در آن فساد با مقام مافوقش شریک نباشد، سعی خواهد کرد که فساد خود را پنهان کند و خود را پاکدست جلوه دهد. ما این تظاهر به پاکدستی را در زمان شهید رجایی هم دیده ایم و شاهد بودیم کسی که بمب گذاشته بود، به پاکدستی تظاهر می کرد و مثلا وقتی می خواست چیزی بنویسد، از خودکاری استفاده می کرد که اموال اداری نبود و خود را این قدر مومن نشان می داد و ثمره این اعتماد شهادت شهید رجایی و جمعی از افراد دیگر شد. اینکه آقای طبری گفته در منزل آقای آملی لاریجانی حضور داشته، مساله خاصی نیست. چراکه مسوولان بسیاری هستند که وقتی مسافرت می روند، مسوولانی از دفترشان می روند که اگر کار اداری ای بود، هماهنگی و پیگیری کنند. بنابراین حضور آقای طبری در منزل شمال آقای لاریجانی، دلیلی بر نقش داشتن ریاست پیشین قوه قضاییه در اقدامات آقای طبری نیست.

✅اما آقای طبری مدعی است در زمان حضور در دستگاه قضایی هیچ جرمی مرتکب نشده است.

#قدیری: اینکه آقای طبری خود را بی گناه نشان دهد، طبیعی است. کدام جنایتکاری را می شناسید که خود را بی گناه جلوه ندهد؟! آقای طبری در جلسات دادگاه هم خود را بی گناه جلوه می داد. او قطعا پاکدست نبود و فردی فاسد بود و حتی برای انجام این تخلفات بررسی می کرد و باند فساد خود را سراغ کسانی می فرستاد که در دستگاه قضایی پرونده های بزرگی داشتند و از این طریق به آنها پیشنهاد می داد که به او رشوه دهند تا کارشان را درست کند. بنابراین اینکه ایشان ادعای بی گناهی کند، امر عجیبی نیست. اما اگر بخواهیم ایرادی به قوه قضاییه بگیریم، این است که با وجود اینکه فساد آقای طبری سازماندهی شده بوده و شخصا انتظار حکم اعدام برای او داشتم، چرا حکم اعدام صادر نشد. البته هنوز پرونده هایی علیه او باز است و به همه پرونده ها رسیدگی نشده است. درنتیجه امیدوارم که به حکم اعدام برسد. چون کسی که مرتکب این میزان فساد شده، بی گناه نیست؛ آن هم وقتی تا جایی همچون دفتر رییس قوه قضاییه چه در زمان آقای شاهرودی و چه در زمان آقای آملی لاریجانی نفوذ کرده که این خود جرم است. ضمن آنکه برفرض در دورانی از خدمت، پاکدست بوده و در ادامه رو به خیانت و فساد آورده، باز هم باید بابت فساد محاکمه شود، نه بابت کارهایی که خلاف نبوده اند. بنابراین این ادعا هیچ معنایی ندارد، جز ادامه مطالبی که در دادگاه مطرح کرده و آنجا هم خود را بی گناه جلوه داده است. نباید بی دلیل سعی شود که پای آقای آملی لاریجانی به این پرونده باز شود. بسیاری از مسوولان هستند که اطرافیان شان فساد کرده اند. می توانم مثال هم بزنم؛ آقای حسین فریدون دچار فساد شد، برادر آقای جهانگیری هم دچار فساد شد. سوال این است که آیا رییس جمهوری و معاون اول در جریان فساد برادران شان بودند؟ ممکن است در جریان بوده باشند و ممکن است نباشند. البته شخصا تصور می کنم در جریان این مفاسد بوده اند ولی این ادعا باید در دادگاه ثابت شود.

✅چطور درمورد آقای لاریجانی با قطعیت می گویید که در جریان فساد آقای طبری نبوده اما در مورد آقایان روحانی و جهانگیری معتقدید که در جریان بودند؟

#قدیری: اینجا موضوع برادری است. اینجا مساله یک همکار نبوده است. مساله برادری بوده، ضمن آنکه ما از زبان آقایان روحانی و جهانگیری حتی یک بار هم نشنیدیم که علیه فساد برادران شان کلامی بگویند، بلکه برعکس این مساله را شنیدیم گفتند اگر قوه قضاییه به پرونده حسین فریدون ورود پیدا کند، آقای روحانی تهدید به جنگ می کند.

✅آقای فریدون که به دادگاه رفتند، محاکمه شدند و حتی محکوم شدند و رییس جمهوری واکنشی نداشت.

بسیار خب! برای آقای طبری هم همین طور دیگر...

#قدیری: من هم همین را گفتم که نباید فرق قائل شد.

اینکه من می گویم که در جریان بودند، ملاک نیست، بلکه تشخیص قاضی ملاک است. وگرنه هرکسی ممکن است دیگری را فاسد بداند. حتی اگر فردی فاسد باشد و فردی که از آن فساد آگاه است، نتواند ثابت کند، ممکن است مورد برخورد قضایی قرار گیرد؛ چراکه در غیر این صورت هرکسی ممکن است هر شخص بی گناهی را هم به فساد متهم کند. بنابراین اینکه آقای طبری این مساله را مطرح کرده، دلیل بر مشارکت آقای آملی لاریجانی نیست اما می توان گفت که آقای لاریجانی مرتکب قصور شده، دقت نکرده و بی جهت به آقای طبری اعتماد کرده است مثل اعتماد شهید رجایی به کشمیری؛ مگر اینکه پرونده ای تشکیل شده و ثابت شود که هر مدیری شریک این داستان ها بوده اند!

etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/158466

۹۹/۰۸/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">