اقتصاد فعلی ایران اقتصاد استراحتی است
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امور خارجه گفت: در ادارات ایران 1.5 ساعت در روز کار مفید داریم. در بخش خصوصی بیش از دو ساعت و بهتر است بگوییم اکنون در شرایط اقتصاد استراحتی هستیم نه اقتصاد مقاومتی.
به گزارش خبرنگار بلاغ در بهشهر، دکتر قدیری ابیانه در همایش بصیرتی «اقتصاد مقاومتی» در بهشهر گفت: حداکثر صادرات نفتی ایران در شرایط غیر تحریمی 2 میلیون و 300 هزار بشکه در روز است که این رقم در ماه، 69 میلیون بشکه می شود و اگر بر جمعیت ایران تقسیم کنیم به هر ایرانی کمتر از یک بشکه نفت در ماه می رسد.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امور خارجه اظهار داشت: صادرات روزانه دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت به قیمت هر بشکه 85 دلار و هر دلار یکهزار و 1226 تومان، مبنای محاسبه بودجه امسال است.
وی با بیان اینکه توزیع عادلانه بودجه واجب است، گفت: اگر همه درآمدهای نفتی و غیر نفتی را تقسیم بر تعداد جمعیت کنیم تازه این عدد به 182 هزار تومان می رسد.
وی به میزان کار مفید در کشور اشاره و تصریح کرد: در ادارات ایران 1.5 ساعت در روز کار مفید داریم. در بخش خصوصی بیش از دو ساعت و بهتر است بگوییم اکنون در شرایط اقتصاد استراحتی هستیم نه اقتصاد مقاومتی.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد؛ اگر به شعار همت مضاعف، کار مضاعف عمل می شد و یک ساعت کار به دو ساعت افزایش پیدا می کرد؛ دیگر دشمن امیدی به تحریم علیه ما نمی بست.
وی در ادامه گفت: ملت ما هزار حُسن دارد اما فرهنگ کار و مصرف ما ضعیف است.
کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امور خارجه، تصریح کرد: مملکت مثل قطاری نیست که دولت، لوکوموتیو آن باشد و ملت مسافران آن، بلکه به مثابه یک کشتی پارویی است که همه باید پارو بزنند تا به مقصد برسند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یارانه های گزافی که دولت برای سوخت می پردازد، گفت: خودرویی که ماهانه سهمیه 60 لیتریدارد معادل 134 هزار تومان و سالانه یک میلیون و 680 هزار تومان یارانه بنزین می گیرد و یا خودرویی که هفته ای 40 لیتر بنزین می زند یارانه ای که به مبلغ 5 میلیون و 280 هزار تومان در سال می گیرد؛ معادل برنج مصرفی 10 خانوار چهار نفره در سال است.
وی افزود: یک طلا فروش، سالانه 480 هزار تومان مالیات می دهد اما برای بنزین ماشینش سالانه یک میلیون و 680 هزار تومان یارانه دریافت می کند؛ یعنی از جیب محرومان گرفته می شود و به جیب ثروتمندان ریخته می شود.
قدیری ابیانه در پایان سخنان خود با بیان اینکه با رفتن بدنبال جنس و مارک خارجی در واقع خود تحریمی می کنیم، خاطر نشان کرد: مردم، مطالبات زیادی دارند اما تحقق این مطالبات عمدتا به تلاش خودشان بستگی دارد/ با کار و تلاش بیشتر، افزایش عرضه، کم کردن اسراف و جلوگیری از خرید لوازم غیر ضرور سطح رفاه عمومی بالا خواهد رفت.