مکتب عریانی
پیروان مکتب ایرانی در حالی ادعا میکنند که مخالفتی با دین ندارند که تاکنون نمونههای متعددی از بیاعتنایی آنها به آموزههای دینی در خارج کشور به رسانهها درز کرده است. به عنوان مثال زمانی که اسفندیار رحیم مشایی در مراسمی رسمی در ترکیه با رقص زنان مواجه شد، دقایقی را به نظاره این صحنه مشغول بود، هرچند که بعدها گفت بلافاصله سالن را ترک کرده است.
موضوع دیگری که بیاعتنایی مروج مکتب ایرانی به مکتب اسلامی را نشان میدهد، نمایشگاه موزه مردمشناسی مکزیک است. این نمایشگاه که رحیممشایی بهعنوان رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حضوری فعال در آن داشت، بیش از یک میلیون بازدیدکننده داشت. نکته جالب توجه در این نمایشگاه آنطور که محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در مکزیک روایت میکند، نمایش مجسمههایی عریان به عنوان نمادفرهنگ و تمدن ایران است.
برخی از روزنامههای مکزیکی به عنوان یک سوژه نادر در مورد ایران، یک صفحه کامل خود را به نمایش این آثار غیراخلاقی اختصاص داده بودند. نمایش این مجسمهها با اعتراض سفیر ایران مواجه میشود اما پس از چند روز شریف ملکزاده یکی از معاونان مشایی در سازمان میراث فرهنگی، در تماسی تلفنی با سفیر وقت ایران سلام مشایی را رسانده و از قول او از سفیر خواست که در مورد آن مجسمهها سختگیری نکند. موضوعی که با مخالفت شدید سفیر مواجه می گردد.