پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

سه شنبه, ۹ فروردين ۱۴۰۱، ۰۵:۳۰ ب.ظ

۱

📆 سه شنبه، 09 فروردین 1401

مصاحبه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از بازگشت از دوحه و اعلام "تعویق مذاکرات به دلیل کارشکنی روسیه" افق وصول توافق در وین برای احیای برجام را به یک باره تار کرده است. این در حالی است که برخی رسانه ها از تأثیر نشست نقب بر موضع جدید بورل خبر می دهند. در گفتگو با دکتر قدیری ابیانه تحلیلگر مسائل بین الملل به این موضوع پرداخته ایم.

✅ *"حتی اگر غربی ها تمام شروط ما را هم بپذیرند، نباید این نکته را فراموش کنیم که دشمن در هر صورت، دشمن است و بر دشمنی خود باقی خواهد ماند. همان طور که در مورد صدام ما شاهدش بودیم."*

📡ساعدنیوز: یکی از موضوعاتی که این روزها در صدر اخبار قرار دارد، بحث خروج سپاه از فهرست تروریسم آمریکا به عنوان شرط امضای توافق احیای برجام با طرف آمریکایی است. بحث های فرآوانی در این خصوص در جراید و رسانه ها صورت گرفته است و مصاحبه آقای امیرعبداللهیان با شبکه خبر و القای تلویحی رضایت فرماندهان عالی سپاه از امضای توافق با غرب حتی در صورت عدم قبول شرط اخیر، فضای رسانه ای را در این خصوص ملتهب تر ساخته است. آیا اساساً به لحاظ عملی و با توجه به حضور سپاه در پروژه های کلان اقتصادی کشور، احیای برجام بدون خروج سپاه از تحریم امکانپذیر است؟

✅دکتر محمد حسن قدیری ابیانه: آمریکا و هم پیمانانش با تروریست خواندن سپاه نتوانستند جلوی قوی تر شدن روزافزون سپاه را بگیرند و هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ نظامی سپاه قوی تر شده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک عنصر مؤثر هم در داخل کشور و هم در منطقه است. سپاه نیروی رسمی نظامی جمهوری اسلامی ایران است و هیچ کس حق ندارد که نیروی نظامی رسمی ایران را تروریست خطاب کند. بلکه سپاه یک نیروی نظامی تروریست ستیز است. این آمریکا و متحدانش در منطقه هستند که تروریست پرورند. داعش بر طبق اسناد و گفته خود آمریکایی ها، ساخته دولت ایالات متحده، انگلیس و اسرائیل بود. و این سپاه قدس و مدافعان حرم بودند که تروریست های داعش را در منطقه شکست دادند.

سپاه علاوه بر فعالیت نظامی، دارای فعالیت های اقتصادی است. بنابراین، اگر سپاه را از فهرست تروریستی آمریکا خارج نکنند، عملاً بخش قابل توجهی از پروژه های اقتصادی کشور که سپاه مجری آنهاست، تحریم خواهد بود و این به نفع کشور نیست. ما نباید ادامه تحریم سپاه را بپذیریم. اما اگر مسئولین کشور صلاح را در این دانستند که توافق وین بدون خروج سپاه از فهرست تروریسم آمریکا امضاء شود، باید بین بخش نظامی و بخش اقتصادی سپاه فرق گذاشته شود. همان کاری که در ایرلند شد. بخش نظامی و بخش اقتصادی و سیاسی جنبش آزادیبخش ایرلند از هم متمایز شدند و انگلیس فقط بخش نظامی را تروریست اعلام کرد. البته هیچ شباهتی بین سپاه و جنبش آزادیبخش ایرلند وجود ندارد، چرا که اساساً ماهیت سپاه متفاوت و جزو نیروهای نظامی رسمی ایران است.

من معتقدم که ما باید راه خودمان را در خنثی سازی تحریم ها ادامه دهیم. عجله ای هم برای لغو تحریم ها از سوی آمریکایی ها نداریم. البته این به آن معنا نیست که ما به باقی ماندن در حالت تحریم علاقه مندیم. ولیکن دشمن، در هر حالت دشمن است؛ حتی اگر تحریم ها را برای مدتی لغو کند. امروز به دلیل جنگ اوکراین، غرب در حالت انفعال قرار دارد. این در حالی است که موقعیت ایران، قویتر از گذشته شده است. به نظر من، نباید از مواضع خودمان عقب نشینی کنیم. حتی اگر آنها تمام شروط ما را هم بپذیرند، نباید این نکته را فراموش کنیم که دشمن در هر صورت، دشمن است و بر دشمنی خود باقی خواهد ماند. همان طور که در مورد صدام ما شاهدش بودیم. صدام علیرغم بخش های اشغالی کشورمان را ترک کرد و به تبادل اسرا با ایران تن داد ولی همچنان تا پای چوبه دار هم دشمن ایران باقی ماند. او نه از سر دوستی، بلکه از سر ضعف حاضر به این کار شد و حتی تا لحظه مرگش، دشمنی و نفرتش از ملت ایران را نشان داد. پس، نباید دچار توهم شویم و فکر کنیم که آمریکا می خواهد دوست ما باشد.

تا بحال روسیه همواره از لغو تحریم ها حمایت کرده است و به نظر من کماکان این حمایت وجود دارد.

📡ساعدنیوز: جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از بازگشت از دوحه دیروز در پارلمان اروپا به خبرنگاران گفته است که "روسیه علاقه ای به رفع تحریم های نفتی ایران ندارد چرا که از طریق تلاطمات بازار انرژی به غرب فشار می آورد و به خاطر کارشکنی روسیه مذاکرات وین به تعویق افتاده است". چقدر این گفته بورل با واقعیت های موجود تطابق دارد؟

✅دکتر محمد حسن قدیری ابیانه: روسیه و چین شرط گذاشتند که در صورت توافق باید روابط اقتصادی ایران با چین و روسیه ادامه پیدا کند و نباید این تحریم هایی که بر علیه روسیه یا چین تصویب شده، مانع تجارت روسیه و چین با ایران شود. و غربی ها هم این شرط را پذیرفته اند. این به نفع ما است. چه فرقی می کند که ما تحریم باشیم و نتوانیم با چین و روسیه معامله کنیم و یا روسیه و چین تحریم باشند و باز ما نتوانیم با آنها داد و ستدی داشته باشیم! هیچ قرینه ای وجود ندارد که روسیه و یا چین مخالف تحقق توافق و تأمین حقوق ایران باشند. ادعای بورل در اصل بخشی از جنگ روانی علیه روسیه است. تا بحال روسیه همواره از لغو تحریم ها حمایت کرده است و به نظر من کماکان این حمایت وجود دارد.

🔍 *امارات با دلارهای نفتی مانند یک کاخ شیشه ای ساخته شده است و اماراتی ها باید از موشک های انصارالله بترسند.*

📡ساعدنیوز: نشست نقب در اسرائیل با حضور امارات، بحرین، مراکش، اسرائیل و آمریکا بر روی مسأله مذاکرات وین و فعالیت های هسته ای ایران متمرکز بود و فضای این نشست آکنده از ایران هراسی و سمپاشی بر علیه ایران بود. با توجه به سوابق فعالیت های دیپلماتیک بلند مدت حضرتعالی، آیا این اظهارنظر بورل می تواند ریشه در نقب داشته باشد و تحت تأثیر لابی صهیونیستی مطرح شده باشد؟

✅دکتر محمد حسن قدیری ابیانه: اولاً اروپایی ها بیانیه دادند که متن نهایی توافق وین برای امضاء آماده است؛ باید این نکته را در نظر داشته باشیم که هیچ متنی نمی تواند نهایی باشد مگر این که تمام منافع ملت ایران در ضمن آن متن تأمین شده باشد. ثانیاً، اجتماع سران کشورهای ورشکسته سیاسی و نظامی مانند امارات، بحرین یا اسرائیل نمی تواند تأمین حقوق ایرانیان را تحت تأثیر قرار دهد. عربستان امروز گرفتار موشک ها و پهبادهای یمن است. امارات هم با دلارهای نفتی مانند یک کاخ شیشه ای ساخته شده است و اماراتی ها باید از موشک های انصارالله بترسند. بقیه کشورها هم همین طور اعم از اسرائیل یا کشورهای دیگر.

قدرت آمریکا روز به روز در حال افول است. با مشکلات عدیده ی داخلی و خارجی روبرو است. بنابراین، آمریکا نیاز به توافق با ایران دارد و در موقعیتی نیست که برای ایران تکلیف تعیین کند. غرب محتاج این توافق است و بالا رفتن قیمت نفت این احتیاج غرب به توافق را بیشتر می کند. این در حالی است که ایران از بالا رفتن قیمت نفت، سود می برد. علیرغم کاهش صادرات نفت ایران تا یک و نیم میلیون بشکه در روز، درآمد نفتی ایران بیشتر از زمانی است که روزی دو میلیون و سیصد هزار بشکه نفت صادر می کرد. این هم به دلیل افزایش قیمت نفت است.

ما باید صبور باشیم و بر مواضع خودمان پایداری کنیم. به تعبیر مقام معظم رهبری، وضعیت اقتصادی کشور و فضای عمومی جامعه نباید با توافق گره بخورد. کاری که متأسفانه برخی رسانه های اصلاح طلب انجام میدهند. ثانیاً ما باید انرژی خودمان را بر روی خنثی کردن تحریم ها بگذاریم. ما این تجربه را قبلاً داشته ایم. زمانی ما را تحریم بنزین کردند تا حمل و نقل کشور فلج شود ولی ما به سمت تولید بنزین رفتیم و امروز صادر کننده بنزین هستیم. دیگر تحریم بنزین امروز بی معنا است چرا که ما توان تولید بنزین را به دست آورده ایم. همین کار را در زمینه های دیگر هم می توانیم انجام دهیم و با این کار تحریم به مضحکه تبدیل می شود و اثر خودش را از دست می دهد همان اتفاقی که درباره بنزین افتاد!

https://saednews.com/fa/post/adeai-borl-darbare-teoiq-mzakrat-dar-asl-bkhshi-az-jng-roani-alye-rosye-ast

۰۱/۰۱/۰۹

نظرات  (۱)

۱۱ فروردين ۰۱ ، ۱۸:۲۳ علیرضا محمد صالح

مسئولین محترم کشور حتی یک واو از توافق برجام کنار نروید 

این آمریکا ممکن دوسال دیگر برجام مانند ترامپ پاره کند

  مسئولین بیائید رهنمود مقام معظم رهبری را در مورد طبیعت اجرا کنید

استقلال اقتصادی بدست آورید وخوب عمل کنید دین اسلام  با اجرای رهنمود که

آیات افاقی قران است بجهان معرفی کنید وکشور را به قدرت حتی بالاتر از ژاپن

برسانید 

اینجانب آمادگی کامل دارم در تبیین رهنمود رهبری در مورد طبیعت تحقیق کردم در خدمت هرکس حتی مقام رهبری شرح دهم علیرضا محمد صالح 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">