پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

چهارشنبه, ۲۴ فروردين ۱۴۰۱، ۱۱:۱۶ ب.ظ

۰

📆 چهارشنبه، 24 فروردین 1401

فضای مجازی این بار به صحنه تاخت و تاز عوامل دشمن در عرصه تفرقه افکنی میان دو ملت ایران و افغانستان تبدیل شده است. بازنشر ویدئوهای توهین آمیز با هدف ایجاد تنش میان دو کشور در دستور کار دشمن قرار گرفته است. در گفتگو با دکتر قدیری ابیانه دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران به این موضوع پرداخته ایم.

🔍 *علیرغم این که ما با بسیاری از تفکرات طالبان در زمینه های مختلف مخالف هستیم ولی واقعیت این است که امروز طالبان در افغانستان حاکم شده است و این واقعیت را نمی توان انکار کرد.*

🔍ساعدنیوز: بعد از حادثه تروریستی حرم مطهر رضوی و شهادت دو تن از طلاب مشهد، فعالیت های تفرقه افکنانه برخی عناصر نفوذی دشمن در ایران و افغانستان خصوصاً در فضای مجازی شدت یافته است به طوری که در هفته جاری شاهد حمله به کنسولگری ایران در هرات و نیز انتشار ویدئوهایی موهن در توهین به دولت و ملت ایران در فضای مجازی بودیم. از طرف دیگر، برخی رسانه های خارجی از طرح جدید ام آی 6 انگلیس برای فتنه افکنی در شمال افغانستان با تزریق مبلغی بالغ بر 500 میلیون دلار خبر داده اند. با توجه به حساسیت امنیت مرزهای شرقی جمهوری اسلامی ایران و روابط تاریخی دو ملت ایران و افغانستان، تحلیل حضرتعالی از این رویدادها چیست؟

✅دکتر محمد حسن قدیری ابیانه: بسم الله الرحمن الرحیم؛ فرار آمریکایی ها از افغانستان یک شکست بزرگ برای غرب و کلیه اهدافش از جمله استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی اش در افغانستان بر علیه جمهوری اسلامی ایران بود. طالبان نیز بعد از استقرار در رأس حاکمیت افغانستان متعهد شده است که از هر نوع اقدامات ضدامنیتی بر علیه کشورهای همسایه از جمله ایران جلوگیری کند. همچنین طالبان با داعشی های افغان در داخل افغانستان مبارزه می کند در حالی که عمده این داعشی ها توسط آمریکا هدایت و تأمین مالی می شوند. *کار دیگری که طالبان انجام داده و واقعاً تحسین برانگیز است، ممنوعیت کشت خشخاش است.* این در حالی است که با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی افغانستان، طالبان می توانست با کشت خشخاش درآمد قابل توجهی کسب کند ولی این کار را نکرده است. *طالبان حتی متعهد شده است که حقابه ایران از رود هیرمند را بدهد. همه این اقدامات مجموعاً به نفع جمهوری اسلامی ایران است.*

بنابراین، *علیرغم این که ما با بسیاری از تفکرات طالبان در زمینه های مختلف مخالف هستیم ولی واقعیت این است که امروز طالبان در افغانستان حاکم شده است و این واقعیت را نمی توان انکار کرد.* در این میان، غربی ها در تلاش هستند که با یک سری اقدامات روابط ایران و افغانستان را دچار تنش کنند. کار دشمن تفرقه انداختن است. دشمن این تفرقه افکنی را در دو فاز مختلف دنبال می کند. تفرقه افکندن میان اقوام در داخل افغانستان و تفرقه افکندن میان شیعه و سنی و مردم دو کشور ایران و افغانستان. بنابراین، هر دو ملت باید هوشیار باشند.

🔍 *ایران کشوری است که به افغانی ها پناه داده است.*

 افغان ها در این سال ها در کمال آرامش و آسایش و با بهره مندی از امکانات بهداشتی و آموزشی در ایران زندگی کرده اند. البته نباید فراموش کنیم که افغانی ها نقش قابل توجهی در سازندگی ایران نیز داشته اند. فعالیت اکثر افغانی ها در بخش ساخت و ساز، برای ایران ثمرات خوبی داشته است. در زمان جنگ ایران و عراق، برخی از افغانی های مهاجر در راه دفاع از ایران شهید شده اند و در زمان حضور داعش در سوریه لشکر فاطمیون نقش قابل توجهی در پیروزی جبهه مقاومت و شکست داعش بازی کرد. البته مثل هر ملت دیگری، بین افغانی ها خوب و بد وجود دارد. همان طور که ما در ایران، منافقین را داریم که مرتکب جنایات متعدد بر علیه بشریت شده اند. در بین افغان های مهاجر هم ممکن است کسانی باشند که جنایتکار هستند. کما این که در میان ایرانیان مهاجر حاضر در ژاپن هم خلافکار وجود داشت.

هستند افغانی هایی که خلافکار هستند؛ دزدی می کنند؛ جنایت می کنند؛ و به ترور و قاچاق دست می زنند. اما همه افغانی ها این طور نیستند. معمولاً افغانی ها مردم شریف و زحمتکشی هستند. این مردم به دلیل اشغال افغانستان توسط شوروی و سپس آمریکا، مصیبت های زیادی را متحمل شده اند. مهاجرین برادران و خواهران مسلمان ما هستند. البته این را نباید فراموش کنیم که غربی ها در صددند تا از حضور این مهاجرین برای ضربه زدن به ما استفاده کنند. باید دستگاه های امنیتی نسبت به این موضوع هوشیارتر باشند. از طرف دیگر، ما ایرانی هایی را هم داریم که هرچند تعدادشان محدود با خارجی ها و مهاجرین و از جمله مهاجرین افغان رفتار درستی ندارند. البته این خواست حکومت جمهوری اسلامی ایران نیست کما این که در این سال ها، دولت هزینه درمان و تحصیل افاغنه مهاجر را در ایران از منابع ملی ایران پرداخت کرده است و مهاجرین را به تحصیل تشویق می کند.

حضور این مهاجرین مشکلاتی را در بازار کار و نیز اشتغال جوانان ایرانی به وجود آورده است. مهاجرین افغان در ایران زندگی بهتری نسبت به کشور خودشان دارند و ماندن این مهاجرین در ایران خودش دلیلی بر همین مدعا است. اگر این طور نبود، نیازی به مهاجرت به ایران نداشتند. در این میان، کسانی هستند که به اختلافات دامن می زنند و زمینه تفرقه را به وجود می آورند. این افراد خواه افغانی باشند خواه ایرانی، عامل و مأمور با جیره و مواجب یا بی جیره و مواجب اسرائیل، آمریکا و انگلیس هستند. ما الان در فضای مجازی شاهد بازنشر ویدئوهایی هستیم که به درگیری های قومیت های ایرانی در سال های گذشته مربوط است و این درگیری ها را به افغانی ها نسبت می دهند و این کار غلطی است و آب در آسیاب دشمن ریختن است.

ما حتماً باید با افغانی های شایسته با عطوفت برخورد کنیم. سیاست نظام هم همین است. اما در خصوص، حادثه تروریستی در حرم امام رضا (ع) و شهادت دو تن از روحانیون مشهد باید بگویم که لازم است درباره افغانی های مقیم ایران ارزیابی دقیقتری صورت بگیرد. این واقعیت کتمان ناپذیری است که در میان افغانی ها تکفیری و وهابی هم وجود دارد. این افراد به خون شیعیان تشنه هستند و فکر می کنند که با کشتن شیعیان به بهشت می روند. یکی از همین تفکیری ها بود که جنایت حرم رضوی را رقم زد. این افراد باید شناسایی و از ایران اخراج شوند. البته این افراد خودشان را اهل تسنن معرفی می کنند ولی در عمل اینگونه نیست. امروز در افغانستان، طالبان با داعش در جنگ است. داعشی ها هم مساجد شیعیان را منفجر می کنند هم مساجد اهل تسنن را.

بنابراین، دشمن به دنبال این است که روابط میان ایران و افغانستان را خراب کند. البته امنیت افغانستان برای ما بسیار مهم است. آرامش در این کشور منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را نیز تأمین می کند. از طرف دیگر، رابطه با ایران برای افغانی ها نیز حائز اهمیت و حیاتی است. ما خواستار صلح و آرامش در خاک تمام همسایگانمان هستیم و طبیعتاً در همین جهت نیز حرکت می کنیم.

اما *درباره شناسایی تکفیری ها باید بگویم که بهترین راه، استفاده از دستگاه دروغ سنج است. عدم استفاده از این دستگاه، یک عقب افتادگی تأسف بار است. بیش از 40 سال است که این دستگاه در آمریکا و انگلیس مورد استفاده قرار می گیرد. با پرسیدن چند سؤال می توان فهمید که یک افغانی تکفیری است یا نه؟!* مثل: آیا شما شیعیان را کافر می دانید؟ آیا کشتار شیعیان را کلید ورود به بهشت می دانید؟ آیا تا به حال مرتکب قتل و جنایت شده اید؟ براحتی با استفاده از دستگاه دروغ سنج این موضوع را می توان کشف کرد. اخراج این تکفیری ها می تواند از وقوع بسیاری جنایت ها پیشگیری کند. *چرا دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی و انتظامی از این دستگاه استفاده نمی کنند؟*

امروز دشمنان به تفرقه دامن می زنند و برخی متعصبان هم آتش بیار معرکه شده اند و در زمین دشمن بازی می کنند. *اوضاع افغانستان هم می تواند برای ما یک تهدید باشد هم یک فرصت.* هستند کسانی که علاقه دارند که این اوضاع به یک تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. البته این خباثت ها نمی توانند به عنوان یک مانع در برابر جمهوری اسلامی ایران باشند. روابط تاریخی دو ملت و گذشته فرهنگی مشترک و بالاتر از آن، زبان مشترک، می تواند زمینه خیلی خوبی برای تحکیم روابط فیمابین باشد.

*ما در افغانستان خواستار تشکیل یک دولت فراگیر و مردم سالار و اسلامی با رأی مردم افغانستان هستیم.* مردم سالاری اسلامی مدل حکومتی مطلوب جمهوری اسلامی ایران برای افغانستان است. ولی در نهایت این مردم افغانستان هستند که باید در این خصوص تصمیم گیری کنند. امروز بعد از گذشت 43 سال از اخراج آمریکا از ایران، همچنان ایادی و نفوذی های آمریکا گهگاه در ایران فتنه انگیزی می کنند. بنابراین، در افغانستان هم عوامل استکبار کارهای تفرقه افکنانه می کنند. حمله به کنسولگری ایران در هرات یک نمونه از این کارهاست. البته طالبان این حمله را محکوم کرد و مقامات برای دلجویی به کنسولگری رفتند و برخی از مردم هم در حمایت از ایران و روابط دو کشور تجمع کردند. باید حواسمان جمع باشد. افغانستان یکی از همسایگان مهم ما است و ایران مهمترین همسایه افغانستان است. با احترام متقابل باید این روابط دو جانبه حفظ شود.

  برچسب ها:

افغانستان

استکبار جهانی

محمد حسن قدیری ابیانه

کنسولگری ایران در هرات

ایران هراسی

۰۱/۰۱/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">