پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

پایگاه شخصی دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

دکترای علوم استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک، معمار پایه یک و عضو نظام مهندسی، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام، سفیرسابق در مکزیک و استرالیا

اطلاعیه : جهت عضویت و مطالعه مطالب، به آدرس ghadiri1404@ در تلگرام، بپیوندید
محمد حسین قدیری ابیانه
فیلم معرفی قدیری ابیانه در کادر زیر:
Loading
پیوندها
پیوندهای روزانه
طبقه بندی موضوعی
محمد حسین قدیری ابیانه
آخرین نظرات

جمعه, ۲۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۲۸ ب.ظ

۰

حوزه/ دیپلمات سابق کشورمان توهم بزرگ نسبت به میزان پول نفت کشور و اختلاس هایی که در کشور انجام می شود را از موانع بزرگ در جهت برطرف شدن روحیه کسلی و کم کاری و متوقع بودن مردم دانست.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، محمد حسن قدیری ابیانه امشب در کمیسون تخصصی نهمین همایش هیات های محوری و برگزیده کشور در قم با طرح این سوال که آیا کسی می داند که چه میزان از درآمد نفت نصیب مردم ایران می شود گفت: هر کسی به این سوال که صادرات کل نفت در یک سال معادل چه میزان به ازای هر ایرانی در هر ماه است بسیاری از پاسخ ها با هم تناقضات عجیب دارند.

وی افزود: ولی برآیند همه آنها این است که اکثر مردم ایران تصور می کنند که با درآمد نفت می توان با مدیریت درست همه مشکلات کشور را حل کند؛ مشکل دیگری که در جامعه ما رایج است این است که مردم ما حتی درک درستی از میزان اختلاس ها هم ندارند و فکر می کنند که همه به دنبال اختلاس هستند و یا میزان این اختلاس به حدی است که به راحتی می توان به پول این اختلاس ها می توان نیازهای کشور را برطرف نمود.

دیپلمات سابق کشورمان بیان کرد: این اشتباه محاسباتی همیشه مردم و به خصوص کشور را در شرایط سختی قرارداده است ولی بر اساس آمارهای اعلام شده درآمد نفتی و گاز و میعانات گازی کشور در سال 96 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی است که با تقسیم بر جمعیت کشور به هر نفری 100هزار تومان در ماه می‌شود؛ نکته جالب این است که مردم ما اصلا تصوری واقعی نسبت به این اعداد و ارقام نداشته ولی توقعات بسیار بالایی دارند. 

وی اظهارکرد: حال سوال این است که چرا این تصور در مردم ما شکل گرفته است ولی توقعات نسبت به درآمدهای نفتی بسیار بالاست؛ مساله دیگر آن است که نسبت صادرات نفت هر ایرانی به نسبت جمعیت یک ایرانی و یک اماراتی به اندازه یک سال به هشتاد سال است؛ یعنی میزان صادرات نفت یک ساله یک فرد اماراتی به اندازه میزان صادارات هشتاد سال یک ایرانی است.

قدیری ابیانه با ذکر این مطلب که توهم بودجه نفتی در کشور وجود دارد و همه فکر می کنندکه اگر پول نفت درست هزینه شود بسیاری از مشکلات کشور از جمله مسکن، معیشت، درمان، رفاه و... حل می شود تصریح کرد: در بودجه سال ۱۳۹۷ برای رفاه و بیمه، بهداشت، درمان و آموزش و پژوهشی بیش از 150 هزار تومان به ازای هر فرد در هر ماه هزینه پیش‌بینی شده که بیشتر از درآمد نفت است.

وی گفت: البته دولت درآمدهای دیگری از جمله مالیات، گمرک، عوارض و استخراج سالی دو تن طلا و فروش کارخانجات و اوراق های مشارکت و... دارد که بسیاری از آنها جزو قرض است؛ شرکت های دولتی و... اگر سود کنند 75 درصد سود خالص خود را نیز باید در بودجه عمومی وارد کنند؛ دولت نمی تواند با این سرمایه حتی بدون ریخت و پاش و حقوق های نجومی و اختلاس ها هزینه های جاری خود را تأمین کند.

✔وابستگی ذهنی به نفت مانع بزرگ توسعه است

این پژوهشگر و نویسنده سیاسی کشور با ذکر این مطلب که اگر 8 و نیم میلیون حقوق بگیر کشور نفری یک میلیون تومان دریافتی داشته باشند سالانه به بیش از 100 هزار میلیارد تومان نیاز داریم بیان کرد: دولت با این پول نمی تواند کشور را اداره کند؛ برای پرداخت حقوق به موقع به ناچار به استقراض از بانک مرکزی روی می آورد و پول بدون پشتوانه چاپ می‌کند؛ برداشت از صندوق بازنشستگی از دیگر راهکارهایی است که بدهی دولت را تا ابتدای سال ۹۶ به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسانده است که معادل ۳۵ میلیون تومان به ازای هر خانواده ۴ نفری است.

این کارشناس مسایل سیاسی بیان کرد: دولت حاضر آمار بدهی ها را اعلام نکرده است؛ قرض های دولت، هر ساله در حال افزایش است چون از جمله باید سود اوراق مشارکت ها را نیز پرداخت کنیم، پس هر سال مقروض تر می شویم؛ در دوران پیش از انقلاب به ازای هر ایرانی پنج برابر دوران پیش از تحریم فعلی حجم صادرات نفتی داشتیم در حالی که عمر متوسط یا امید به زندگی ۵۲ سال بود ولی در سال‌های انقلاب، امید به زندگی و طول عمر مردم بیش از 20 سال بیشتر شده است؛ در این چهل سال سعی شد که خط فقر تغییر یابد و ارتقای زندگی ایجاد کنیم ولی هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم؛ در زمان شاه کمتر خانواده ای بود که دانشجو داشته باشد ولی امروز کمتر خانواده ای را سراغ داریم که یک یا چند دانشجو نداشته باشد.

وی گفت: مانع بزرگ ما ب ای رهایی از اقتصاد متکی به نفت، وابستگی ذهنی نسبت به نفت است؛ اگر کسی تصور کند که درآمد نفت ما به ازای هر ایرانی ماهانه ده میلیون تومان است می توان مطالبه گر بود؛ تمام بحث های سیاسی اجتماعی کشور حول و حوش توزیع ثروت است و نه تولید ثروت؛ همه در کشور ما به دنبال توزیع ثروت هستند و نه تولید ثروت؛ نباید تصور کنیم که با پول نفت همه مشکلات حل می شود.

*✔جنبش های مطالبه گر، نوع هزینه کردها را مطالبه کنند

وی افزود: به همین دلیل وقتی جنبش هایی می خواهد شکل بگیرد همه می خواهند مطالبه گر باشند ولی به نظر من باید ابتدا مواخذه کنیم که چرا این منابع را به این شکل هزینه کردند، ذخیره نظام خواندن اختلاس‌گران یا نجومی‌خسارتی بیش از مبالغ بر باد رفته زیان‌آور است. این در حالی است ته حقوق برخی نجومی بگیران، چند برابر حقوق رئیس جمهور آمریکا بوده است.

این کارشناس مسایل سیاسی بیان کرد: اختلاس ها بیشتر از جیب مردم از جمله فرهنگیان بوده است؛ رئیس جمهوری اصرار دارد که همیشه از واژه اختلاس استفاده نکنید بلکه این مسایل بدهی بانکی است نه اختلاس؛ در حالی که این افراد هزاران میلیارد تومان وام بدون ضمانت گرفته‌اند.

قدیری ابیانه اظهارکرد: نکته دیگر این است که ذهنیت ها نسبت به اختلاس ها نیز مثل درآمد نفت غیر واقعی است؛ ضد انقلاب همیشه اعداد و ارقام اختلاس ها را غیرواقعی قلمداد عنوام می‌کند؛ مثلا جمع و تقسیم چند اختلاس را با عذ ۲۴۹ میلیون تومان به ازای هر ایرانی معرفی می‌کنند و اعداد عجیب و غریبی ارایه می دهند که هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند آن را بپذیرد.

وی گفت: امیرمنصور آریا به خاطر اختلاس ۳هزار میلیارد تومان هم اعدام شد و هم ۵ هزار میلیاردتومان از اموال وی نیز مصادره شد؛ خاوری نیز این پول را اختلاس نکرده بود بلکه ۳ میلیون دلار رشوه دریافت گرفته بود.

وی افزود متاسفانه در اطلاع رسانی قوی عمل نمی کنیم و توهمات بسیاری برای مردم پیش می آید.

وی افزود: وقتی این گونه خبر رسانی و اطلاع رسانی می شود مردم نیز نسبت به قوه قضاییه بدبین می شوند؛ فرق بابک زنجانی با امیرمنصور آریا این بود که نفر اول پول های خود را در خارج از کشور هزینه کرد ولی نفر دوم پول های خود را در کشور خودمان سرمایه‌گذاری کرد و به همین خاطر به راحتی اموال او مصادره شد؛ امروز هم بسیاری در خارج به دنبال مرگ وی هستند که سرمایه های خارج.کشور او را صاحب شوند و به همین اعدام او به تاخیر افتاده تا بلکه بتوان این اموال را به ایران بازگرداند تا متضرر نشویم.

این کارشناس مسایل سیاسی بیان کرد: سیاست غربی ها این است که هر کسی که به مردم از نظر مالی و اقتصادی ضرر زد، در خارج از کشور در امنیت کامل به سر برد تا زمینه گسترش اختلاس در ایران فراهم شود؛ به همین دلیل است که وقتی خاوری از کشور فرار کرد از وی استقبال کردند؛ در حالی که باید طبق قانون وی را تحویل می دادند ولی این کار را نمی کنند؛ کار آنها به این دلیل است که سعی می‌کنند که ایران را سرزمینی اختلاس‌پرور کنند.

✔در شرایط تحریم امکان سوء استفاده ها هم زیاد می شود

قدیری ابیانه اظهارکرد: در شرایط تحریم همیشه امکان سواستفاده وجود دارد؛ همیشه در دور زدن‌های تحریم، احتمال سواستفاده افراد سست‌ایمان وجود دارد؛ نتیجه این است که تا زمانی که تصور می‌کنیم دولت به حدی پول دارد که نیازهای ما را تامین کند، قطعا کار نخواهیم کرد؛ کره جنوبی با فرهنگ کار پیشرفت کرد؛ بسیاری سعی می کنند وضعیت کره شمالی و جنوبی را به رابطه با آمریکا مرتبط کنند.

وی گفت: مصر با آمریکا رابطه استراتژیک و نظامی دارد ولی اکثر جمعیت این کشور زیر خط فقر هستنو و یک میلیون نفر در قاهره در قبرستان زندگی می کنند؛ رابطه با آمریکا همیشه قدرت‌زا نیست؛ کره‌ای‌ها با کار، قناعت و تعصب روی مصرف کالای داخلی پیشرفت کردند؛ در بخش اداری کشور ما ۲۲ دقیقه در روز کار مفید انجام می شود؛ این میزان ساعت در کره ۹ و نیم ساعت است؛ یعنی میزان کار یک کره ای 26 برابر یک کارمند ایرانی است.

وی افزود: وقتی از همت و کار مضاعف سخن گفته شد، همه فقط از مسئولان توقع داشتند ولی خودمان کاری برای خودمان نکردیم؛ اصل مخاطب شعار سال، مردم ما بودند ولی واقعا این وظیفه به درستی انجام شد؟ حتی اگر دولت هم به وظیفه خود در قبال تولیدگران عمل کند ولی مردم کالای ایرانی را نخرند به هیچ وجه این تولید استمرار نخواهد داشت.

این کارشناس مسایل سیاسی بیان کرد: ۲۷ روز تعطیلات مناسبتی در سال داریم و این درحالی است که آمریکا ۷ روز تعطیل مناسبتی دارد؛ آلمانی ها و فرانسوی ها بیان کردند که کشور‌ان کشش ۱۲ روز تعطیلی را ندارد و به همین خاطر این تعطیلی به ۱۰ روز رسید.

قدیری ابیانه اظهارکرد: بزرگداشت ها و یا جشن‌ها الزاماً نباید به تعطیلی منجر شود؛ امام علی(ع) بهترین تفریح را کار معرفی کردند ولی ما فکر می کنیم که بهترین کار، تفریح است؛ کار در اسلام، عزت است ولی فیلم و سریالی نیست که از کار کردن با عنوان «سگ دو» و «جان کندن» یاد نشود.

وی گفت: مردم ژاپن اجناس بنجل گران و گران کشور خود را بر اجناس مرغوب ارزان.خارجی ترجیح دادند خود را مصرف کردند و کار خود را نیز بهبود دادند و امروز به نماد کالای با کیفیت مبدل شده اند ولی مردم ما حاضر به ترجیح کالای تولید داخل به خارجی به بهانه‌های مختلف نیستند؛ باید سبک زندگی اقتصادی، فرهنگی و فکری مردم را اصلاح کنیم؛ در ژاپن، اولین کلمه ای که به کودکان می آموزند، دویدن است، انگلیسی ها کتاب را به عنوان اولین کلمه به دانش آموزان می آموزند ولی در ایران بابا آب داد و بابا نان داد را می آموزند؛ یعنی اولین کلمه ای که آموزش می دهیم گرفتن و خوردن است.

وی افزود: هیات ها باید یک کمیته اشتغال زایی ایجاد کنند؛ در گذشته چنین کارهایی انجام می شد و متدینین دارا سعی می کردند که وسیله کار را برای جوانان فراهم کنند؛ هر پایگاه و مسجدی باید پایگاه کمیته تبلیغات جهانی اسلام باشد. تصور نسبت به درآمد نفتی و اختلاس ها مردم غیر واقعی است و این تصورات غلط تحریک کننده و اغتشاش‌زا است؛ مردم و هیات ها باید این مسایل را مطرح کنند تا زمینه اغتشاش را رفع کنند.

hawzahnews.com/mobile/mobiledetail/News/458919/3

goo.gl/nu4mki

۹۷/۰۵/۲۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">